Заев: Лидерите откриват перспективи, не потъват в миналото

Много е важно всеки да каже какво мисли, обясни той
5 дек 2020 13:55, Петя Славова
133
Заев: Лидерите откриват перспективи, не потъват в миналото
Снимка: БГНЕС

Истинските лидери трябва да отварят европейски перспективи, а не да потъват в миналото. Това каза македонският премиер Зоран Заев пред Канал 77.

"Ние трябва да живеем заедно. България е приятелска държава. Един път завинаги трябва да се каже, че България не е фашизъм. Когато говорим за Италия и Германия, ние не говорим за фашизъм", каза още Заев и повтори, че той иска да изгражда приятелските отношения с България.

Още по темата

На въпроса "дали е очаквал подобна реакции след интервюто пред БГНЕС Заев отговори кратко: Да очаквах. Аз правя първите стъпки. Аз вървя напред. Истинските лидери откриват пътищата.

Ние демонстрираме приятелство. Аз много внимателно слушам нашия народ. Народът ме избра преди три месеца. Зоран Заев има четиригодишен мандат. Аз трябва да защитавам националните интереси на народа, неговата идентичност и език, но и трябва да вкарам РСМ в ЕС. За народа ни няма никакъв риск – абсолютно не. Очевидно е, че България ще наложи вето. Нека да минат изборите в България. И след това ще видим, заяви още македонският премиер.

Веднага след като приключат преговорите с България ще направим лидерска среща. Нямам никакъв проблем за подобна среща. Ако трябва да направим разправия с България, още утре може да направим лидерска среща. И веднага ще има разправия. Желанието на българския народ е целият Балкански полуостров да бъде част от ЕС. Неговата желание не е да се блокира РСМ. Очаквах повече доблест от БСП. За съжаление БСП има по-крайни позиции от тези в ГЕРБ, каза още Зоран Заев.

Македонският премиер каза, че няма никакви притеснения относно бъдещето си като лидер в Социалдемократическия съюз. "През месец април за първи път ще има пряк избор на председател на партията. Всеки, който иска да се кандидатира да заповяда", каза той.

"Много е важно да има свобода и всеки да каже какво мисли в право очите на премиера. Това трябва да бъде съхранено", каза още премиерът Заев пред Канал 77.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
13
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Значи тоя иска да защитава "националните интереси на народа, неговата идентичност и език" за сметка на българските. Вето!
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименнека се пишат македонци, но няма такъв народ
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО ПОТЪНА ЗАЩОТО Е СЪЗДАДЕН ОТ МИНАЛОТО! ВСИЧКО СЪЗДАДЕНО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО МИНАЛО ЩЕ ПОТЪНЕ В ЗАБВЕНИЕ.
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правят списъци в разложко кои искат да се пишат македонци.....после референдум и хоп-Северомакедонци.Къде е българското разузнаване??Каракачан вмро???
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТихомир Стояновски е провокатор на руска хранилка...
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИЦ:По какво си приличат македонската "нация" и Бойко БорисовИ ДВЕТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ СТАЛИН, ТИТО, ДИМИТРОВ..
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте Тихомир Стояновски и неговите клипчета РАЗЛОГ МАКЕДОНСКИ..1 И 2 част и ще видите за какво иде реч.Няма нужда от полит.анализатори и коментатори.
90
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО ЗАЕВ! АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!БОЙКО БОРИСОВ ПОТЪНА В МИНАЛОТО ЗАЩОТО Е ПРОДУКТ НА ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ!
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заев погрешно чака изборите, те няма да го оправят. ГЕРБ даже е най-подходящата за Македония партия, най-отстъпчивата и сговорчивата. Борисов му е приятел, с него се разбира. Другите са по-крайни в исканията си. Да не говоря, че шанса за силно правителство на една лидерска партия е малък. Ще има или голяма колаиция или експертен кабинет т.е. никакъв шанс за подпис за Македония. Изборите са последното нещо, което Заев трябва да чака за да се реши проблема.
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги Заев казва правилните работи, но или прави грешните неща или нищо не прави. За да тръгне Македония напред към ЕС, тя трябва да се промени като държава - езика на омразата да спре, претенциите към нашите национални герои, дати, празници и т.н. да престанат, паметниците на омразата да се демонтират, учебниците да се редактират, да се признае истината за нацията и езика и т.н. Докато това не стане, Македония ще изглежда като една откачена, бивша комунистическа юго-република.
87
2
 
3
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До LoykoАз съм на 78 години бе,червен памперс!Постели си образованието от АОНСУ,и се завий с "Наръчник на пропагандиста"!И когато излагаш тези не си смучи пръстите,а давай факти!Какво ти е виновен Спароток,та го плюеш!?Човека си върви с доказателствата,твоите къде са!?Пет пари не давам ни за образованието ти,ни за възрастта ти!Като си решил да спориш,давай доказателства!Между другото,като си толкова учен,я кажи какво знаеш за Вълчите празници!?Ай да ти чуя гласа меден загорски!
86
1
 
3
 
! Отговори
Нашият преди 3 години
Желев ако тогава можеше да предвиди накъде ще тръгнат нещата, сигурно нямаше да бърза толкова да ги признава за държава !
85
1
 
6
 
! Отговори
Те преди 3 години
Демонстрирали приятелство... ама с кого ?
84
1
 
6
 
! Отговори
Перспектива викаш!? преди 3 години
"Лидерите откриват перспективи, не потъват в миналото" Е, хайде Заев, открий перспектива към истината - какво си потънал в Коминтерновските комунистически измислици!??
83
1
 
7
 
! Отговори
Но преди 3 години
Той обаче е все още потънал в тъмното си анти-българско минало !
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Презедентот на историчкиот Бивш Северо-Юго Дизниленд се нада напролет да го однема ветото.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Желанието на българския народ е целият Балкански полуостров да бъде част от ЕС."Аре нема нужда... Албания в ЕС? Нема нужда. РСМ в ЕС? Нема нужда. Сърбия в ЕС?!??!?!?!?!? Въобще никаква нужда. Турция в ЕС даже няма да го споменавам, щото им казаха след около 3000 години че ще са готови да влязат.
80
6
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
ДоМисленето забраненоМаледожо,бъди сигурен ,че нито си ми на годините,нито на образованието,нито на....да не споменавам от скромност.Докато българите не опознаем света,никога няма да разберем кои сме и какви сме.Национализма/патротизма/ е робско чувство,особено псевдопатриотизма.Радвай се на собствената си заблуда и бъди щастлив!
79
1
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ГОВОРЯТ ТАКА САМО И САМО ДА ВЛЯЗАТ 1-ИН ПЪТ В ЕС-ПОСЛЕ НЕЗНАМ КВО ЩЕ ПОИСКАТ-ЗА МЕН СА РИСКОВИ КАНДИДАТИ.
78
2
 
17
 
! Отговори
Китайска стена преди 3 години
Македонците започнаха атака за пиринска македония.Гледах клипче от 2 части на макета,дошли в Разлог при наш душепродавец,който ги разкарва с кола ,изопачава български думи и се прави на македонец.Наричат ни примитивен народ.Пак ги пускайте!