Евродепутати от ЕНП идват в София заради ареста на Борисов

Мисията е предвидена само за един ден
90
Евродепутати от ЕНП идват в София заради ареста на Борисов
Снимка: Pixabay

Мисия на парламентарната група на Европейската народна партия в Европарламента пристига в София, за да разследва обстоятелствата около ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислав Горанов и пиара на бившия министър-председател Севдeлина Арнаудова, съобщи БНР.

Мисията е сформирана спешно от председателя на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. В нея влизат председателката на комисията по бюджетен контрол Моника Холмайер и говорителят на ЕНП в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европарламента Йерун Ленаарс.

Още по темата
Двамата са поискали срещи със засегнатите страни, в т.ч. с премиера Кирил Петков, министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев.

От групата припомнят, че комисията по бюджетен контрол отговаря за бюджетния контрол на всички институции и всички финансови средства на ЕС, в т.ч. и за обвързващия механизъм. Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи пък е компетентна за вътрешната сигурност и върховенството на закона.
Мисията е предвидена само за един ден.

Манфред Вебер вече заяви, че арестът на бившия министър-председател повдига много въпроси, които спешно трябва да бъдат изяснени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
14
 
15
 
! Отговори
Fena преди 2 години
Старата любов ръжда не хваща - нали ги е таковал с двеста...... :)
30
12
 
18
 
! Отговори
пълен провал преди 2 години
просто кирчу ше представи доказателства от фейсо а милиционера рашкОФ ше размахва едни хвърчащи листчета с така наречените доказателства :) не може да арестуват без неуспорими доказателства !
29
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще бъде внесена и петиция в ЕК стещу погазването на върховенството на закона в ЕС от Рашков и Петков!
28
13
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Да бяга го гръмнали, което всъщност заслужава, по-малко шум щеше да има по медиите.
27
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са ЕНП прокурорите на Буци. Гешев ще ги зачисли на заплата в Главната прокуратура.
26
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще им се наложи да чуят какви престъпления е вършил години наред и кой го пази. После ще кажат добре познанитите ни клишета за законността и човешките прави.
25
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде Простото Киро и Дамаджаната изгоряха!!!
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ни обяснявате за какво отговарят комисиите. Те не идват в качеството си на членове на комисиите, а в качеството си на членове на ЕНП :) За да представляват комисиите, мисията трябва да я сформира ЕП.
23
12
 
20
 
! Отговори
Промяна преди 2 години
Мислих да протестирам срещу усмихнатите Харвард крадци, но вече няма нужда. През 1996-97 година съм имал четири срещи със г-н. Васил Божков по договори. Срещу мен още тогава стоеше мъж убиец със поглед само. Сега вече съм спокоен за възмездието на просто Киро. Това не е виждал Божков. Като го види, ще му трябват памперси. После от просто Киро, ще бъде мани,мани Кирилка. И вече няма спасение където и да е по света. Тока че, слушай Рашков той знае!!
22
14
 
21
 
! Отговори
еднопартийци преди 2 години
Фашиста рашков бивш доносник от Бългорската соц. раб. партия няма разлика с Хитлер от Немската нац.Ссоциалистическа Рработническа партия
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов работи с петков. Три часа преди да го арестуват Борисов вече си беше глътнал граматиката на тема украйна и от загрижен стана незаинтересуван. Полицията те хваща и после те пускат. Това е фашистката мафия от дубай
20
21
 
12
 
! Отговори
Геноцид от мутри преди 2 години
Милиции близки до Борисов и Гешев изтезават хора в Перник и Бобов дол!
19
10
 
21
 
! Отговори
аха преди 2 години
ама тоя некадърник кирчо и неговия червен палач рашков прекалиха бе! осъдете го дъртия пезе-венк за крадените 19 имота - от митьо очите има подарена къща в несебър да го освободи от затвора....и ще говори за корупция!
18
14
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ха ха !...Стреснаха са Боковите господари ..Зер ако почне да са нищи работата ще стане известно и кой от въпросните "лидери на енп" е получавал прословутите "Двукилограмови куфарчета",които Мутрьо най-редовно им е пращал..Всичко,свързано с Мутрьо ВОНИна престъпление!...ВСИЧКО !!!...Но може би всяко зло за добро..Ако видат,че ще им лъснат корупционните далавери на тия от енп,може да "запретнат ръкави" и да не чакат Сретан.."Има Боко,има проблем,нема Боко-нема проблем"..Та да видим..
17
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
притесняват се компромати за тях да не се появпт нали....тиквата се е застраховал хубаво
16
8
 
18
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Ех, какви протекции има тоя Баце! Пък ние се чудим, че не можем да го бутнем. То прокуратура го пази, то ЕНП. Явно всички са част от далаверата, щом тичат лично да проверят какви доказателства има, та да не стигне до тях.
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да си го зимат у нидерландия да си ги управлява, щом му се кефят
14
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват да се уверят, че няма да се разприказва за далаверите на ЕНП.
13
12
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
Защо трябва да бият път до България,ЛАУРА,ще им докладва за *невинното*слънце на България.
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дружките от ЕНП, обаче :) На другите им е ясно какво става :)