Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях

Бежанците, които не се интегрират, са особено голям проблем
Обновена: 22 авг 2021 12:20 | 22 авг 2021 09:45, Камелия Цветанова
220
Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц не желае да предоставя защита на повече бежанци от Афганистан, въпреки че властта там беше завзета от талибаните, предаде ДПА.

Още по темата

Не съм на мнение, че трябва да приемем още хора в Австрия, а точно обратното, каза Курц в интервю за телевизионния канал PULS 4, което ще бъде излъчено по-късно днес.

С повече от 40 000 вече приети афганистанци, Австрия е приютила втората по големина афганистанска общност в ЕС, на глава от собственото си население.

Курц последователно отхвърли приемането на още афганистанци. По време на моето канцлерство подобно нещо няма да се случи, заяви Курц.

Той спомена и "особено трудното интегриране" на тази група от населението. Да бъдат приемани хора, които после не могат да се интегрират, е огромен проблем за нас като държава, каза канцлерът.

Според Курц, безспорно е, че талибаните са жестоки и условията на живот в Афганистан са ужасни.

Правителственият ръководител обаче призова международната общност да направи всичко по силите си за подобряване на кризисната ситуация в тази страна.

Въпреки всичко, Австрия също трябва да признае, че много неща са в чужди ръце. Не всичко е в рамките на нашите възможности, подчерта австрийският лидер.

Курц повтори предложението хора от Афганистан да получават помощ в съседни на родината си държави. В тази връзка той посочи Туркменистан и Узбекистан и каза, че ЕС трябва да подкрепя държави от региона. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до: Америка --- Не само САЩ но и Исрел трябва да поеме вината, защото всичко това става под диктата на евреите и в услуга на Исрел! Аз мисля, че изтеглянето на САЩ от Афганистан и идването на талибаните е таен план на сащ и исрел ! Така сащ оставиха огромно количество оръжие на талибаните и скоро те ще нападнат Иран ! Иран е трън в очите на Исрел!
112
2
 
95
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
Съжалявам ги афганистанците! Тия талибани ще им разкажат играта. Ама не може някой да ми дойде в къщата и да ми каже, че бил свикнал да с.ре по средата на хола, децата му искали да ми е.ат кучето и аз да си трая, да не съм му поглеждал жената по еди си какъв начин, ама той да прави каквото си иска с жена ми и дъщеря ми, да не съм правил еди си какви жестове, да им купувам храна и точно такава, каквато те обичат и да ме гледат злобно, че не признавам Мюмюн за пророк...А, извинявай...
111
1
 
76
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
Браво на австрийския премиер! Твърда позиция и право, куме, в очи. А и предложението му афганците да се приютяват в съседните на Афганистан държави, е най-умното, практично и логично предложение за решаването на този изключително обременяващ Европа проблем. Не се получава интеграцията с тази абсолютно различна култура с европейската, факт. Подкрепям коментарите в този смисъл на разсъждения.
110
6
 
58
 
! Отговори
АМЕРИКА преди 2 години
Всчики бежанци от Афганистан трябва да бъдат приети от една страна, която е достатъчно голяма, за да ги приюти. И това е страната, която ги създаде, Страната, която унищожи живота им, както и отне живота на още милиони други хора в Близкия Изток. Страната, която съвсем хладнокръвно в момента тласка света към хаос, разчитайки, че е далеко от театъра на събитията. Там трябв да бъдат приютени всички нейни жертви.
109
2
 
30
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
За бога хора - вие виждали сте бежанци от Афганистан ?Та те си акат и пикат в гащите , за това носят тези дрехи .
108
30
 
6
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Не лъжи, Ушатко! Ще ги приемете, защото ви трябват роби, които да бачкат, понеже австрийците ги мързи да гледат и карат само на "помуши". Освен това ви трябва и матрял за разплод, понеже мъЖленцата ви са меки китки(п**ки).
107
11
 
15
 
! Отговори
Французин преди 2 години
Винаги съм считал Австрия за най-културната и цивилизована част от германските племена. Като най-диви, агресивни и злобни са пруските варвари и добре, че Сталин ги изтри от картата на света, иначе досега да са разпалили още две световни войни.
106
2
 
28
 
! Отговори
до 123 преди 2 години
Далеч съм от мисълта да подкрепям интеграцията на афганистанци и прочие, ама ти даваш ли си сметка, че тая бежанска вълна се получи благодарение на опита да ги интегрираме европейски? Ние се намесихме и особено Меркел. "Елате деца наши да ви демократизираме". И Кво чакаш? Сами си ги повикахме.
105
4
 
38
 
! Отговори
Балкантурист преди 2 години
Хора с промити мозъци като афганистанци,пакистанци,иранци,сирийци и т.н. никога няма да спазват европейските закони.На *** братовчеди им промиват мозъците от малки и те вярват само на разни богове които съществуват само на хартия.
104
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните евроталибани искат бежанците да живеят по законите на Запада, да свалят бурките, да не спазват ислямските закони. Това е талибанизъм на Запада. Бившите фашистки западни държави не са се развили в свободни държави.
103
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли редно САЩ да си ги вземе и интегрира всичките? Заради тях Афганистан е това, което е днес.
102
1
 
50
 
! Отговори
До 117 преди 2 години
А желанията на тези бежанци да се съобразяваме с техните привички, какво е? Да ни задължават да се съобразяваме с тяхната култура на наша територия? Да се противят на къси поли за момичетата и т. Н? Това всичко какво е?Или те идват тук и нямат никакви задължения, само права. Могат да си ни казват дали да носим къси поли или не, дали да строи повече джамии от наши църкви,... А после могат и да ни гърмят, ако не сме съгласни, нали?
101
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В бившите фашистки западни държави се надига ксенофобия и расизъм.
100
2
 
58
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
Браво на Себастиан Курц!!! Поздравления за смелостта му гласно да назове огромния проблем с интеграцията на афганците!В смъртоносното блато,в което гейската комисия набълбуниква ЕВРОПА има нужда от повече такива гласове на истината и неистова съпротива на унищожаването на ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ! За огромно съжаление и сегашните управници на БЪЛГАРИЯ се надупиха на господарите и ще приемат уж бежанци,докато народът ни измира от глад и мизерия!
99
53
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившата фашистка държава Австрия иска да свали бурките на жените в Австрия и нарича това "интегриране". Това е нарушаване на човешките права на бежанците от бившата фашистка държава Австрия.
98
1
 
42
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Преди да се интегрират,те трява да се очовечат,т.е. поне малко да заприличат на хора.А това е като "мисията невъзможна"!!
97
0
 
49
 
! Отговори
Имигрант преди 2 години
Не само, че не се интегрират ами носят старите си проблеми в новата държава. След време държавата която ги е приютила и издържала с години започва да прилича на родината им.
96
25
 
6
 
! Отговори
Осман преди 2 години
СЕБАСТИЯНЕ НАМАЖИ СИ ДУПЕТО ЕВРОГЕЙСКО ЩЕ ТЕ ПЛЮЩЯТ ЯКО *** КАРАБИНИ..ВАНГА ГО Е ПРЕДСКАЗАЛА ПРЕДИ ДА СИ СЕ РОДИЛ.ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ СТАНЕ ***.ФРАНЦИЯ ВИЖ АНГЛИЯ БЕЛГИЯ..ВАТИКАНА ЩЕ Е КАТО МЕККА!! ВАНГА ЧЕТИ.....
95
0
 
15
 
! Отговори
Дядо Ви преди 2 години
До SSДа има нещо невярно в това. Политиците си въобразяват, че ще им се размине, като са се укрепили в "непристъпните " си палати.
94
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен3Може ,ама нещо много ще станат погнатите