Скъпият ток в дневния ред на Европейския съвет

Лидерите ще обсъдят още хода на пандемията и миграцията
79
Скъпият ток в дневния ред на Европейския съвет
Снимка: Pixabay

Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще обсъдят на последното за тази година съвместно заседание в Брюксел въпросите с пандемията, цената на енергията и миграцията. Това се посочва в писмото на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел до участниците в предстоящата среща, съобщи БТА.

Мишел отбелязва, че основна ще бъде темата за борбата с коронавируса, като ще бъде отбелязана отново нуждата от имунизиране и от поставяне на допълнителни дози ваксина.

Не трябва да щадим усилия за борба с колебанията и дезинформацията, заявява той по този повод.

Предвижда се участниците в срещата да се запознаят с най-новите оценки за състоянието на пазарите на енергия и да обсъдят предложенията на Европейската комисия за противодействие на ценовия натиск. Европейският съвет ще разисква също взаимодействието с държави извън ЕС по отношение на миграцията.

На срещата ще бъдат обсъдени още обстановката, предизвикана от Беларус по границата с ЕС, както и руските действия по границата с Украйна. Предвижда се участниците да разговарят за европейската стратегия за сигурност в следващото десетилетие, както и за взаимодействието с НАТО.

В навечерието на заседанието на Европейския съвет в четвъртък, лидерите на страните от ЕС и на европейските институции ще участват утре в съвместно заседание със своите колеги от държавите от Източното партньорство - Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова и Украйна. Срещата ще бъде възможност да се потвърди стратегическата важност на този регион за ЕС, отбелязва Мишел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 2 години
Изобщо не я разбираш физиката.............това е ясно!!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво не се е занимавал теориите му имат директно приложение в областта на ядреният синтез.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създалите проблема ще се събират да го осъдят и решат. Освен да го ескалират друго няма
28
0
 
5
 
! Отговори
химик преди 2 години
Само две науки могат да решат енергийните проблеми..............електрохимията и ядрената физика, респективно ядрената енергетика!!
27
0
 
3
 
! Отговори
Лев Ландау преди 2 години
Много грешиш ..............Лев Ландау е бил много голям учен-физик...........но теоретик...........той има приноси в квантовата механика, но не се е занимавал с елспериментална ядрена физика или електрохимия!!!
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да чакаме на Европейския Съюз да ни реши проблема със скъпия ток в България ми се вижда доста нелепо. Сами трябва да си решим проблема, пък ЕС ако спусне някоя изгодна директива добре дошло.
25
1
 
10
 
! Отговори
Глас от изток преди 2 години
На запад няма топлоизточници и никакви ресурси. Европа не разбра, че без Русия е загубена, че даже и се перат. Ама на властите какво им дреме те са на топло, а обиновените хора студуват и гладуват.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената на тока в ЕС е висока по една единствена причина.Тя е високата в момента цена на природния газ,който е основен енергиен източник за производството на ток за индустрията,и за отопление на населението.А цената на природния газ е висока,защото европейските регулатори бавят лицензирането на новият и свръхмодерен газопровод ,,Северен поток-2''.Вместо да пуснат евтината и в голямо количество газ по него за Европа,европейските чиновници задържат лицензрането му,за да оказват така натиск на Русия
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
студен ядрен синтез има и не е откеит от двямата а лежи върху теориите на Ландау и в моментя във Франция правят най големият тякъв международен реактор или тяка нареченият Токамак при който чрез електромягнитни сили се ускорявят и се сливат две ядра идеята е че с по-малка вложена енергия се отделя огромно количество енергия в следвтвие на термоядреният синтез това което в термодинамиката се смята за невъзможно а именно създаване на Перпетум мобиле от втори род напрактика.
22
0
 
9
 
! Отговори
енергиен експерт преди 2 години
От всички държави в Европа.................само Франция е енергийно независима, защото си има доста АЕЦ-ове..............Германия разчита на зелената и чистата енергия от ВЕИ-тата, но явно не може да се разчита на тях напълно, защото Германия внася газ от Русия!!!
21
2
 
3
 
! Отговори
химик преди 2 години
Има вече разработени нови енергийни източници - студен ядрен синтез...........от двама електрохимици - Флайшмън и Понс...............но официално скриха това откритие, защото..............те били електрохимици, а не ядрени физици!!!
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Токът трябва да е скъп за да го уважават хората, иначе всеки ще пипа където му падне и токът ще удря наред, може и да убива.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен не ми пука................аз си карам колата с вода, защо съм много умен и разбирам от химична термодинамика и електрохимия..............а вас не мога да ви мисля, оправяйте се и купувайте бензин или нафта за 2.50 лева литъра!!!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ-ядрена енергетика беше унищожена...................благодарение на дъртата вещица масонка Меглена Кунева..................сега ще купуваме скъп ток от Румъния..............мамалигарите построиха АЕЦ на Черна вода с канадско-френски реактори Candu и с тежка вода!!!!
17
0
 
7
 
! Отговори
oz преди 2 години
На фотоволтаиците не може да се разчита...................като няма слънце..................какво правите.............вие ли ще им пускате светлина...................хаха????
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата да строи 7 и 8 блок в Козлодуй. Белене да си купува, като частен проект, нови блокове, ако има мераклии. Почвайте, няма време, няма никакъв риск, само огромни печалби.
15
1
 
7
 
! Отговори
oz преди 2 години
Вятърната енергия е вятър работа....................като няма вятър.............какво правите.................вие ли ще духате перките...................хаха???
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без ядрена енергетика положението ще е много зле............казвам ви като ядрен физик.............ще плащаме много скъп ток!!!
13
0
 
8
 
! Отговори
oz преди 2 години
Дъртата вещица Меглена Кунева унищожи БГ-ядрена енергетика, сега ще купуваме ток от Румъния - там има канадско-френски реактори CANDU с тежка вода........Черна вода!!!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускаите си атомни централки да най чистата енергия и най мощната. Заради тези зелени енерги цените скачат по 20