Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях

Бежанците, които не се интегрират, са особено голям проблем
Обновена: 22 авг 2021 12:20 | 22 авг 2021 09:45, Камелия Цветанова
220
Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц не желае да предоставя защита на повече бежанци от Афганистан, въпреки че властта там беше завзета от талибаните, предаде ДПА.

Още по темата

Не съм на мнение, че трябва да приемем още хора в Австрия, а точно обратното, каза Курц в интервю за телевизионния канал PULS 4, което ще бъде излъчено по-късно днес.

С повече от 40 000 вече приети афганистанци, Австрия е приютила втората по големина афганистанска общност в ЕС, на глава от собственото си население.

Курц последователно отхвърли приемането на още афганистанци. По време на моето канцлерство подобно нещо няма да се случи, заяви Курц.

Той спомена и "особено трудното интегриране" на тази група от населението. Да бъдат приемани хора, които после не могат да се интегрират, е огромен проблем за нас като държава, каза канцлерът.

Според Курц, безспорно е, че талибаните са жестоки и условията на живот в Афганистан са ужасни.

Правителственият ръководител обаче призова международната общност да направи всичко по силите си за подобряване на кризисната ситуация в тази страна.

Въпреки всичко, Австрия също трябва да признае, че много неща са в чужди ръце. Не всичко е в рамките на нашите възможности, подчерта австрийският лидер.

Курц повтори предложението хора от Афганистан да получават помощ в съседни на родината си държави. В тази връзка той посочи Туркменистан и Узбекистан и каза, че ЕС трябва да подкрепя държави от региона. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС не е длъжен да прави каквото и да е.
72
7
 
20
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
До Дам..Хахаха - Русия да не е кошче за отпадъци? Освен това талибанците не искат там - защото руснаците бият много лошо !!!
71
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ В МОМЕНТА НИ ЗАНИМАВАТ С ВСИЧКО ДРУГО,НО НЕ И С НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ И ГЛАДА,КОЙТО НИ ЧАКА ТАЗИ ЗИМА...В МОМЕНТА АКО СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ,НОВИНАРСКИТЕ ЕМИСИИ ПО БТВ,БНТ,ТВ ЕВРОПА И Т.Н. ЗАПОЧВАТ ПЪРВО С АФГАНИСТАН,ТАЛИБАНИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ ТАМ,СЛЕД ТОВА МИНАВАТ НА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ХАИТИ,УРАГАНЪТ ХЕНРИ В БАХАМИТЕ И ЕДВА ТОГАВА ЕВЕНТУАЛНО,АКО ИМА ВРЕМЕ МОЖЕ И ДА КАЖАТ НЕЩО ЗА ЛИПСАТА НА ПРАВИТЕЛСТВО,ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА И НАДИГАЩОТО СЕ НЕДОВОЛСТВО СРЕД ХОРАТА.
70
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинските афганистанци са бели, през 60-те афганистанките са били истински дами с европейско облекло и ако сложите афганистанка до европейка няма да откриете разлика. Много ми е мъчно докъде ги докараха след 40г. войни и как всички ги oтритват сега. Прocто руснаците и американците ги съсипаха и окрадоха и ги върнаха в пещерната ера с финансираните от тях ислямисти. САЩ и Русия съсипаха и България, това са най-злите и лоши империи, които света е виждал. Кога се разпаднат света ще си отдъхне.
69
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласни. Афганистанците не са турци, които от векове живеят с християни и са доста европеизирани и модерни. Не са и сирийци, които бяха образовани по руските университети. Тия са диви на макс. Нито са образовани, нито знаят какво е цивилизация. Разбира се има единици, които заради работа с натовци са по-нормално мислещи. Но не са много. Все пак сте длъжни да изтеглите тия дето са ви помагали, иначе би било много долно. А защо не пратихте ООН да гарантира мира там?
68
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонименПАРАДОКСАЛНОТО Е,ЧЕ МЮСЮЛМАНИТЕ,КОИТО СА СРЕДНО ЗАМОЖНИ СЕМЕЙСТВА НА ЗАПАД СЪС СТАНДАРТ НА ЖИВОТ,НА КОЙТО МОЖЕ ДА ЗАВИДИ ВСЕКИ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ ГЕРМАНЕЦ ИЛИ АНГЛИЧАНИН,ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МРАЗЯТ ОБЩЕСТВОТО,В КОЕТО ЖИВЕЯТ.
67
1
 
8
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
В момента оRKIте бягат от студентите. А пред от кого бягаха? Преди бяха НАТО, САЩ, от тях ли бягаха? Ами то само студентите и алксйдовци бяха потиснати маси. Значи ли, че бягащите от АФГ. до преди седмица са били поддръжници на студентите. Такива екзистенциални въпроси ме вълнуват.
66
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Авcтрия някога е била голяма държава, а сега е едно джудже, по-малко от България, така че ще правят каквото им кажат големите бaтки.
65
2
 
26
 
! Отговори
ВАЖНО! преди 2 години
Най ВАЖНОТО е тихо мълком България да ги оставя да си преминават към западна Европа и да не ги оставяме ТУК !! Защото в София сме имали на времето афганистански бежанци по Живково време и бяха голям проблем , биеха се, ръгаха хора, изнасилваха момичета и накрая бай Тошо ги изгони всичките !!
64
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я МИ КАЖЕТЕ КАК ТАКА СЪСЕДНА ДЪРЖАВА НА АФГАНИСТАН С БЛИЗО 900 КМ ОБЩА ГРАНИЦА НЯМА НИТО ЕДИН АФГАНИСТАНСКИ БЕЖАНЕЦ...ТАЗИ ДЪРЖАВА СЕ КАЗВА ТУРКМЕНИСТАН.СТОЛИЦАТА АШХАБАД ПРИЛИЧА НА ДУБАЙ ПО СВОЕТО ВЕЛИКОЛЕПИЕ И В МОМЕНТА ТАМ В ПУСТИНЯТА СЕ СТРОИ НАЙ-СКЪПИЯ И НАЙ-МОДЕРНИЯ ГРАД В СВЕТА...НОВИЯ ДУБАЙ.
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можете да ги интегрирате, връщайте ги по родните им места, щом в мирни условия, с толкова много удобства не става, значи си искат средата в която са живели. И по-евтино ще излезе на обществото, но тогава за неуредиците, например икономическите кризи няма с кой да отклонявате вниманието.
62
4
 
9
 
! Отговори
младен преди 2 години
Що уа. Я който иска да влиза в ЕУ да хвърля чалмата и да цвлува кръста и може да влезе. А...и рвхулярно ходене на църква.
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, колко милиона са австрийците та се плашат от 10 милиона афганистански муджахедини? Нема страшно.
60
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблем наш муню ще ги приеме, тези дето не ги щат в Европата!
59
1
 
18
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
И ний си имаме в наше село един Себастиан бе. Абе в католишката махала си ги кръщават с такива модерни имена.Имаме си леля Джина, баба Елеонора, тоя Себастиан и един Августин.Та Себастиан е още млад бе, има-няма 55 и толкоз бира е излочил, че не могат я побра в три водоноски, и то все светла, та му викаме Ваша светлост.Та негова светлост Себастиат и пчели гледа, та от него знаем, че разбута ли се един кошер за всички други проблеми идат.Ееее толкоз писане...ама нали трябва да сте информирани бе!
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Афганистанците - особено трудни за интегриране" - ;;;;;;;; - Брат'чедите и те кат' нас!
57
9
 
9
 
! Отговори
Дам.. преди 2 години
Абе ясно е че много от тях са икономически мигранти, нали..като отиде един такъв млад несемеен мъж и почва много ясно да се оглежда за някое дупе, а пък не се славят и като най работливите...могат за 10 години да ги приютят (дотогава би трябвало да се оправят нещата, едва ли ще ги оставят ей така) и после любезно но твърдо да им посочат изхода за тяхната си държава...между другото най логично е да ги приютят в Русия че там има пустеещи територии а и голяма нужда от работна ръка..
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вероятният маршрут е през Иран, Сирия, Турция до островите в Средиземно море.
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВИЕНА НЯМА ЧЕРНИ?МОЛЯ?ТИ ЯВНО СИ БИЛ В НЯКАКЪВ ДРУГ ГРАД.АФРИКАНЦИ ОТ СУБСАХАРКА АФРИКА ВЪВ ВИЕНА КОЛКОТО ИСКАШ!
54
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПАРАДОКСАЛНОТО Е,ЧЕ АФГАНИСТАНЦИТЕ,КОИТО ЖИВЕЯТ В СЪСЕДНИТЕ НА АФГАНИСТАН СТРАНИ КАТО ПАКИСТАН И ИРАН,СЪЩО НЕ СА ДОБРЕ ПРИЕТИ И ИНТЕГРИРАНИ...В ПАКИСТАН ЖИВЕЯТ В ГЕТА В УЖАСЯВАЩИ УСЛОВИЯ,ИЗОЛИРАНИ ОТ ОСТАНАЛОТО НАСЕЛЕНИЕ...В СЪСЕДИТЕ ОТ БИВШИЯ СССР ТУРКМЕНИСТАН,УЗБЕКИСТАН И ТАДЖИКИСТАН ПОЧТИ НЯМА АФГАНИСТАНСКИ БЕЖАНЦИ ИЛИ АКО ИМА ТЕ СА ЕДИНИЦИ.КОЕТО МЕ НАВЕЖДА НА МИСЪЛТА,ЧЕ ТОВА Е ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ЗАСЕЛВАНЕ НА АФРГАНЦИ В ЕВРОПА.