Зеленски: Ние обединихме Запада, никой не се страхува от Путин

Президентът с реч на последното заседание на парламента за годината
Обновена: 28 дек 2022 16:49 | 28 дек 2022 16:49, Йоана Цонева
412
Зеленски: Ние обединихме Запада, никой не се страхува от Путин
Снимка: БГНЕС

Парламентът на Украйна проведе последното си заседание за годината.

На него присъства президентът Володимир Зеленски. Той държа 52-минутна реч, прекъсвана 41 пъти от аплодисменти. Заседанието не е излъчвано. Самото заседание е закъсняло с час и половина заради въздушна тревога.

Акценти от речта на Зеленски бяха споделени от депутата Ярослав Железняк в Telegram, предаде Bulgaria ON AIR.

"Украйна се превърна в един от лидерите на свободния свят. За мнозина е гордост да имат приятели украинци. Помогнахме на Запада да намери себе си отново и да усети, че надделява. Там никой не се страхува от Руската федерация. Украйна обедини ЕС", казал Зеленски.

Още по темата
Президентът подчертал, че от началото на пълномащабната война са се състояли 850 дипломатически събития, в които е участвал лично. Заявил е, че са необходими нови гаранции за сигурност, реформа на съществуващите международни организации, които трябва да гарантират мира, но не могат да го направят така както искат.

"Ще станем лидер в изграждането на зелена енергия. Също така ще развием собствено атомно производство. Ще изкараме тази зима, руските ракети няма да ни спрат", категоричен е бил президентът на Украйна.

Зеленски е подчертал и необходимостта от международен трибунал за руските военнопрестъпници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Арис-Марс Червен ИслВатикана е създаден през 1929 година, ве? Откъде ви изкарват такива зомбирани и неграмотни, поне да бяхте погледнали датите, за да разберете, че пишете глупости , вероятно прочетени някъде и съчинени от ненормалници, Ватикана няма и сто години все още, откакто е създаден!
181
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, няма ли да се застъпиш поне веднъж да защитиш интересите на украинци? В Естония не им разрешават да говорят на своя си език, това е типична фашисизация и нацизъм, принуждават ги с морков и кютек!
180
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 1 год. Путин успя да направи Зеленски най-оборотния, а Украйна до няколко години е световна сила. Не знам дали е за хубаво или за лошо, но със сигурност Путин си изяжда топките от яд!!!
179
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работата е там, че и Обединения Запад не се страхува, и сега не знае какво да прави! Какво да обяснява на хората в отделните държави! Криза отвсякъде!
178
5
 
10
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
Кафявски нещо бълнува. Без помощта от САЩ и ЕС, отдавна да е гушнал букета. Не само като оръжия, на негова територия има спец части от поне 4 чужди армии.
177
6
 
18
 
! Отговори
5656 преди 1 година
Зеленски го кара със зелени военни дрехи и брада и може би се опитва да бъде нещо като Фидел Кастро. Но кубинеца беше оратор, не сричаше с пръст по разпечатан текст.
176
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя вече няма връзка с мозъка си. Тези празни приказки без никакво покритие може да вървят пред англоговорящите, но пред Запада, не. Господарите му мислят, че с нон стоп облъчване ще настройват в посока която те искат, а то предизвиква отвращение. Този седи по тениска до елхата, а народа на тъмно и студено. Горките украинци, този ги съсипа.
175
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В наши дни всеки може да каже всяка глупост дето му хрумне стига медиите да я маркетират!
174
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Русия!
173
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След края на СВО, Украйна няма да съществува като самостоятелна страна.
172
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се страхува от Путин освен престъпниците в Украйна!
171
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пращаме оръжие на Украйна, с което се убиват не само руснаци, но и чисти етнически волжки българи, хиляди от които героично се бият за Русия легендарния чувашки спецназ (волжките българи християни), хиляди български доброволци от Татарстан (волжките българи мюсюлмани). За справка, край Казан се намира град Болгар обявен за културен резерват още от Петър Първи и Българската ислямска академия (БИА), създадена с подкрепата на руския президент Владимир Путин.
170
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Около 85% от ИПтата подкрепящи фашистите са или от посолството или от територията на РФ. Те са ясни. Останалите 15%,, обаче, са си наши, родни предатели. Е, Момчета, Медведев днес обясни как се действа със предателите. Яко го подкрепяте, но не мислите, че всичко отдавна вече е записано. Скоро ще разберете.
169
27
 
5
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 1 година
Славните Украински войници дариха свободата на България през 1878 година! украинци, Финландци и Румънци освободиха България от Турско робство! А не Руснаци!! България трябва да е благодарна на Украйна, а не на Русия!
168
10
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
И пак да кажа,че ние тук в България не ги искаме да ни се натрапват руснаците и техните руски тролеи:):):)Ето,алеята пред руското им посолство я именувахме"Героите на Украйна"Кво повече да си говориме?:):):)
167
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е и оня христо грозев и той не се страхува от Русия,ама за всеки случай се е скрил зад океана...
166
1
 
5
 
! Отговори
Справедливов преди 1 година
*** ме отхвърлят няколко пъти, някой има ли идея как мога да упражня свободата на словото и мнението си за Зеленски а то не е много добро - средна хубост , трябва ли да казваме само добро или нищо за него , ако има съпричастни да помагат.
165
5
 
12
 
! Отговори
Ох! преди 1 година
Ох, пуснете снимката на плачещо самотно украинско детенце което чудовищната руска агресия гони от родния му дом към неизвестността и която обобщава страданията на героичния украински народ, ох да се поразчувствуваме малко да изпаднем в умиление и да се посополявим малко така, ох!
164
1
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Той пред два-три месеца (Зеленски де),че до Нова Година ще изтласкат руснаците до Курск ли ье казал,не помня точно...а сега рИве ,че е тежко ..той се хвалаше по ТВ ,че зад него са сили САЩ,бРИТАНИЯ,Запада и целичт цивилизован свят...а кой е Путин,коя е Русия..изостанала била ..
163
4
 
15
 
! Отговори
дедо на 95г преди 1 година
А бре, момче ,що си не обираш крушите да не ти ги обере чичко Путин?!?! Щото като гледам нахтам вървят работите?!?