Сана Марин копнеела за радост: Дори политиците имат нужда от забавление

Настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия
25 авг 2022 19:50, Анисия Иванова
147
Сана Марин копнеела за радост: Дори политиците имат нужда от забавление
Снимка: БГНЕС

Сана Марин настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия, но също така има право на личен живот.

"Аз съм човек", заяви Марин пред репортери на конференцията на своята Социалдемократическа партия, като определи изминалата седмица като "доста трудна". На ръба на сълзите тя каза, че понякога и тя копнее "за радост, светлина и забавление сред тъмните облаци".

36-годишната финландка, която е най-младият ръководител на правителство в света, когато беше избрана през 2019 г., добави: "Не съм пропуснала нито един работен ден. Иска ми се да вярвам, че хората ще гледат какво правим на работа, а не какво правим в свободното си време".

Още по темата

Тя заяви, че не е оставила "нито една неизпълнена задача - и тази също няма да я оставя по средата. Уча се. Но си върша работата толкова добре, колкото и досега. Мисля за Украйна, мисля за вас и си върша работата".

Извинението дойде, след като миналата седмица Марин влезе в заглавията на вестниците по света, когато се появи видео, на което тя пие и танцува по време на а частно парти, съобщи "Гардиън".

Въпреки че заяви пред репортери, че никога не е вземала лично наркотици и не е видяла такива да се употребяват на партито в апартамент в Хелзинки на 6 август, министър-председателят се подложи на тест за наркотици, "за да изчисти подозренията". Резултатът, оповестен в понеделник, беше отрицателен.

Голяма част от шума около първия видеоклип на Марин се съсредоточи върху това дали един от нейните приятели е казал думата "jauhojengi" - буквално "банда брашно" - вероятно жаргонна препратка към кокаин (който според много финландци изобщо не е дума!).

Това твърдение за кокаина беше опровергано и от хора като финландския политически коментатор Яне Корхонен, който си е изградил репутация на откровен човек, когато става въпрос за разобличаване на дезинформация и обяснение на финландската политика в Twitter.

Запитана дали би променила нещо в поведението си, Марин отговори, че лично тя не вижда нищо лошо в това "ние, политиците, също да имаме свободно време, да го прекарваме с приятелите си". Тя заяви, че избирателите на избори трябва да преценят "дали това е подходящо от тяхна гледна точка и какво мислят за него".

Опонентите определиха поведението на Марин като неподходящо и заявиха, че изборът ѝ на приятели показва липса на преценка, а изтеклите снимки и видеоклипове могат да я изложат на критика или дори на изнудване. Много други обаче защитиха правото ѝ да се забавлява.

Финландски жени публикуваха видеоклипове, на които танцуват и пият, за да покажат подкрепата си за министър-председателя, а самата Марин заяви, че се надява "през 2022 г. да бъде прието, че дори лицата, вземащи решения, могат да танцуват, пеят и да ходят на партита".

Тя обаче също така заяви, че е "сигурна", че съществуват и други материали. "Имам чувството, че постоянно и навсякъде се снимат кадри с мен и това не е приятно", каза тя пред репортери миналата седмица. "Дори нормалните неща се правят така, че да изглеждат зле." /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
6
 
! Отговори
тролчо путлеров преди 1 година
Кво пишете за тая бе.Дайте нещо за нашия Путин.
55
2
 
15
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
Активна почивка е спортуването и четене. Когато един политик тренира всеки ден във фитнес салона и тича в парка, това е най-добрата форма на почивка, която е образец за подражание от младите хора. Почивка също е разходката със семейството в цъбота/неделя - дете и съпруг в някой национален парк. Поркането и разврата се появяват в Древния Рим преди неговия разпад и са индикатор на елементарен и манипулиран човек. А тази дама е на толкова високо ниво защото е протеже на Клаус Шваб и глобалистите.
54
8
 
3
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Изобщо да не се опредава, а да подава оставката!! Немедлено!! Поведението и не се вписва в нормите на Руската православна религия!;
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остров Лесбос я зове там може и за жрица на любовта да я назначат.
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избрана защото е дъщеря на two mums. Свтъл пример за Европа и всичко евро либерали. Последното в кавички защото те са най-големите талибани не разрешаващи друго мислене.
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е като нашите да трупа за пра пра правнуците.
50
6
 
7
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
КВО СТАВА БЕ, коя е тая? На кого му пука за нея??? Кой в България се интересува от някаква си финландска политичка? Какво ми пишете ежедневно по десет страници обяснения що била си въртяла опашката? СЪВЗЕМЕТЕ СЕ!
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено,че ще иска да разпуска.От това по - хубаво няма.. и аз искам да й начешя малката сливка ама едва ли ще ме огрее.
48
5
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Наште бо.Кл.уци как "разпускат" само..., те се заяждат с момичето. И какво толкоз е направила??? Из.род.И джен.Да.рски....????
47
3
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Защо никой не я пита, защо неможе да е радостна със семейството си?
46
2
 
8
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Ще се жертвам да и доставя малко щастие и пица ще я почерпя
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалка работа
44
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горката жена. Тесногръдите задръстеняци я взеха на прицел. Или забранете забавленията или я оставете на мира. Абсолютна талибанщина. И не, не съм жена, мъж съм и я подкрепям напълно!
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е па да й го подадем да се порадва? Кат' е толкова закопнела...
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наш Простьоо и той копнее на развлечение и разтуха!
41
1
 
4
 
! Отговори
до 49 преди 1 година
само дето им взимат децата и ги дават за осиновяване на педофили или арабски фанатици,порови се в гугала и ще ти излезе купища дела които се водят
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е да си социопат като Путин. Дето всичките му познати казват, че още от дете бил навъсен и затворен.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А наш Боци разпуска с джипката и две тави кюфтета !
38
10
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 1 година
пълни глупости, само човек който не е ходил в финландия говори глупости, повечето финландци са щастливи, няма кресливи завистливи сърдити лелки навсякъде..
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландия е номер едно по самоубийства и депресии.