Скъпият ток в дневния ред на Европейския съвет

Лидерите ще обсъдят още хода на пандемията и миграцията
79
Скъпият ток в дневния ред на Европейския съвет
Снимка: Pixabay

Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще обсъдят на последното за тази година съвместно заседание в Брюксел въпросите с пандемията, цената на енергията и миграцията. Това се посочва в писмото на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел до участниците в предстоящата среща, съобщи БТА.

Мишел отбелязва, че основна ще бъде темата за борбата с коронавируса, като ще бъде отбелязана отново нуждата от имунизиране и от поставяне на допълнителни дози ваксина.

Не трябва да щадим усилия за борба с колебанията и дезинформацията, заявява той по този повод.

Предвижда се участниците в срещата да се запознаят с най-новите оценки за състоянието на пазарите на енергия и да обсъдят предложенията на Европейската комисия за противодействие на ценовия натиск. Европейският съвет ще разисква също взаимодействието с държави извън ЕС по отношение на миграцията.

На срещата ще бъдат обсъдени още обстановката, предизвикана от Беларус по границата с ЕС, както и руските действия по границата с Украйна. Предвижда се участниците да разговарят за европейската стратегия за сигурност в следващото десетилетие, както и за взаимодействието с НАТО.

В навечерието на заседанието на Европейския съвет в четвъртък, лидерите на страните от ЕС и на европейските институции ще участват утре в съвместно заседание със своите колеги от държавите от Източното партньорство - Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова и Украйна. Срещата ще бъде възможност да се потвърди стратегическата важност на този регион за ЕС, отбелязва Мишел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 55 преди 2 години
Геодезията е приложна наука...............физиката е фундаментална наука!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Физиката не може без математика, но физиката не е математика, ФИЗИКАТА Е ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА НАУКА в по-голяма степен ............чистата математика понякога е безполезна!!!!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кое е абстрактното на геодезията например напълно реална си е
48
1
 
0
 
! Отговори
физик преди 2 години
Физиката изучава реални системи (веществата и полетата), математиката изучава абстрактни системи...............това е основната разлика!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
Не знам какво пиете. По онова време повечето физици са били математици. Но сега имаме нова Нрмалност. Вече всичко е открито.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости над половината задачи по математика идват за да опишат физични процеси и опити деугата част е елементарна математика известна от хилядолетия и не интересуваща никой сериозен математик.
45
1
 
2
 
! Отговори
физик преди 2 години
Физиката не е математика............математиката е чиста абстракция, но 50 % от теориите в математиката намират приложение в теоретичната физика, останалите 50 % от теориите в математиката са абсолютно безполезни!!Физиката е преди всичко експериментална наука............теорията само обяснява експеримента!!!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой би бил толкова глу пав че да не разбира математиката а да се занимава с физика
43
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
Аз съм полагал изпит при доцент Лубих, я. Поназтайвам принципно нещата. Понякога налучквам. 3-,4, 6 на 1,2,3 част.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са те научили като хората експеримента и теорията са свързани по два начина при първият от експеримента се изгражда теоретично построение и от теоретичното построение могат да бъдат изградени следващи експерименти.
41
0
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Лев Давидович Ландау е бил голям учен, физик-теоретик, а не математик..................но математиката е езика на теоретичната физика!!
40
0
 
2
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Аз съм завършил физика в СУ и съм прочел целия курс на Ландау и Лифшиц по теоретична физика-квантова механика, термодинамика и т.н................пак ти казвам, теория и експеримент са две различни неща!!!
39
0
 
1
 
! Отговори
В. До досадните преди 2 години
Стига с този синтез. Просто математикът е дал формулите. Въпрос на приложение е дали ще е в ядрената физика. Някой може да прави оранжада по тях.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теоретичните построения на ядреният синтез са заложени в работите на Ландау.Не е зле да попрочетеш нещо преди да говориш
37
0
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Теория и експеримент са две различни неща................Ландау е бил голям учен-физик-теоретик................най-добрият курс по теоретична физика е написан от Ландау и Лифшиц...............но Ландау не е направил студения ядрен синтез..............това е абсурдно, нито теориите му имат директна връзка със студения ядрен синтез!!!
36
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 2 години
Сетила се Мара да се побара. Стара поговорка. Няма сексистки намек. Въпреки че ЕС го заслужава
35
0
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Дали е ясно аз пък мисля че самият ти изказ изобщо не я разбираш физиката е дълбоко ненаучен неподкрепен с факти и прилича на кръчмарско заяждане а къде се е видяло кръчмар да разбира физика.Смех
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще поскъпне още. Немците спират 3 АЕЦа този месец.
33
0
 
13
 
! Отговори
По голяма наглост преди 2 години
От тази на ЕС и ЕК няма. Тока, газта, въглища и петрол се вдигат заради зелената сделка. На чиновниците изобщо не им пука, че овцете ще плащат 3 пъти по-скъпо. Зелената сделка е все едно да замениш парната машина преди да си открил нефта и преди Ото да измисли дизеловият двигател. ЕС е бюрократична машина при това много некадърна. Като се сетиш само за директивата за кривите краставици и тоалетната хартия трябва да ти стане ясно.
32
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 32 преди 2 години
Лев Ландау е бил чист теоретик, голям учен-физик, но теоретик...................връзката квантова механика-ядрена физика е по-сложна............не е директна!!!