Сана Марин копнеела за радост: Дори политиците имат нужда от забавление

Настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия
25 авг 2022 19:50, Анисия Иванова
147
Сана Марин копнеела за радост: Дори политиците имат нужда от забавление
Снимка: БГНЕС

Сана Марин настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия, но също така има право на личен живот.

"Аз съм човек", заяви Марин пред репортери на конференцията на своята Социалдемократическа партия, като определи изминалата седмица като "доста трудна". На ръба на сълзите тя каза, че понякога и тя копнее "за радост, светлина и забавление сред тъмните облаци".

36-годишната финландка, която е най-младият ръководител на правителство в света, когато беше избрана през 2019 г., добави: "Не съм пропуснала нито един работен ден. Иска ми се да вярвам, че хората ще гледат какво правим на работа, а не какво правим в свободното си време".

Още по темата

Тя заяви, че не е оставила "нито една неизпълнена задача - и тази също няма да я оставя по средата. Уча се. Но си върша работата толкова добре, колкото и досега. Мисля за Украйна, мисля за вас и си върша работата".

Извинението дойде, след като миналата седмица Марин влезе в заглавията на вестниците по света, когато се появи видео, на което тя пие и танцува по време на а частно парти, съобщи "Гардиън".

Въпреки че заяви пред репортери, че никога не е вземала лично наркотици и не е видяла такива да се употребяват на партито в апартамент в Хелзинки на 6 август, министър-председателят се подложи на тест за наркотици, "за да изчисти подозренията". Резултатът, оповестен в понеделник, беше отрицателен.

Голяма част от шума около първия видеоклип на Марин се съсредоточи върху това дали един от нейните приятели е казал думата "jauhojengi" - буквално "банда брашно" - вероятно жаргонна препратка към кокаин (който според много финландци изобщо не е дума!).

Това твърдение за кокаина беше опровергано и от хора като финландския политически коментатор Яне Корхонен, който си е изградил репутация на откровен човек, когато става въпрос за разобличаване на дезинформация и обяснение на финландската политика в Twitter.

Запитана дали би променила нещо в поведението си, Марин отговори, че лично тя не вижда нищо лошо в това "ние, политиците, също да имаме свободно време, да го прекарваме с приятелите си". Тя заяви, че избирателите на избори трябва да преценят "дали това е подходящо от тяхна гледна точка и какво мислят за него".

Опонентите определиха поведението на Марин като неподходящо и заявиха, че изборът ѝ на приятели показва липса на преценка, а изтеклите снимки и видеоклипове могат да я изложат на критика или дори на изнудване. Много други обаче защитиха правото ѝ да се забавлява.

Финландски жени публикуваха видеоклипове, на които танцуват и пият, за да покажат подкрепата си за министър-председателя, а самата Марин заяви, че се надява "през 2022 г. да бъде прието, че дори лицата, вземащи решения, могат да танцуват, пеят и да ходят на партита".

Тя обаче също така заяви, че е "сигурна", че съществуват и други материали. "Имам чувството, че постоянно и навсякъде се снимат кадри с мен и това не е приятно", каза тя пред репортери миналата седмица. "Дори нормалните неща се правят така, че да изглеждат зле." /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рим се е разпаднал от прекаленото печатане на пари. Нямали са сребро и злато за монетите накрая и са го сменили с бронз. Нямали са с какво да плащат на държавната администрация и на войниците. Нямало е достатъчно мини и завоевания на съкровища след което се налага да вдигнат твърде много данъците, но никой не иска да ги плаща. Разврата е много малка част от това...
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сана, Сана.. само да те хвана
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да кажа - твърде много цепки, които трябва да се пълнят! Тя не е виновна! светът лети по надолнището с бясна скорост - дори Путин не може да спре тоталния разпад.
93
1
 
3
 
! Отговори
Студент теолог преди 1 година
Поздравявам 106. Няма различия в мненията. Тази един ден ще ни управлява!
92
3
 
4
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Оставете жената намира, 2-3 магистралки няма да навредят на никого, това е като 2-3 бустери, отпускаш се и си по-силен. Така е и при надрусания политик, щастлив и готов на всякакви обещания, ваксинирайте се!
91
5
 
22
 
! Отговори
Тази ще изпълзи преди 1 година
до много висок пост в ЕС, защото отговаря на критериите за новия лидер на разпадащата се Европа - безотговорна и без задръжки. Като се оттегли ycpaлaтa, нищо чудно тая да я замести и да довърши унищожението на континента.
90
8
 
5
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Страхотна е, външно е идеалът ми за жена. Само дето се е забъркала с това нещо политиката, там няма как да останеш чист.....
89
2
 
5
 
! Отговори
Бедняк преди 1 година
за 86. Ти си най-умен от всички с твоя древен Рим. Ти обаче не си съгласен да предоставиш цялото твое семейство за една такава оргия. И не довърши примера с Рим, като ни запознаеш как завърши тази империя. Разбира се и нищо не пречи да промениш с няколко процента твоя лексикон: много от тези във форума, които не са чели толкова много колкото тебе имат обаче по-друг речник.
88
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетох много внимателно биографията на тази жена в Уикипедия. Преди работата си като министър-председател на Финландия, тя не е работила НИЩО. Пише, че е била касиерка докато е учила. Разбирам защо иска да се задържи на поста си сега - иначе трябва да се връща на касата в супермаркета. Издигната е в политиката от Международния Икономически Форум и лично от Клаус Шваб.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам това незадоволеното да няма наша жилка да не е рода с нашиО генерал Марин.
86
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиката не трябва да се прави от хора вече, никой не става . Няма един държавен глава някъде, който да не е по разврата. Време е изкуствен интелект или някаква технологична компания да се заемат с политиката, че хората са греховни същества и винаги ще сложат личните си нужди пред тези на народа.
85
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам тази пaчa защо толкова се е хванала за премиерския пост и не си заминава.
84
5
 
21
 
! Отговори
Много добре, че преди 1 година
си човек и копнееш за радост, светлина и забавление сред тъмните облаци. Но когато си начело на държава, личният ти живот и всичките ти други лични потребности минават на заден план. И да, можеш да танцуваш и да пееш, но не по дивашкия начин, по който го направи. И естествено навсякъде ще те снимат - в момента си най-публичната личност в държавата. Ако не ти харесва, подай си оставката.
83
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои сме да я съдим къде си търси щастието в лично отношение ако си върши работата като премиер добре. Няма безгешни хора има само такива,които го прикриват по - добре. Ако няма проблеми в семейството и са в отворена връзка и мъжа й дава да се разпичосва стига да не го прави с някакви мургавели ами с качествени мъже всичко е ок.
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не ходи на парти на партията на Олаф Шолц че там упояват такива като нея за безпаметен секс... Или пък да ходи, може би стават яки купони.
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копнеела била за радост. Основен източник на радост е шyя, пък на тия снимки туй нещо го нямаше.
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама тя мисли че ще намери радост в безпаметни купони с "приятели" вместо в семейството си ли? Милата, а дали не търси на грешното място тая пуста радост?
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втората серия снимки беше по готина, с разголени лезбийски актове в резиденцията... Каква ли ще е третата серия?
78
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сана Марин копнеела за радост" Ама разбира се че ще копнее!!! Да не е робот???Всеки жив човек има нужда да изпитва щастие, дали ще е бедняк, селянин, безработен, или бизнесмен, мултимилионер, политик, принц или крал, всички имаме еднакви нужди!!!Като ти се ходи до тоалетна - ходиш!Като ди гладен - ядеш! Като си тъжен - забавляваш се... доколкото можеш!!!
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много молим, аналогични снимки от резиденциите на други западни лидери да не се публикуват! За миг си представете, как на купон Урсулата и Бриджитката си развяват д'pтитe kaтepици...