Заев: Лидерите откриват перспективи, не потъват в миналото

Много е важно всеки да каже какво мисли, обясни той
5 дек 2020 13:55, Петя Славова
133
Заев: Лидерите откриват перспективи, не потъват в миналото
Снимка: БГНЕС

Истинските лидери трябва да отварят европейски перспективи, а не да потъват в миналото. Това каза македонският премиер Зоран Заев пред Канал 77.

"Ние трябва да живеем заедно. България е приятелска държава. Един път завинаги трябва да се каже, че България не е фашизъм. Когато говорим за Италия и Германия, ние не говорим за фашизъм", каза още Заев и повтори, че той иска да изгражда приятелските отношения с България.

Още по темата

На въпроса "дали е очаквал подобна реакции след интервюто пред БГНЕС Заев отговори кратко: Да очаквах. Аз правя първите стъпки. Аз вървя напред. Истинските лидери откриват пътищата.

Ние демонстрираме приятелство. Аз много внимателно слушам нашия народ. Народът ме избра преди три месеца. Зоран Заев има четиригодишен мандат. Аз трябва да защитавам националните интереси на народа, неговата идентичност и език, но и трябва да вкарам РСМ в ЕС. За народа ни няма никакъв риск – абсолютно не. Очевидно е, че България ще наложи вето. Нека да минат изборите в България. И след това ще видим, заяви още македонският премиер.

Веднага след като приключат преговорите с България ще направим лидерска среща. Нямам никакъв проблем за подобна среща. Ако трябва да направим разправия с България, още утре може да направим лидерска среща. И веднага ще има разправия. Желанието на българския народ е целият Балкански полуостров да бъде част от ЕС. Неговата желание не е да се блокира РСМ. Очаквах повече доблест от БСП. За съжаление БСП има по-крайни позиции от тези в ГЕРБ, каза още Зоран Заев.

Македонският премиер каза, че няма никакви притеснения относно бъдещето си като лидер в Социалдемократическия съюз. "През месец април за първи път ще има пряк избор на председател на партията. Всеки, който иска да се кандидатира да заповяда", каза той.

"Много е важно да има свобода и всеки да каже какво мисли в право очите на премиера. Това трябва да бъде съхранено", каза още премиерът Заев пред Канал 77.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
16
 
! Отговори
Виц преди 3 години
Този един ден говори едно, на следващия - друго! Не мога да схвана вече за какво се борят и какво искат! Както сме им ''приятели'', така сме и ''фашисти'', ''врагове'' и т.н.Чакал да минат изборите в България...ако си мисли, че нещо ще се промени след изборите е в дълбока заблуда. Докато не признаят нещата такива, каквито са исторически, не престанат с тази анти-българска пропаганда ще си стоят така! Те това е! Няма място за такива индивиди в ЕС!
56
2
 
6
 
! Отговори
Taliban преди 3 години
ТИА *** ..РУСКИ БОЛИДИ НЕ СА НУЖНИ НА БЬЛГАРИЯ.НЕКА СИ ОСТАНАТ ТАМ ЕДИН ДИВАШКИ ОСТРОВ И БЛОКАЖ ОТ ВСЯКЬДЕ....ТРЕВА ДА ПАСАТ.
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
47 Така силно желаното европейско бъдеще от античките, се свежда само до пари от европейските фондове и допускане на Сърбия и Русия до еспазарите. Да изпълнят договора с България и на ум не им идва. С лъжи и празни обещания, с езика на омразата, с кражба на българска история и език, не може в ЕС.Това не са проблеми само две страни, а заплаха за европийските ценности и правила, по които САЩ нямат думата.
54
1
 
16
 
! Отговори
Намерил кой да го преди 3 години
каже.В страната с най-грандомански претенции и мега паметници(новопостроени),искащи да докажат велика роля в зората на човечеството.Киченето с чужди заслуги,(на други народи),търсенето на отъждествяване на топонима Македония с хората,които живеят там.Смешни са и забравят,че който не помни миналото си,няма бъдеще.
53
1
 
18
 
! Отговори
и аз съм македонец! преди 3 години
Зайко, зайко... Ами подредете си бръмбарите в главите първо. За езика, за кражба на история, за поругаване на паметници. И почнете да учите албански като не сакате шопскиот диалект. Защото Зайко, ти си мелиш едно,а албанците работят по Германия и Италия, имат пари и се плющят като зайци през това време, а след 20 години,когато ще поискат да се обединят с Албания, лошите българи ще получат спазми от смях. Не, че сега не ни е смешно. Такава импотентна-грандомания. Цялата ви държава е цирк-дьо-маке
52
0
 
16
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Хайде открий и ти перспектива, не потъвай в Югославското си минало !
51
0
 
12
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
Истинските лидери за какъвто претендира Зае си завирят средният пръст в титовския си ъс ,а не го показват на дами.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твърде дълго са из насилвани мозъчно и това е резултата.
49
2
 
21
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Заев Заев опитваш се да играеш на селско-македонски тарикат ама София вече не вярва на сълзи ! Айде у лево при таварищите !
48
2
 
20
 
! Отговори
? преди 3 години
До Анонимен 42А ти, мислиш ли, че някой иска да са българи?Просто не трябва да присвояват българската история, а ако ще и патагонци да се наричат!
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки лидер, който се опитва да оспори историята на дрга страна, отива в миналото. Когато й показва среден пръст, също.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има Отворено писмо на Българска общност за либерална демокрация. Прочетете
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зайко, доста си хлъзгав, но тук вече номерата ти няма да минат, оправете си бакиите и заповядайте.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Истинските лидери трябва да отварят европейски перспективи, а не да потъват в миналото" - еми значи в С.Македония лидери няма - само заядливи сърбо-*** на североизточна пенсия.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидерите всички ги знаеме къде са в Берлин, тамо от където идва европарата.
42
0
 
7
 
! Отговори
До аа1830 преди 3 години
Не, си прав. Трябва да се говори. То и Правителството ни мислело като теб иУдивна Европа! А СМ гръмогласна, сърцеразирателна, дрраматична - брани си идентитетот. Щото освен драма няма история. Горките к.. жи без д.упета.
41
1
 
23
 
! Отговори
обективно преди 3 години
Господин Заев, не гледайте назад! Предлагам ви да се вгледате внимателно в днешния ден - нечовешка злоба към българите, псувни и закани, рушите паметници, горихте знаме, средни пръсти, за недопустимата обида към г-жа Захариева, как да я окачествим - и вие го знаете отлично, то е от тези дни и няма как да го отречете! Преди да тръгнеш напред, поправи това, което те спъва днес и сега и ТОГАВА е времето за лидерските перспективи!
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мдааМного са хитри,хем рушат и унищожават паметници и надписи на българи,немци,англичани, хем искат да ги използват за пари и изгода,сърбоманска му работа!Той и Тито така е бил,хем тако,хем вако!
39
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие наистина ли мислите, че всички хора на Балканите искат да са българи и да ги управлява простия фашист Боко Тиквата? Ами не, не искат. Ако се наложи, ще се нарекат и марсианци, само и само да се отърват от тази мутра диктатор.
38
0
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
До АнонименРазвесели ме! Изпратих го на мои приятели!