Русия репетира за Деня на победата, евакуация на цивилни от Азовстал

Украйна очаква нова помощ
8 май 2022 07:30, Петя Славова
103
Русия репетира за Деня на победата, евакуация на цивилни от Азовстал
Снимка: БГНЕС


Евакуация на цивилните от Азовстал, репетиции за Деня на победата в Русия, нова помощ за Украйна са едни от последните новини около военния конфликт в Украйна, които обобщава БГНЕС.

 Всички деца, жени и възрастни са спасени от Азовстал

"Всички жени, деца и възрастни хора" са били евакуирани от обсадения стоманодобивен завод Азовстал в разрушения пристанищен град Мариупол.

Киев призовава хуманитарната организация „Лекари без граници“ да евакуира военните си от стоманодобивния завод, добавяйки, че ранените „умират от гангрена и сепсис“ без лекарства.

 Репетиция за Деня на победата

Русия провежда последната репетиция за годишен парад по повод победата на руските войски във Втората световна война. Руската военна мощ ще бъде показана на фона на продължаващата инвазия на Москва в Украйна. Очаква се президентът Владимир Путин да произнесе реч по време на парада, която според някои западни официални лица може да включва обявяване на пълномащабна война на Украйна - спекулации, които Кремъл отхвърли като „глупости“.

Украйна казва, че е потопила руски военен кораб

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че е унищожило руски военен кораб близо до Змийския остров в Черно море. Ведомството публикува в социалните медии кадри от въздуха на експлозия над кораб. Русия все още не е потвърдила атаката. Змийският остров се превърна в символ на украинската съпротива, след като войниците му колоритно отхвърлиха искането на руския военен кораб Москва да се предаде.

"Въпиющи" руски нарушения

Комисарят по правата на човека на Съвета на Европа Дуня Миятович нарича руските нарушения на правата на човека в Украйна „въпиющи“ след четиридневно посещение в страната. Разходката в райони извън Киев илюстрира „нарастващи доказателства за широко разпространени произволни убийства, изтезания и насилствени изчезвания“, се казва в изявление на съвета.

Италия задържа яхта, свързана с Путин

Италия конфискува 140-метрова мегаяхта на стойност 700 милиона долара, тъй като се появиха спекулации, че може да принадлежи на руския президент Владимир Путин. Италианско разследване помогна да се установят "значителни икономически и бизнес връзки" между официалния собственик на "Шехерезада" и "видни хора в руското правителство", както и руснаци в списъка със санкции на Запада, съобщиха от министерството на икономиката.

 Севернодонецк е обкръжен от руски сили

Руските сили почти обкръжиха Северодонецк, най-източният град, който все още е под контрола на Украйна. В града остават около 15 000 души, казва местен служител.

Нови американски оръжия

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет с оръжия на стойност 150 милиона долара за Украйна, включително артилерийски боеприпаси и радар, като същевременно настоява Конгреса да приеме пакет от помощ от 33 милиарда долара, включващ 20 милиарда долара военна помощ.

С новата партида общата стойност на американското оръжие, изпратено от администрацията на Байдън в Украйна, е 3,8 милиарда долара, съобщи държавният секретар Антони Блинкен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Тия за кво репетират?Британското разузнаване каза, че жив танк не бил останал, според укро министъра на отбраната те вече са унищожили и тия, дето ще се произвеждат 2023-24година...Накратко тотална перемога!Така, че няма да има парад, това ще е анимация и монтажи от минали паради...Хахахахах
43
0
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 години
Парада щял да продължи да края на войната.
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВЪПРОС 51 Няма да видиш нищо на тоя парад. РусНАЦИте са пратили всичко в окопите в Украйна и там са изгорели.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин от бункера ли ще ръководи парада?
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ужас ужасът се оказал за бля довете три потопени и един повреден катер .а 40 окупанта на концерт на кобзон.какви украински въртолети? Те вече нямат такива ,както и самолети.копейкаджии ,като лъжете поне имайте мярка
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам на парада да бъдат строени поне 5 милиона войници
38
8
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Някой знае ли къде ще се Предава Парада утре ?САЩ забраниха Руски Медии в България .Нелегално или платено може ли да го гледам онлайн ?
37
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са абсолютни неадекватници и продължават да си живечт в СССР. Коя нормална държава проявява такъв ексхибиционизъм всяка година. А сега и по време на война. От автократ не става аристократ.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, видяхме и разбрахме какво се случва с комплексирани личности на власт, следващата глава от бавната историческа еволюция, моля !
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин към байДън:- Ако продължавате да помагате на Украйна с оръжия, ще ви поканя на парада на руската армия на 9-ти май.- В Москва?- Не, във Вашингтон.
34
8
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Вчера ВСУ са опитала атака на остров Змейнии в черно море и е настъпила касапница 3 вертолета ми -8 с десанчици са свалени над морето,1 катер потопен и 1 безпилотник Бейрактар тс2 свален.....
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък репетирам ако ми преведат заплатата на деня на победата в какъв ред да започна да плащам сметките. И смятам ли смятам колко ще ми останат. Не е добре работата. Няма да ми остане заплата която да даря за Украйна. Кирето дано дари неговата,за да компенсира моята.
32
3
 
14
 
! Отговори
далекоглед преди 2 години
Kak се евакуираха сами от Азовстал? Руснаците ли ги пуснаха, украински войски ли или сами са се евакуирали? Уточнете моля!
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Репетира да хвърли някоя малка ядрена главичка на Борето че много му се насъбра и на слугата тоже.
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с репарациите беше в двайсти век. Смешно е да се повтаря. Какви репарации са изплатили Великобритания и САЩ на Ирак например или на малка Югославия/сърбия и черна гора/ никакви. Какви репарации САЩ са изплатили на Авганистан дето лятоска се изнизаха като страхливци и оставиха оръжия за 84 милиарда. Това са си репарации се. Талибаните ги гушнаха. Да не са глупави. Чиста печалба.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 Не е християнско да се лъже.
28
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 68/69 "Не обижда чеченците, те са прабългари. Четете повече бе хора." Чеченците са "прабългари" колкото европейците са африканци (в съвременния смисъл на думата). Вие ако бяхте чели, щяхте да знаете какво руските велики писатели са писали за Русия и нямаше да драскате тук в подкрепа на Путин. Да не говорим за терориста Рамзан.
27
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 64 "Както каза Кадиров вчера, украинците ни организираха празненство, а ние ще се забавляваме." Русофилите не осъзнават, че вече цитират и се радват на един мюсюлмански терорист с "мозък" от ранното Средновековие. Представете си за какво падение става дума. А иначе се пишат християни, демократи, "славяни", и пр. И те като Путин се опиват от възможността свободно и неограничено да демонстрират истинското си лице.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иран е много яка държава и съюзник на Русия. Могат да си разменят бази как си искат. Мошетата какво против имат. Да не са се уплашили. Ахмат сила.
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още живеят през втората световна. Имат халюцинации с фашисти. Халюцинациите са симптом на ***. Света се промени, дори не осъзнават, как те се превърнаха в новите фашисти.