Русия атакува завода "Азовстал" в Мариупол

По данни на украинската страна в подземията на завода се крият стотици хора
Обновена: 19 апр 2022 14:44 | 19 апр 2022 14:40, Йоана Цонева
135
Русия атакува завода "Азовстал" в Мариупол
Снимка: БГНЕС

Започнала е атаката срещу завода "Азовстал" в Мариупол, съобщи представителят на Народната милиция на сепаратистката Донецка република Едуард Басурин.

„Доколкото знам, част от щурмовите групи, които бяха избрани специално за атаката на този обект, вече са започнали своята работа“, каза той в ефира на телевизия "Россия 24".

Още по темата
Басурин отрича твърденията, че на територията на завода има цивилни, наричайки ги "фейк", но по данни на украинската страна в подземията на завода се крият стотици хора - жени, деца и бебета, разчитайки единствено на защитата на украинските военни, пише actualno.com.

Една от тях е четиригодишната Алиса, чиято майка е медицинска сестра от 61-ва военно-полева мобилна клиника, която се грижи за ранените и болните в бункерите.

Вчера бе разпространено видео с разказите на оцеляващите цивилни на територията на завода, като хората призоваха да се отвори зелен коридор, за да могат да напуснат града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция избива мирни жители в Ирак. Израел избива мирни жители в Палестина, Сирия и Йордания. Саудитска Арабия избива и подлага на геноцид йеменци. САЩ избиват по границите си мексиканци. Ах много демократично, а когато избиват твоите граждани само заради това, че говорят на определен език и ги кастрират като кучета... Тогава ако защитиш своите ставаш агресор.
44
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да предположим, че казват истината и наистина има цивилни. Въпроса е кой ги е заврял там? Не са влезнали по собствено желание със сигурност, на място което е пълно с боеприпаси и подготвено за отбрана от обсада. А след това пак някой да ми каже, че не използват хората за щит.
43
3
 
53
 
! Отговори
Йово преди 2 години
Интересен ден. Русия бомбандира Азовстал и няколко града в Украйна, на запад се събраха величия от ЕС и НАТО осъдена действията на Русия. Турция бомандира Зап и няколко други градове в автономния иракски Кюрдистан, на запад официалните лица и медиите на ЕС и НАТО мълчат. Двоен стандарт но демократичен.
42
2
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Аха да се разплача от вашата сълзлива "новина".
41
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така, чеченците, които почти собственоръчно разкостиха прехвалените фашисти от "Азов", ще правят нацигенгбенг и нацикебап. Ахмат сила!
40
5
 
45
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ ОТ АЗОВСТАЛ !! НАИСТИНА ПОСЛЕДНИТЕ!!! ВЕЧЕ ГО НЯМА !!!
39
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода за България и близките на нас държави! Нужен ни е балкански съюз с помощта на Русия. Западните държави освен унищожение, болести и смърт нищо не ни донесоха. Вън НАТО и ЕС!
38
6
 
47
 
! Отговори
тежка, тежка преди 2 години
колко да е тежка битката..Ще им пуснат малко пушек и лисицата сама ще се изсули от бърлогата..
37
6
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ще е като извадят трупове на американци, англичани, германци, французи, белгийци, холандци, чехи, поляци и италианци. Как ще се оправдават и как ще лъжат и мажат да прикрият прякото участие във военния конфликт е интересно да се наблюдава. Но със сигурност няма да остане безнаказано. Ще дойде ден всички да видят истината за Украйна и ще свалят марионетните правителства в цяла Европа. Само льо Пен да спечели във Франция и ще почнат скандалите.
36
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По данни на украинската страна в подземията на завода се крият стотици хора" - a украинската страна дава ли данни какви по-точно хора се крият, защо, и от какво се крият?
35
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цивилните не са си рекли: Дайте да идем да се крием в катакомбите при неонацистите от Азов и западните им приятели.
34
2
 
57
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Чак сега разбрах,защо макарона и средния правиха тегели!Целта е била,да спасят жени и деца!Не свършиха ли колците от доматите....
33
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как са отишли цивилни в завода ако е така както казват.Не вярвам да са отишли сами по желание.
32
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 Чувал ли си за великобритански-американски играчки които се метаха за децата в София и се взривяваха ?Няма как да си чувал ,защо навярно си от селце в Източна Ромелия с епилирани крака и вежди и без грам знания кои са българи и тяхната история .Благодаря
31
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите не са хора.
30
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите риват.
29
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали им дадоха време да се предадат. Не се предават и са добре въоръжени. Значи че са решили да се бият с руснаците! В боя е 50:50 /жив/умрял/ То е ясно че някой все ще умре. Руснаците явно не са дошли с топла питка и печено пиле! Дошли са с едни уреди за печене - наричат ги "солцепек", нещо като чушкопек за хора. Време е да се предадат и да останат живи и като пленници да построят новият завод и околностите.
28
2
 
49
 
! Отговори
Последна възможност преди 2 години
Русия съобщи че започнал 2 часовият режим на тишина и отворен коридор за напускане на завода.
27
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Гонзало Лира, влогър от Харков... Коментираше обективно какво се случва в Украйна, споделяше за извращенията на украинското правителство.. И май го хванаха героичните сили на лидера патриот Зеленски... Дано се е спасил, но едва ли.
26
5
 
54
 
! Отговори
Sgt. Pepper преди 2 години
Цивилните са закарани в Азовсталь по принуда, като жив щит, за да не смеят руснаците да ги бомбардират. За цивилните имаше на няколко пъти обявен коридор за оттегляне, но азовците не ги пускат.