Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях

Бежанците, които не се интегрират, са особено голям проблем
Обновена: 22 авг 2021 12:20 | 22 авг 2021 09:45, Камелия Цветанова
220
Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц не желае да предоставя защита на повече бежанци от Афганистан, въпреки че властта там беше завзета от талибаните, предаде ДПА.

Още по темата

Не съм на мнение, че трябва да приемем още хора в Австрия, а точно обратното, каза Курц в интервю за телевизионния канал PULS 4, което ще бъде излъчено по-късно днес.

С повече от 40 000 вече приети афганистанци, Австрия е приютила втората по големина афганистанска общност в ЕС, на глава от собственото си население.

Курц последователно отхвърли приемането на още афганистанци. По време на моето канцлерство подобно нещо няма да се случи, заяви Курц.

Той спомена и "особено трудното интегриране" на тази група от населението. Да бъдат приемани хора, които после не могат да се интегрират, е огромен проблем за нас като държава, каза канцлерът.

Според Курц, безспорно е, че талибаните са жестоки и условията на живот в Афганистан са ужасни.

Правителственият ръководител обаче призова международната общност да направи всичко по силите си за подобряване на кризисната ситуация в тази страна.

Въпреки всичко, Австрия също трябва да признае, че много неща са в чужди ръце. Не всичко е в рамките на нашите възможности, подчерта австрийският лидер.

Курц повтори предложението хора от Афганистан да получават помощ в съседни на родината си държави. В тази връзка той посочи Туркменистан и Узбекистан и каза, че ЕС трябва да подкрепя държави от региона. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
32
 
! Отговори
мак преди 2 години
Май вече не се говори за санкции за тези държави, които отказват да приемат нелегални. При предишната вълна западът нападаше и плашеше с невиждани наказания, но сега се усетиха, че вече не ги искат, затова не мъмрят за такива изказвания като това на Курц.
92
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ЕС трябва да се допускат само хора с ценз, а не разни неграмотни ***! Бежанците в лагери в съседните им страни. Бежанци в ЕС няма - това са мигранти, дошли да смучат помощи, да мързелуват и крадат. Да се твърди че афганистански овчар може да се интегрира в Австрия е диагноза, но либерастката глупост завладяла Брюксел не познава граници.
91
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският хан Тервел спра арабите къв Европа, Руският Суворов освободи Европа от османците. Русия освободи Балканите от османците. Сталин освободи цяла Европа от хитлеризма и фашизма. Сега при ново нашествие в Европа от нови орди кой пак ще освобождава Европа?
90
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
105 Каква стена те гони бе мухъл, на гръцко- турската граница е тройна ограда- телена! Миналата есен турски спец части я пробиваха и насочваха кервана от чернокожи " сирийци", а гърците стреляха със сълзотворен газ и стоп патрони, имаше и ръкопашни схватки и така цяла седмица! Аз това с очите си съм го видял, не като тебе от талавизора!
89
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че БУци напраил ограда,опсс,*** то я нема ,само откраднахме парите,сефте
88
10
 
30
 
! Отговори
ограда с турция преди 2 години
Боко даде милиарди за ограда с Турция които потънаха в чекмеджето. И не я совърши. Гърците си построиха СТЕНА с Турция и то за по-малко пари. ГЕРБ са провале на партия
87
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са само колаборационалистите- със сигурност използвайки повода повечето афганистанци (барабар даже с талибаните) искат да се изнесат в САЩ и най-вече Европа .
86
5
 
16
 
! Отговори
Джамбазки преди 2 години
Меркел веднага да го скастри! На какво прилича това? Не стига, че не иска афганистанци, а утре няма да иска и ваксини!
85
3
 
37
 
! Отговори
SS преди 2 години
ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ,НЕ НИ ЧАКА НИЩО ХУБАВО !
84
3
 
56
 
! Отговори
SS преди 2 години
Ако някой ви говори за интеграция и мултикултурализъм не му вярвайте.Пълна интеграция не може да има. Ако въобще има ! Особенно ,ако даден етнос има диаспора в държавата.Някой дори не научават и езика на приемащата ги държава !
83
1
 
67
 
! Отговори
СМЯХ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ. . преди 2 години
Ах , голямо удоволствие ! Сега ли го установихте бе ? Да вкараш ракови клетки в организма си и да се чудиш защо се размножават , не загиват , и не се преобразуват в обикновени клетки като са заобиколени от такива . И на края унищожават гостоприемника си заедно със себе си . . . Ами това ви чака ! Те няма да станат като вас . Те ще ви подчинят да им слугувате .
82
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ и Русия да приемат афганистанци. Те създадоха кашата там. Нали Путин щял да има добри отношения с талибаните, приемай афганитe тогава бе, ниcък.
81
0
 
73
 
! Отговори
SS преди 2 години
Мюслитата не се интегрират.Те създават общности и се капсуловат.После почват да се плодят. Като станат повече почват да завземат отделни сектори от бизнеса,кафенета с наргилета,дюнери,таксиметров превоз и др.След което ,плачат за все повече права,зачитане на религията им ,за участие в силовите структори на държавата,армия и полиция.После идват разни които ги подсещат ,че трябва да се води джихат срещу неверниците.
80
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно това е договорено на срещата между Байдън и Путин, да е..ат ***..та на ЕС! А иначе врагове били те двамцата. Лъжци! Ей за това ЕС трябва де има своя собствена армия и да инвестира в алтернативна енергия. За да бъде независима и от едните и от другите.
79
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ и Русия ще ги накаже съдбата, има карма, Афганистан, Иран, Сирия, Либия, Ирак, Йемен, Източна Европа, Латинска Америка, Азия, Африка, цял свят е съсипан заради тях, някой ден тези две държави ще горят. Новите суперсили ще бъдат Китай и Индия, а те ще проявят азиатска жестокост.
78
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварите пак надробиха попарата, а сега Европа пак да прибира бежанци. Не. Сега Байдън да ги качи на самолетите и право в САЩ. Тъкмо се стопира хаоса със сирийците и ни сервират това. Защо? Администрацията на САЩ толкова ли е неспособна да види последиците за Европа? Или може би много добре ги е видяла? Байдън да докаже че САЩ е партньор, а не враг в леглото. Да вземат тия бежанци при тях. Нито сирийци взеха, нито иракчани. За какво ни е партньор, който ни съсипва държавите, икономиките?
77
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е най-гнусното племе.
76
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС няма нищо общо. Да си ги прибират тези, които са предизвикали размириците в региона.
75
1
 
47
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Браво на Себастиян - млад, но мъдър и смел държавник. Талибанците са терористи - те трябва още по границите на Европа - дори и по границите на Турция да се посрещат с шмайзери. Тика нахълтват само млади мъже, на възраст за военна служба. Те НЕ искат да се интегрират, искат да живеят на гърба на европейците и да изнасилват безнаказано жените и дъщерите им !!! Трябва ли да търпим това... заради "човешките права" на индивиди, отказващи да излязат от каменната ера?
74
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един афганистанец го питаха на летището какво мисли и той каза, че с Афганистан е свършeно, че няма вече Афганистан.