Заев: Лидерите откриват перспективи, не потъват в миналото

Много е важно всеки да каже какво мисли, обясни той
5 дек 2020 13:55, Петя Славова
133
Заев: Лидерите откриват перспективи, не потъват в миналото
Снимка: БГНЕС

Истинските лидери трябва да отварят европейски перспективи, а не да потъват в миналото. Това каза македонският премиер Зоран Заев пред Канал 77.

"Ние трябва да живеем заедно. България е приятелска държава. Един път завинаги трябва да се каже, че България не е фашизъм. Когато говорим за Италия и Германия, ние не говорим за фашизъм", каза още Заев и повтори, че той иска да изгражда приятелските отношения с България.

Още по темата

На въпроса "дали е очаквал подобна реакции след интервюто пред БГНЕС Заев отговори кратко: Да очаквах. Аз правя първите стъпки. Аз вървя напред. Истинските лидери откриват пътищата.

Ние демонстрираме приятелство. Аз много внимателно слушам нашия народ. Народът ме избра преди три месеца. Зоран Заев има четиригодишен мандат. Аз трябва да защитавам националните интереси на народа, неговата идентичност и език, но и трябва да вкарам РСМ в ЕС. За народа ни няма никакъв риск – абсолютно не. Очевидно е, че България ще наложи вето. Нека да минат изборите в България. И след това ще видим, заяви още македонският премиер.

Веднага след като приключат преговорите с България ще направим лидерска среща. Нямам никакъв проблем за подобна среща. Ако трябва да направим разправия с България, още утре може да направим лидерска среща. И веднага ще има разправия. Желанието на българския народ е целият Балкански полуостров да бъде част от ЕС. Неговата желание не е да се блокира РСМ. Очаквах повече доблест от БСП. За съжаление БСП има по-крайни позиции от тези в ГЕРБ, каза още Зоран Заев.

Македонският премиер каза, че няма никакви притеснения относно бъдещето си като лидер в Социалдемократическия съюз. "През месец април за първи път ще има пряк избор на председател на партията. Всеки, който иска да се кандидатира да заповяда", каза той.

"Много е важно да има свобода и всеки да каже какво мисли в право очите на премиера. Това трябва да бъде съхранено", каза още премиерът Заев пред Канал 77.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
9
 
! Отговори
тракиец преди 3 години
До А - 5А славяните от кога са измислени бе,русофилче!?Името Екатерина Велика нещо да ти говори!?И заповедта и до руските учени?И конкретно към академик Державин?Като си много учен и много знаещ не може да не си ги чел,нали!?Ама,кой знае защо ги премълчаваш,и упорито си пробутваш панславизма!Като видите Путин,и се подмокряте!Ейи,света ще свърши,а продажниците-не!За любимата Русия сте готови да унищожите България!
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42 Нека се нарекат кяквито искат,никой не им пречи,марсиянци, македонци.. само да признаят общата история и език с българите. Само тогава ще вървим напред. Борисов не е вечен,но българсщата история е.
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е била дъжрава далеч преди да се пръкне Русия да не говорим за комунизма и Северна Македония.
74
2
 
6
 
! Отговори
мисленето забранено преди 3 години
До LoykoТи си не само глупав!Направо си ненормален!
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
74 Ти наистина си Луйка, на сръбски"лелка", която няма представа, какво е държава, нейната история и език,и идентичност.Утре, в ръцете на болни мозъци в политиката, могат да запалят отново Европа, ако не внимаваме. Да добавим и езика на омразата, който се дирижира от Белград и Москва. Те трябва да бъдат спряни. Никакво отстъпление от ветото.
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Думи без покритие,както цялата им политика към България.Затова да очакват вето не само в други ден и напролет,а и в близките години.
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава драги ми Зайо Байо не присвоявайте чужда история, а си гледайте вашата създадени сте 1944 година от Сталин, Тито и Димитров, вие сте комитерновско чадо.
70
24
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Само може да се учат от Заев нашите политици.Съвременните политици не бива да робуват на исторически полуистини,с прочит за патриотично достоинство кой както му харесва.Бъдещата политика не бива да е заложник на спорно минало и комплекси.Нищо по нормално да дадем съгласие за започване на преговори за присъединяване EU щом македонският народ го иска това.Историците нака си спорят колкото искат.
69
2
 
15
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ЛИДЕР?-НЕМИСЛЯ-БЪЛГАРИТЕ СА ДОКАЗАНИ ЛИДЕРИ.-НИЕ НЕ КРАДЕМ ИСТОРИЯ-ТАЗИ ЗА КОЯТО ПИШАТ В БУКВАРИТЕ-КНИГИТЕ Е ЛИЧНО НАША И НИКОГА НЯМА ДА ПОСЕГНЕМ НА НЕЩО ЧУЖДО-ДА ИМАШ 1300 ГОДИШНА ИСТОРИЯ ЗА ДЪРЖАВА-ТОВА Е ЛИДЕРСТВО.-И ТРЯБВА НЯКОЙ ДА МУ КАЖЕ ЧЕ НИЕ СЕ ГОРДЕЕМ ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ И СИ ДЪРЖИМ НА ДУМАТА.-ЗА ВЛИЗАНЕТО ИМ В ЕС-АЗ МИСЛЯ ДА ПОЧАКАТ.-ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ.-И ТОГАВА ЩЕ ВИДИМЕ.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северноафриканска макдония потъва в миналото,скапана недодържава-град с построензаорлем исторически дисниленд и злобни аутсайдери за население,пита се:" За чий ни е!?"
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението е трагично.Нищо няма да се промени.Даже и да се набутат в ЕС с цялата си омраза и лъжи.И после? Не стават и за ...... за зеле тези.
66
1
 
9
 
! Отговори
88 преди 3 години
Уважаеми "лидер", брато, не лидерите, хората да спрат ненависта от твоите землища - те ни разтърсват и не ни дават покой - НЕ ГИ ПОДСТРЕКАВАЙТЕ! С тях добрувайте не с нас.
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Зайо байо,где така?- Тичам щурчо за ЕС.- А къде със тез лъжи? Днес ще лъжа,утре пак,та докато вляза в крак. А когато сняг забръска,що ще правиш ти зимъска? Ще поискам срам не срам,аз в ЕС да вляза сам. Аз пък няма да ти дам,гиди дърти калпазан!
64
0
 
6
 
! Отговори
А - 5 преди 3 години
В публикациите налагащи тракедонизъм рядко се споменават думите българи, българско и България и изводите им не водят към истинската българска история. Ако ги споменават то е да се каже, че българите са след траките и са нещо второстепенно. Фокусът и доказателствата са насочени към понятиетотраки. Въпросният Спароток налага образа си и тезите си с участия в ТВ предавания и активни публикации в мрежата.Но тракизма е създаден през 19 век и е една химера.
63
1
 
5
 
! Отговори
А - 4 преди 3 години
На старите поколения българи в Македония не им се е вярвало, чемакедонистите ще успеят, но децата им вече се самоопределят, като македонциКой и как работи за тракедонизма? Ядрото на тракедонистите се води от човек с прозвището Спароток(Павел Серафимов,който не разбира нищо от история,а е обикновен и *** блогър-шарлатан). В публикациите налагащи тракедонизъм рядко се споменават думите българи, българско и България и изводите им не водят към истинската българска история.Ако ги споменават то
62
0
 
7
 
! Отговори
А - 3 преди 3 години
Каква е крайната им цел? Целта е разделение и отслабване на българския народ и държава. Следващата стъпкае обявяване на българите в Южна България за траки, а траките да бъдат възпитавани, че българите в Северна България са татари. Този процес може да ви изглежда невъзможен, но вече е прилаган с македонизма. В западната ни съседка българите се възпитават, че са македонци, а на изток от тях живеят татари. На старите поколения българи в Македония не им се е вярвало, че македонистите ще у
61
3
 
12
 
! Отговори
Зоране, преди 3 години
Мястото ви е в СССР - срПско севеверномАкедонски сюз на русия.Там ще си заклеймявате фашисти, ще си плачете за тито и сталин и ще развявате кукиши и средни пръсти на света, който върви напред.А мАкедонскиот Език ке иде у историята - Учете го албанскиот
60
2
 
4
 
! Отговори
А - 2 преди 3 години
Тракедонизмът краде от българската история и я представя за тракийска Тракедонизмът цели ново разделение на българите и се пропагандира по същата методика,както македонизма сред българите в Македония Ядрото на тракедонистите разпространява лъжите си от 2013г. и немалко хора вече са подведени.Тракедонистите използват информационната празнина,която съществува по отношение на древната българска история.Жаждата на хората за истина се утолява с пропаганда на лъжливи антибългарски тези
59
0
 
6
 
! Отговори
А - 1 преди 3 години
Ние сме българи-славяни,всичко останало е лъжа и пропаганда.Новия македонизъм - тракизма,също цели изтриването на българския ни идендитет!Какво представлява тракедонизмът?(който пропагандира Цвета Кирилова,шарлатана Павел Серафимов(Спараток) и други,които нямат никакви познания по история,както и чужденци,пишещи на български език) Тракедонизмът краде от българската история и я представя за тракийска.Тракедонизмът цели ново разделение на българите и се пропаганд
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сите СМ - ***