Сана Марин копнеела за радост: Дори политиците имат нужда от забавление

Настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия
25 авг 2022 19:50, Анисия Иванова
147
Сана Марин копнеела за радост: Дори политиците имат нужда от забавление
Снимка: БГНЕС

Сана Марин настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия, но също така има право на личен живот.

"Аз съм човек", заяви Марин пред репортери на конференцията на своята Социалдемократическа партия, като определи изминалата седмица като "доста трудна". На ръба на сълзите тя каза, че понякога и тя копнее "за радост, светлина и забавление сред тъмните облаци".

36-годишната финландка, която е най-младият ръководител на правителство в света, когато беше избрана през 2019 г., добави: "Не съм пропуснала нито един работен ден. Иска ми се да вярвам, че хората ще гледат какво правим на работа, а не какво правим в свободното си време".

Още по темата

Тя заяви, че не е оставила "нито една неизпълнена задача - и тази също няма да я оставя по средата. Уча се. Но си върша работата толкова добре, колкото и досега. Мисля за Украйна, мисля за вас и си върша работата".

Извинението дойде, след като миналата седмица Марин влезе в заглавията на вестниците по света, когато се появи видео, на което тя пие и танцува по време на а частно парти, съобщи "Гардиън".

Въпреки че заяви пред репортери, че никога не е вземала лично наркотици и не е видяла такива да се употребяват на партито в апартамент в Хелзинки на 6 август, министър-председателят се подложи на тест за наркотици, "за да изчисти подозренията". Резултатът, оповестен в понеделник, беше отрицателен.

Голяма част от шума около първия видеоклип на Марин се съсредоточи върху това дали един от нейните приятели е казал думата "jauhojengi" - буквално "банда брашно" - вероятно жаргонна препратка към кокаин (който според много финландци изобщо не е дума!).

Това твърдение за кокаина беше опровергано и от хора като финландския политически коментатор Яне Корхонен, който си е изградил репутация на откровен човек, когато става въпрос за разобличаване на дезинформация и обяснение на финландската политика в Twitter.

Запитана дали би променила нещо в поведението си, Марин отговори, че лично тя не вижда нищо лошо в това "ние, политиците, също да имаме свободно време, да го прекарваме с приятелите си". Тя заяви, че избирателите на избори трябва да преценят "дали това е подходящо от тяхна гледна точка и какво мислят за него".

Опонентите определиха поведението на Марин като неподходящо и заявиха, че изборът ѝ на приятели показва липса на преценка, а изтеклите снимки и видеоклипове могат да я изложат на критика или дори на изнудване. Много други обаче защитиха правото ѝ да се забавлява.

Финландски жени публикуваха видеоклипове, на които танцуват и пият, за да покажат подкрепата си за министър-председателя, а самата Марин заяви, че се надява "през 2022 г. да бъде прието, че дори лицата, вземащи решения, могат да танцуват, пеят и да ходят на партита".

Тя обаче също така заяви, че е "сигурна", че съществуват и други материали. "Имам чувството, че постоянно и навсякъде се снимат кадри с мен и това не е приятно", каза тя пред репортери миналата седмица. "Дори нормалните неща се правят така, че да изглеждат зле." /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая пък, вместо да се покрие с бурка, тръгнала да се кълчоти!! Това е Швеция все пак, тук се спазват законите на шериата!!
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напоследък Евровизията взе да ми харесва... Едни такива, игриви и потни катерици се кълчат на сцената, евала!
74
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленчето във всяка друга бяла държава нямаше да обърнат внимание на такова прелюбдеяние. Тръмп в америка се хвали как ги хващя всякакви миски за путетата и пак го избраха. Хората са на светлинни години пред нас.
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копнее за магистралка! Със Зеленски ще си допаднат!
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тук пишещи са си още никъде в 19 век те и за това си харесват крепостничеството в Русия.Демек са русофили." ---------------------------------------------- Ти си невероятен пpocтак. Чувал ли си за Древния Рим, бе тъпaнap? Прочети поне една книга в живота си! Оргии, групов секс, секс с много жени, секс с мъже, момченца и дори бебета са правени много преди 0 Век от Рождението на Хростос. Пирове, където са лежали, а след известно време робите са им бъркали в устата за да повърнат и продължат.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им имам политическите скандали на тия. Да дойдат у нас и в чудо ще се видят
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше клипче как танцува с друга жена ... беше доста странно. Яко фронтално търкане падаше...
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Козата си сака пръч!
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя всеки ден ли се обяснява по темата горката, че чак през сълзи ... ми да подаде оставка и да се отдаде на партита щом има така нужда от види купони. Да си премиер не е присъда!
67
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 1 година
Тук подобна я хванаха за парапета. Човещинка нали. Ама властта оцеля 6 месеца има няма.
66
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какъв разврат говорите!? Нито се показва гола на публично място, нито прави секс за пари, няма педофилия, няма порнография и т.н. Да не сме 15 век в гонене на вещици?
65
7
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 година
Грешиш Сана. Хората искат да ги управляват СВРЪХхора. Както и да ги лекуват СВРЪХхора. За това трябва да пазиш определена дистанция и да поддържаш ресепкт към личността ти.За това на доктор се говори на Вие също и на хората от властта. Не е добре за държавник и за доктор да се двоуми публично, да се разпищолва, да се напива и пр.Млада си - ще го разбереш.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво има за чудене сърбежа си сърбеж !Значии ще се развежда с мъжът си защото не испълнява фунцията на мъж ! Има пари и власт но няма един с зрав прави и корав
63
3
 
7
 
! Отговори
Перв преди 1 година
Тая като я видя и започвам да си мечтая да стана пoрннo режисьор.
62
5
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 1 година
Борис Джонсън си прави порнопартитата без проблем, проблема беше че ги правише когато беше забранено заради ковид със закон иначе ги брули яко всичките и всички го знаят.
61
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук пишещи са си още никъде в 19 век те и за това си харесват крепостничеството в Русия.Демек са русофили.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Борис Джонсън си беше направил парти на Даунинг стрийт и 2 от неговите приятелки се снимат по цици прикрити с надпис Великобритания ... Щяха ли всички да тръбят че има право на личен живот?
59
0
 
6
 
! Отговори
Зеки преди 1 година
Таз Сана Марин изглежда да е голяма палавница.Не че нашите ,,сани" падат по-долу,ама тая е пък по-изпъната и хубава.Сещам се за една случка в един басейн,където другарките от БСП бяха наредили хванати за тръбата,а зад тях другарите от ДПС ги уважаваха.Бодигарда снимал тази история,като го хванали,самият той станал история след това.
58
2
 
3
 
! Отговори
До Карлуково преди 1 година
От всичко си трябва и тренировки и четене и партита и работа и здрав секс. Трябва балансиран живот.
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разхождай кучето,излез с детето и съпруга си,какви са тези самотни изпълнения,какво демонстрираш.