Премиерът на Чехия: В Европа няма място за бежанци от Афганистан

Според Андрей Бабиш помощта трябва да е да останат в родината си
8 сеп 2021 09:07, Петя Славова
55
Премиерът на Чехия: В Европа няма място за бежанци от Афганистан
Снимка: БГНЕС

Чешкият министър-председател Андрей Бабиш заяви днес, че няма място за афганистански бежанци в Европейския съюз, който по-скоро би трябвало да им помогне да останат в родината си, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Завръщането на талибаните на власт в Афганистан миналия месец доведе до масово бягство на хора от страната.
ЕС, който оттогава е приел хиляди афганистански бежанци, сега се тревожи, че милиони могат да потърсят убежище на негова територия и в съседни на него държави като Турция, предизвиквайки повторение на миграционната криза от 2015 г.

Още по темата

"Наистина няма място за тях в Европа", каза Бабиш, след като се срещна с австрийския канцлер Себастиан Курц и словашкия премиер Едуард Хегер в замъка "Леднице" в югоизточна Чехия.

"Една възможност е да се водят преговори с президента (на Турция Реджеп Тайип) Ердоган като в миналото, но не мисля, че това е добра алтернатива", заяви Бабиш.

Според него "по-добра алтернатива е решение, при което да се накарат хората да останат в Афганистан".
Курц каза, че Австрия е отделила 18 милиона евро, за да помогне на афганистанците в съседни на Афганистан страни.

"Ще се опитаме да облекчим тяхното страдание, но сме съгласни, че 2015 година не трябва да се повтаря. Ние сме против незаконната миграция и ще се борим с трафикантите", заяви той.

"Необходимо е да търсим решение в региона, а не да предизвикваме нова масова емиграция към Европа", каза Курц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почва се, разпределянето на бежанците из пропадналите територии в ЕС.
40
2
 
10
 
! Отговори
Бежанци - да ама не преди 2 години
Адмирации за решението на Андрю Бабиш и Себастиан Курц.Бежанците нямат работа в Европа и абсолютно никой не е длъжен да ги приема. Който е запалил огъня в Афганистан да си изгори в него -сиреч САЩ,пардон ФАЩ.А бежанците наистина има други места за тях -правилно съседните на Афганистан.Така,че ФАЩ да престане с наглостта си да хвърля "бежанци"в Европа,защото така или иначе вече е загазила с палежи на войни по света.
39
8
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 26"Що в Европа?" - защото Европа пращоше окупационни войски. Други де'6илни въпроси?
38
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 31"защото Германия е основният капиталовложител в НАТО" - другарю, добре ли сте?!
37
12
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Чехия прати ли наемни у6ийци в афганистан - прати.Сега ще приемат афганистанци.Едни от най-мръ'сните централноевропейци са чешките вле'муги.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Акооооо.....проститу#@$ките женки работещи в тоа сайт , на вас ако ви барат дупетата и циците на обществени места дали ша ви хареса , май да
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де ся кото сложи 2 минуса на коментара ми ще се оправи ли положението. Хубау де незнам дали мушкат ама барат дупетата без да питат в Кьолн на нова година 2015
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те искат единствено и единствено в Германия щото всички други от 2015 са там и си мушкат русите немкини като "Нерез женско прасе"
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел най много да го напсува .......хаха
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пише че не иска а има страх по чуждите Медии, лелееее сайта вие 100% Жълт вестник
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно трябва да си стоят в страните си!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън дрън та пляс!!!! Няма място а Германия пълно с такива .Новината вие е FAKE NEWS!!!!
29
1
 
21
 
! Отговори
Bo преди 2 години
Само като и видиш нахалитетната физиономия на тази от снимката ти става ясно какви са!!!!! Че някой им е длъжен с нещо......
28
1
 
32
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Тъжно е за мирните граждани на Афганистан, но наистина нямат място в Европа. Да потърсят убежище в Арабските страни.
27
0
 
19
 
! Отговори
!@#$ преди 2 години
Като се замисля, има все пак някаква полза от това да сме бедни и да живеем мизерия. Авганистанците преминават през територията ни транзитно, даже не се замислят дали да останат в тия обрулени земи. По богатите ще си купят сандвич и минерална вода, по бедните ще откраднат някоя кокошка ама всички заедно са се запътили към Германия, Франция и т.н.
26
9
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
До 29 - Щото Европа е създател на САЩ и защото Германия е основният капиталовложител в НАТО. В САЩ вече е пълно с бездомни от цял свят. Мизерията и богатството съществуват ръка за ръка, какво означава думата богат, ако нямаче концепция за беден? Другият път като видите бездомен бежанец почувствайте гордостта на колониализма почувствайте магията на демокрацията. Той не е с нищо по-различен от стотиците хиляди бездомни европейци, африканци, араби, азиатци и латиноси по улиците на САЩ.
25
2
 
24
 
! Отговори
1 преди 2 години
26 Дори и да дойде някакъв фюрер, ще му трябват млади, бели мъже, които ще са готови да умрат за каузата си и за защита на родината си. А такива вече почти няма. След 20 г. няма да има въобще. Докато млади, ентусиазирани, готови да умрат мюсюлмани има бол и след 20-30 г. ще са абсолютно мнозинство. Тогава Европа ще сложи забрадките.
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Меркел да ги взима.Всички афганци при нея.
23
2
 
18
 
! Отговори
аз преди 2 години
Зелен коридор до Германия и това е. Така или инъче на немците им е приятно да приютяват всякаква *** от Африка, още един или два милиона ........ но кой ли ги брои вече
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що в Европа? Америка беше там 20 години. Какъв е тоя двоен стандарт? Що Европа не си произведе атомни уръжия и не ги запукаме тия нещастници които не могат да свършат нищо. Иначе ми се трупат в гърдите че били победили Нацистите,ако бяха щатите срещу Германия щяха да са обединени Германски щати.