Европа моли българските шофьори да карат над 10-15 часа

Колегите ми в Западна Европа са лицемери, смята Ангел Джамбазки
Обновена: 15 май 2020 22:15 | 15 май 2020 22:06,
39

Българските евродепутати внесоха поправки в пакет "Мобилност", проектът ще се гледа отново през юни. Ще спечелят ли тази битка?
Още по темата

"Ако под успех разбираме да успеем да извоюваме правото на водачите да почиват, където намерят за добре - да. Виждам тежко лицемерие и двуличие в колегите от Западна Европа. Те искат пакет "Мобилност", след като свърши кризата", каза за "Денят ON AIR" евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му в момента шофьорите от Западна Европа не искат да карат камиони, а по пътищата на континента има предимно такива от България и Румъния.

"Сега молят и настояват българските шофьори да карат по повече от 10-15 часа. Реалистичната прогноза е, че в някои от гласуванията ще имаме много близки резултати", добави Джамбазки.

Той бе категоричен, че не са се отказали от тази битка и ще продължават възможно най-силно да изразяват своята теза.

Джамбазки посочи, че намаляването на данъците винаги има ефект на запазване на пари в работодателите и на работни места.

"Пандемията показа, че и държавата, и ЕС могат да работят без чиновници. Незабавно трябва в държавите да бъде съкратена бюрокрацията. В последните 2 месеца не виждах почти никого в ЕП", подчерта Ангел Джамбазки.

"В ЕП много повече се налага да се групираш със своите съмишленици, за да защитиш българските граждани. Във времена, в които хората губят работа, е безобразие да вдигаш данъци, сега трябва да се съкращава бюрокрацията", коментира евродепутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Урсула фон дер Лайен не е представила нито едно смислено предложение по време на епидемията от коронавируса.

"Езиков спор между България и Македония няма. Езикът, на който говори населението в братска Македония, е западнобългарска диалектна форма", изтъкна Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До тя,разпускай ,тогава ,като скот,в кабината на камиона ***,ти си свикнал така.
23
6
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 години
Аааа,Европа опря до бълг шофьори , а искаха да съсипат бизнеса им с непосилни правила !
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джамбазки пияндето нагло излъга,че в Европа в момента се движат само българи и румънци!Камиони от всички държави се движат,и магистралите са пълни както винаги.Няма нормален български шофьор,който да е против предложението на Макрон,знаейки че то е в негова полза!!Блажени са вярващите (български чорбаджии),че Мосю Макрон ще изгуби битката с тях!!
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен боклу-к.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя говори против ЕС ама *** парите от там.Цял живот само плямпа. Един пирон не е забил.
19
4
 
8
 
! Отговори
Коко Шанел преди 3 години
Ние молим г-н Джамбазки да намали пиенето. Но и по възможност да не кара автомобил под въздействието на алкохол.
18
4
 
13
 
! Отговори
Джамбаз преди 3 години
Скрий се. От пияни зад волана - акъл не ща!Хем КОсран, хем вири глАва.
17
4
 
12
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
Пълни глупости. Както винаги един долнопробен лъжец .... лъжа след лъжа
16
12
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Джамби. Неадекватен както винаги. Като не харесва Европа та да си стои в къщи. А относно това на какъв език говорят в Македония, да палне колата, този път трезвен, и да отиде на площада в Скопие да им го обясни. На диалект.
15
8
 
4
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
Абе тоз не разбра ли че Патериотите са в канадката. След изборите на тяхно място Слави и чалга.
14
4
 
21
 
! Отговори
vvv преди 3 години
Ачо Литъра да говори за шофиране ми е малко все едно Владо Кузов- за детска педагогика !
13
7
 
16
 
! Отговори
До коментар 4 преди 3 години
Само в българска фирма плаща на километър, другите са на трудов договор или по часово заплащане плюс 14 или 28 Евро на ден в зависимост от часовете.
12
6
 
24
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Дълго време се заближдавах, че това джудже е наистина родолюбец и горд Българин, но жестоко съм се заблуждавал. 100% фейк е, интересчия, който е по пътя на каймака и няма да пропусне да се облажи, независимо на каква цена.
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо това недоразумение е все още евродепутат?Тоя не разбра ли,че приключи с политиката?!Има още няколко като него в Столична Община-Контрера и Венци Мицов,абсолютни некадърници намърдали се на топли местенца.
10
9
 
30
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
Говорят глупости, този Джамбазки явно е шизофреник. Баща ми и брат ми са шофьори, в две различни фирми. Никой не ги кара нищо. За тях беше много по лесно да карат докато траеха ограниченията, нямаше трафик, което ги облекчаваше. Почиват доста и не си превишават часовете, нали ако ги спрат и проверят дигиталната карта ще го духат. За шофьорите нищо не се промени, освен че в Германия направиха тоалетните и душовете безплатни за шофьорите.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновено такива професии,които изскват концентрация,не се извършват повече от 7 или 8 работни часа,защото е крайно рисково и опасно и може да струва човешки животи,ако шофьора е уморен ,разконцентриран или заспи зад волана!
8
4
 
26
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
10 -15 - 20 ч. ! Вие нормални ли сте? Как си представяте човек да управлява огромен камион повече от 10 часа? Той не се ли уморява, не огладнява ли, не му ли се спи, не се ли пере, не се ли къпе? Хайде някой от лобиращите, шофьорите да работят над 10 ч., да направят едно пътуване София - Варна - София за 1 ден и тогава да говорят колко часа другите могат да работят!
7
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да си представя в Америка такива безумни правила... ЕС е безобразен протекционизъм, като големите таковат малките.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този пакет Мобилност изобщо не е страшен, какво му се плашат? Ще се увеличат разходите, но ще се увеличи и навлото.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе вие нещо смислено няма ли да кажете тука?Само кусури търсите и етикети лепите!Ай сиктир!