Сана Марин копнеела за радост: Дори политиците имат нужда от забавление

Настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия
25 авг 2022 19:50, Анисия Иванова
147
Сана Марин копнеела за радост: Дори политиците имат нужда от забавление
Снимка: БГНЕС

Сана Марин настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия, но също така има право на личен живот.

"Аз съм човек", заяви Марин пред репортери на конференцията на своята Социалдемократическа партия, като определи изминалата седмица като "доста трудна". На ръба на сълзите тя каза, че понякога и тя копнее "за радост, светлина и забавление сред тъмните облаци".

36-годишната финландка, която е най-младият ръководител на правителство в света, когато беше избрана през 2019 г., добави: "Не съм пропуснала нито един работен ден. Иска ми се да вярвам, че хората ще гледат какво правим на работа, а не какво правим в свободното си време".

Още по темата

Тя заяви, че не е оставила "нито една неизпълнена задача - и тази също няма да я оставя по средата. Уча се. Но си върша работата толкова добре, колкото и досега. Мисля за Украйна, мисля за вас и си върша работата".

Извинението дойде, след като миналата седмица Марин влезе в заглавията на вестниците по света, когато се появи видео, на което тя пие и танцува по време на а частно парти, съобщи "Гардиън".

Въпреки че заяви пред репортери, че никога не е вземала лично наркотици и не е видяла такива да се употребяват на партито в апартамент в Хелзинки на 6 август, министър-председателят се подложи на тест за наркотици, "за да изчисти подозренията". Резултатът, оповестен в понеделник, беше отрицателен.

Голяма част от шума около първия видеоклип на Марин се съсредоточи върху това дали един от нейните приятели е казал думата "jauhojengi" - буквално "банда брашно" - вероятно жаргонна препратка към кокаин (който според много финландци изобщо не е дума!).

Това твърдение за кокаина беше опровергано и от хора като финландския политически коментатор Яне Корхонен, който си е изградил репутация на откровен човек, когато става въпрос за разобличаване на дезинформация и обяснение на финландската политика в Twitter.

Запитана дали би променила нещо в поведението си, Марин отговори, че лично тя не вижда нищо лошо в това "ние, политиците, също да имаме свободно време, да го прекарваме с приятелите си". Тя заяви, че избирателите на избори трябва да преценят "дали това е подходящо от тяхна гледна точка и какво мислят за него".

Опонентите определиха поведението на Марин като неподходящо и заявиха, че изборът ѝ на приятели показва липса на преценка, а изтеклите снимки и видеоклипове могат да я изложат на критика или дори на изнудване. Много други обаче защитиха правото ѝ да се забавлява.

Финландски жени публикуваха видеоклипове, на които танцуват и пият, за да покажат подкрепата си за министър-председателя, а самата Марин заяви, че се надява "през 2022 г. да бъде прието, че дори лицата, вземащи решения, могат да танцуват, пеят и да ходят на партита".

Тя обаче също така заяви, че е "сигурна", че съществуват и други материали. "Имам чувството, че постоянно и навсякъде се снимат кадри с мен и това не е приятно", каза тя пред репортери миналата седмица. "Дори нормалните неща се правят така, че да изглеждат зле." /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
8
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Всеки има нужда да разпусне. Браво на момичето.
35
13
 
5
 
! Отговори
д преди 1 година
Малките български бездушници, мамини синчета ще кажат, ах че лека жена..ама повече български "бизнесмени" не могат да стъпят и на котрето на повечето финландци по качество на живот, уважение и щастие.
34
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
след като майката и бащата се развеждат майката си прибира любовницата и така отглеждат Сана,тя не знае какво е бащина любов тя е виждала как от спалнята на майката излиза всяка сутрин не мъж а жена,още от тогава са и разбили психиката
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това девойче премиер на Финландия ще го изядат с парцалите за това че решило да разспусне,интересно ако бяха го щракнали на някой парапет да му бъркат под полата каква щеше да бъде реакцията?
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сана Марин копнеела за радост"===Анисия Иванова пък била журналистка. Иначе за купоните - това, че не виждаме останалите политици да го правят, не означава, че не го правят. И тя като всички останали има право да се забавлява. Това, че е премиер не означава, че е монахиня. Аман от добродетелни пуритани.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак двоен стандарт.Значи за същото Борис Джонсън беше остракиран в Англия,а за колежката мацка цял свят взе да танцува.Това мори света,затова доближаваме края му!
30
5
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
Докога ще се занимаваме с това какво прави в свободното си, неработно време финландската премиерка. Също както и с Кирил Петков и Лена Бориславова. То не бяха парапети, то не бяха поли. Днес и Слави Трифонов е влязал в жълтото говорене на ГЕРБ и ПИК, а уж беше голям борец срещу ГЕРБ и ПИК. Вчера пък Кирил Петков бил ударил някакъв псевдо журналист. А Борисов колко журналисти и предавания удари като "Господари на ефира",Валя Ахчиева,Генка Шикерова, Милен Цветков,Миролюба Бенатова,Ана Цолова и др.
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами тая хубавата финка като си няма Простьо до себе си,какво и остава,да копнее!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да и пратим Слави Трифонов.
27
8
 
5
 
! Отговори
Липовански преди 1 година
Най-важното е че не се поддаде на заплахите на кремълския пинчер.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам да се забавлявам както си искам навън без да ме следят изкъсо, и затова не съм кандидатствал да ставам премиер на държавата.
25
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10 Нищо лошо не е направила! Не се крие някъде да мърсува с чужд мъж, а се радва на живота и танцува на обществено място, какво толкова? Това само ще увеличи популярността й сред младите хора.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джендери и сбърканяции са просто несериозни и инфантилни, дебалансирани и са абсурдни в управлението на държави! Нашите киролени са доказателство. И сега уловката - ама вие защо сте за - да се бият жените е малоуумна! Щото за никави женски права не говорим, а за либералните полови бъртвеежи и социален имженеринг!
23
1
 
0
 
! Отговори
До: 24 преди 1 година
Даааа, прав си май. Дядо Байдън е много по-мъдър и опитен!
22
1
 
0
 
! Отговори
fact преди 1 година
земи пример от Тръмп.Фаща си ги директно за............и го преизбират.Като се шугавиш и даваш тестове, проби - кой ще уважава?
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е в 21-век мъжът трябва да гледа децата а жената да туърква в клуба.Добре е направила Сана.
20
2
 
1
 
! Отговори
българин преди 1 година
Ако снимат Ясинда как купонясва как мислите, дали кивитата ще я осъдят много строго, или напротив, ще и се възхищават още повече?!
19
3
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
Хора, които са станали личности от световна величина нямат лично време. Това е нещо като израза всичко човешко не ми е чуждо, демек животинско. А именно хората се различава от животните по това, че могат да си контролират месото горе.
18
8
 
4
 
! Отговори
Напълно я подкрепям преди 1 година
Всеки има нужда да разпусне от време навреме. Не е направила нищо срамно, лошо или нередно. Какво са се заяли с нея в стил дърти квартални отечественофронтовски активистки от първите години на соца?
17
7
 
1
 
! Отговори
българин преди 1 година
Не виждам причина да говорят за нея - всичко е на ниво махленски клюки! Скандал беше видеото с Борис Джонсън как купунясва, като танцува с чаша вино в ръка. Проблемът не беше в това че пие и танцува, а че го прави по време на строг локдаун наложен от самия него заради КОВИД пандемията! Няма морал в това да забраниш нещо за всички, докато ти самият си го позволяваш!Сега пандемия няма - всеки може да купонясва! Дори кралицата на Англия, ако има сили още.