Русия целенасочено нанася удари по граждански обекти

Руските атаки са засегнали над 300 военни цели и 17 300 цивилни
15 юли 2022 17:30, Йоана Цонева
66
Русия целенасочено нанася удари по граждански обекти
Снимка: БГНЕС

От началото на пълномащабното руско нахлуване окупаторите са нанесли над 17 300 удара по граждански обекти в Украйна, а малко повече от 300 удара са нанесени по военни цели. Това твърди първият заместник-министър на вътрешните работи Евгений Енин, който изнесе доклада в ефира на украинските телевизионни канали, съобщи кореспондент на "Укринформ".

"Напоследък наблюдаваме целенасочени удари по граждански обекти. Специално попитах за обобщен доклад за това колко руски ракети са поразили военни обекти и колко са ангажирали граждански такива. За сравнение: от началото на широкомащабната агресия досега са нанесени 17 314 удара по граждански обекти и малко повече от 300 попадения по военни обекти", информира източникът.

Енин изразява убеждението си, че по този начин се сражават само онези, които възнамеряват да "унищожат украинците", като отбелязва, че кръвта на украинските цивилни е на ръцете на руските военни.

Още по темата
Говорейки за последния удар във Виница, първият заместник-министър уточни, че 12 разследващи и оперативни групи на Националната полиция, както и представители на разследващите звена на Службата за сигурност СБУ, са се струпали за съвместна работа на мястото на инцидента.

Отделно от това той отбеляза, че органите на реда продължават внимателно да следят всички факти за евентуално подпомагане на врага от страна на местното население. "Не съм готов да предложа каквато и да е информация за задържането на евентуалните извършители на този терористичен акт във Виница. В тази насока работят както разследващите органи, така и органите за сигурност. Веднага щом следствената тайна позволи, съответната информация ще бъде оповестена", обясни Енин.

Както беше съобщено, на 14 юли руснаците удариха центъра на Виница с крилати ракети "Калибр". По последни данни при нападението са загинали 23 души, включително три деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
7
 
! Отговори
Татул преди 1 година
Да бе, видяхме ги онази вечер гражданите в униформи дето ги вадеха от жилищния блок.
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украина си е чисто нациска държава с евреин за пахан ЕВРЕИН ДАВА КЛЕТВА НА БИБЛИЯТА !!!!!! И ТОВА ЕАВРЕИН ЛИ Е ИЛИ ........
50
8
 
4
 
! Отговори
ТестКит преди 1 година
Да целенасочено е защото са из роди
49
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ако действително имаше голяма война, руснаците щяха да спечелят войната, ----///------ Да, какъв късмет, че е малка война, та да я загубят.
48
8
 
13
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама този източникът дето "информира" не знае ли че армиятая на РФ само на ден отстрелва "малко повече от 300 военни обекта". И всъщност, много добре се знае,че повечето от въпросните "украински цивилни" изобщо не са такива. Който иска да не се обстрелват супермакети- да не крие в тях хамеркнански камиончета с ракетки, за да си играйка с тях на 'удар в десетката'. Който иска да не се обстрелват хотели- да не настанява там чуждестранни наемници и консултанти, които подлежат на изтребване
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...съобщи кореспондент на "Укринформ"", ха ха ха, добре!
46
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терористите винаги удрят граждански обекти. Русия като терористично държава прави само това. Гражданският обект няма как да ти отговори, докато военният обект може да разкървави грозната мутра на руския терорист. Крайно време е САЩ да дадат ракети с 300 километров обхват на Украйна и да и разрешат да удря обекти на руска територия, само по този начин руските терористи ще се замислят преди да ударят по следващият граждански обект.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двете страни го правят не само Русия. Обикновено Украйна бомбардира Донецк а Русия най често Харков но напоследък гледа по западната част да бомби .
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия много лесно ще се обедини с Китай, ако го нападне! Ще стане китайска провинция!
43
13
 
10
 
! Отговори
о, не ..! преди 1 година
Ние европейците сме на мнение, че Калининград (Кьонисберг) в най-близко време трябва да се върне там, където му е мястото. Тази историческа област никога не е била руска, никога! Ние българите си искаме своите исторически територии покрай река Волга. Монголците също трябва да си поискат своето, а също китайците ..! Богатствата на Сибир принадлежат на целият свят. Нима Русия има нотариален акт за собственост за тези територии? Русия трябва да се прости с доста от териториите ..! Хайде да и да връ
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да след като в тях се помещава военна инфраструктура стават военна цел и престават да бъдат цивилни обекти. Така е според военното право, а какво мислят разни жендъри е без значение. Законът гласи че непознаването на нормативната уредба не е оправдание за неспазването й.
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупава пропаганда!
40
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия много лесно ще се обедини с Китай, ако го нападне!
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Анонимен 27Балтийските са руски територии, Литва откакто бе откъсната от Русия, се превърна в най-бедната държава в Европа и с бързо изчезващо население, ако имат възможност, веднага биха се върнали в Руската федерация, те и сега оцеляват благодарение на Белорусия и Русия!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По лесно е! Вече ги е страй от ВСУ! Дали не е знак че скоро че бегат дома? То вече много дезертьори бегат от снарядите крещейки "О аллах аллах!"
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме малък, но за сметка на това много *** народ. Поне това се вижда от нивото на коментиращите. Абе, това че има свобода на словото, не значи, че трябва да се изхождате навсякъде, илитератчета малки!Следя отблизо конфликта и за съжаление това, което пише в статията, е вярно - руснаците използват мощни, не особено точни ракети посред бял ден в централен жилищен район и после реват, че ги обвиняват несправедливо.
36
9
 
4
 
! Отговори
ДА преди 1 година
Тази новина ми допада, тя ми харесва! Като един бивш руски възпитаник на един от престижните университети там, смятам, че на Русия трябва да и се покаже къде е нейното място. Русия е петно за славянския свят, за православието ..! Тази държава трябва да се разпадне на малки държавици за да има в близките векове мир и спокойствие. Никакви компромиси с нея, с нейните вождове. Един човек който не е успял в семейния живот, той не може да управлява една Държава, било и в Русия ..!
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименАмериканците се оттеглят от Украйна, хитрата лисица Кисинджер, предложи да не натискат Русия, за да не принудят да се обединят Русия с Китай, пуснаха и руските стоки по Калининград - Русия, за да не бъде принудена Русия да си вземе и териториите на север, за да има път за руските стоки! Всъщност, не знам какво печелят американците, като натискат Русия, печелят западните колониални държави, че късат и вземат чужди територии и пазари, американците не печелят нищо от това.
34
1
 
3
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
На кого се отчита София Запад??? На Бойко и Таки. Така ли е?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оффф...пак нела(йоана)!!