Вебер: България ще може да използва Фонда за възстановяване

България много добре управлява кризата, смята той
26 май 2020 08:45, Елка Василева
63
Вебер: България ще може да използва Фонда за възстановяване
Манфред Вебер. Снимка: архив, БГНЕС

България е сред страните, които ще могат да се възползват от Фонда за възстановяване след пандемията от COVID-19 въпреки ниския брой на заразените. Това заяви председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер пред БНР.

Запитан за критериите, по които ще се определя кои са най-засегнатите държави, Вебер уточни: „Разбира се, първата идея е за хората, които са заразени. И това трябва да се взема предвид, тъй като в Северна Италия има региони, които бяха много сериозно поразени и тук трябва особен приоритет“, каза Вебер.

Още по темата

Той обаче отбеляза, че „последствията са далеч по-широки в икономически аспект.  България, например, много добре управлява кризата и цифрите показват, че там заразените са най-малко в сравнение с другите държави. Това обаче не означава, че тя няма да има достъп до тези средства. Тя също е засегната икономически от тази криза и затова трябва да се възползва от този нов фонд“, каза евродепутатът.

Очаква се председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да представи утре пред Европейския парламент фонда, който е част от плана за възстановяване след пандемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сключването на Споразумение за асоцииране с Европейската Общност се разглежда като етап към тази крайна цел. 1 октомври 1991 г. Европейският съвет взима решение за начало на предварителни разговори с България за сключване на Европейско споразумение за асоцииране. 17-20 декември 1991 г. Посещение в България на Делегация на Европейската общност за предварителни разговори по преговорите за асоцииране.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 ноември 1990 Влиза в сила Спогодбата за търговия, търговски и икономически отношения. Тя предвижда постепенно елиминиране на количествените ограничения за българския внос в Общността и предоставяне на взаимни отстъпки в сферата на търговията със селскостопански стоки. 22 декември 1990 г. Великото народно събрание приема решение, изразяващо желанието на Република България да стане пълноправен член на Европейската Общност
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовРуските хибридници толкова си можете: Уикипедия и без контекст и дотам. Хронология на отношенията България - ЕС: 8 август 1988 г. Установяване на дипломатически отношения между България и Европейската икономическа общност. 8 май 1990 г. Подписана е Спогодба за търговия, търговски и икономически отношения между България и Европейската икономическа общност. Програма ФАР е открита за България
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНеграмотник. БСП бяха против влизането на България в ЕС и НАТО, но желанието да си пишеш опорките те спира даже елементарни неща да проучиш. След вчерашните ти опити за лъжи, днес неграмотност.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС ще помогне на СИК...
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го използват " някои" в България а не България
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно ще има нови милионери в България! По стереотип на днес.бг - кои ще са?
3
7
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ама кой фонд?Оня от 20сетината милиарда с помощи и заеми, договорен на съвета на министрите или оня на на ес с облигациите за 500 милиарда дето германия и франция след провала на първия опит все пак обещаха, но Холандия, Австрия, Дания и Швеция са все още против.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох на батя кифлата от известно време се цупи, че яхтата ми и изглеждала малка. Таман навреме ще ми дойдат за усвояване.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер!