Доц. Бенатов от Лвов: Руснаците използват само ракети

Въздушните удари убиха обикновени хора в автосервиз
19 апр 2022 11:20, Йоана Цонева
38

7 жертви и 11 ранени са резултат от руските въздушни удари над украинския град Лвов след двуседмичното затише.

Доцент Даниел Бенатов обясни пред ефира на "България сутрин", че най-вероятно целта на удара е била жп линия с промишлени сгради. "Ракета е попаднала в автосервиз, убити са обикновени хора, които са ремонтирали колите си. Наблизо има хостел, който също е ударен, има ранени хора - това са бежанци, пристигнали от Харков. Поразена е и промишлена сграда в района", допълни той

Бенатов уточни, че през нощта е имало продължително предупреждение за въздушна тревога.

"Предполагаше се, че се с началото на действията в Донбас ще започнат обстрели над Западна Украйна. Но тук не се провеждат масирани военни действия. Руснаците не могат да действат активно на място, защото сме само на 40 км от полската граница. Затова използват само ракети, насочени срещу града, вчера стреляха чак от Каспийско море", обясни жителят на Лвов пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира кадри в социалните мрежи на опашки от украинци под звуците на сирени. Въпреки въздушната тревога, хиляди са чакали с часове, за да се сдобият с последната отпечатана пощенска марка - с потъващия руски военен кораб "Москва".

Доц. Даниел Бенатов предполага, че марката е толкова необикновена, че хората искат да я притежават - знаков руски военен кораб, потопен от украинските войски. "Тиражът е 1 млн. бройки, но вече е пред свършване, но вероятно ще има нов такъв", допълни той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде го видя тва ООН???, например когато умрялото чудовище(вече) мадлин олбрайт, отговаря на въпроса дали си е струвало смърта на 300000 иракски деца и то по краварска телевизия???
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лъвов -децата и мъжете им убиваха на републиките децата жените и старците нека да видят какво означава смерта от воината макар че не вярвам на наще какво са написали
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ООН може да помогне на Украйна чрез влизане за хуманитарна операция в Украйна. Путин твърди, че прави специална операция и не убива цивилни, ООН веднага трябва да влезе в Украйна с войски и да изпълни желанието на Путин да не убива цивилни и да защити бежанците. Украинската армия се бие в Източна Украйна, ООН трябва да влезе в Западна Украйна за хуманитарна операция.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брат е на Бенатова по баща
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29........Този човек е евреин. По-интересна е марката - апотеоз на укропростащината! И аз бих искал да я имам - такова чудо до ден днешен не е отпечатвано! Не, украинците не са ми братя! Бих искал по-скоро да се изметат от България! Марката може да видите в статията "Крейсер Москва"!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек българин ли е или украинец. Между другото в електронния коректор който ни е натрапен докато писах горното изречение думата българин я няма но има дума украинец. Фак факт.
24
9
 
20
 
! Отговори
Т преди 2 години
Само тези марки ще им останат на западните украинци/нацисти ще стане тъй, че ще ги разменят за хляб.Искахте да убивате руснаци с помоща на САЩ цели осем години е сега тъпкано ще ви се върне.
23
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова за "високоточните" ракети на Путиновата "войска "...
22
15
 
7
 
! Отговори
история преди 2 години
По време на 2СВоойна Хитлер също е бомбил с ракети Лондон,а после знаете какво му се е случило.Та ...те...така и с ***.
21
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България ще пуснат ли от тези марки?Ще се разграбят като топъл хляб.
20
18
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Според руските фашисти автосервизите са военни обекти.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи марка,продължавайте да ни мислите за слабоумни. И Шехерезада би ви завидяла на въображението.
18
15
 
24
 
! Отговори
аа преди 2 години
ракети ще има за всички от сърце, особено за таквиз като този плъх
17
9
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Дай сега понеже Чингиз Хан е избивал и клал наред някога и сега русия да "упражни" същото право ?!?!? Ами дай и ние да "освободим" македония и Западните покрайнини тогава. Звучиш нелепо. Всяка агресия трябва да бъде спряна независимо от кой е ! В момента може трябва да спрем СЕГА избиването на деца, невинни и от двете страни.
16
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърти ракети, стояли на някоя поляна и сега вкарани от немай къде в употреба или контрабанден внос от С.Корея или кой знае къде. Резултата - целят гарата, а уцелват жилищен болк на 10 километра в ляво.
15
13
 
37
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Какво минало, приятел!? Все още падат бомби на други места по света...само че те не са руски, следователно не са лоши!
14
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте му емейла или фесбука да му пратя аз малко видео матеряли от преди седем осем години
13
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Действия на други от миналото не опрадават това което се слува днес.
12
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както се случи. Да на би американските, турските и арабските ракети или тези от Израел да са си подбирали жертвите? И там избиваха старци и млади хора и улучваха болници, но никой тогава не претендираше.Обесиха президента на Ирак заради предполагаемо химическо оръжие,каквото не намериха.Убиха като куче Кадафи за престъпления срещу човечеството,реално заради либийския петрол.Нахлуха френски,британски,италиански, скандинавски войници. Сигурно те са се били за демокрация, а руснаците са агресори?
11
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно име, Даниел Бенатов. От онзи етнос е, дето никога не лъже.