Русия и Украйна търпят сериозни загуби в Бахмут

Руснаците действат на малки състави
3 яну 2023 11:43, Йоана Цонева
105
Русия и Украйна търпят сериозни загуби в Бахмут
Снимка: БГНЕС

В средата на декември руските военни и частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" засилиха атаките си с пехотни сили край град Бахмут в Донецка област. Много от тези операции обаче са били слабо подкрепени, пише британското военно разузнаване в ежедневния си доклад за хода на войната в Украйна,

През последните десет дни Украйна прехвърли значителни подкрепления за защита на сектора и честотата на руските атаки намаля от пика си в средата на декември. И двете страни претърпяха големи загуби, се казва в доклада.

"В момента руските настъпателни операции в този район се извършват само на ниво взвод или отделение. Малко вероятно е Русия да постигне значителен пробив край Бахмут през следващите седмици", казаха от британското разузнаване.

Още по темата
В обобщаващия анализ за годината Американският институт за военни изследвания (ISW), въз основа на украинските твърдения, че руснаците изпитват недостиг на артилерийски снаряди, предполага, че този недостиг може да попречи на руснаците да предприемат сериозна офанзива край Бахмут или от Беларус в близко бъдеще.

Според представителя на източната група на украинските въоръжени сили Серхий Череватий руските войски в района на Бахмут вече не действат като ротни и батальонни тактически групи, а действат на малки групи от десет до петнадесет войници.

"По подобен начин през август 2022 г. руските сили в Херсонска област бяха деградирали от ротни и батальонни тактически групи до отделни групи с размер на отделения", коментират експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
12
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен НАТО ИЗРАЗХОДВА 7% от воения си бюджет... Човеко САЩ и го казаха ако не се увеличи темпа на производство на военните за да възстановят бройките предадени на Ъкрайна са необходими 8 години за Стингерите и 5 години за Джавелините... Вече не става дума за пари а за производствени възможности. РФ военна промишленост вече работи на 4 смени по 6 часа. Остава само още едно по-високо ниво или 7/24 без почивни дни.
42
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснака да се моли да не замръзне земята, че тогава е свършено с Донбас и Крим.
41
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Бобчо, уж РФ имат винаги преимущество а навсякъде отстъпват. Няма едно заето село от Русия от 31 юли до днес, а ти продължаваш да говориш за руски победи и сваляне на ракети химарс. Като толкова са добри руснаците защо ядат бой навсякъде?
40
5
 
10
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 32 Руснаците не изоставят никого Жив или Мъртъв трябва да се прибере у дома. Онези нещасни обезоръжени РФ военни които ВСУ зверски разстреля след това РФ направи всичко възможно да си ги прибере и да ги предаде на Близките им. А ВСУ не си прибират мъртвите и дори част от тежко ранените от Фронта. Правят го Руснаците. Вероятно си виждал подобни снимки но това не са РФ военни а са Ъкраински.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО изтрепа половината Руска армия без да изпрати 1 войник, а САЩ изхарчиха само 7% от годишния си бюджет за война. САЩ са най-големия печеливш от войната в Украйна, а Русия им играе по свирката. Пълна скръб. Путин излезе най-глупавия политик на планетата след Кадафи, който можеше да си прибира доларите и да просперира, ама НЕ, трябваше да си вре оная работа в световната политика и му навряха пушка в за дни ка!
38
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 32 На направлението Бахмут ВСУ няма артилерия освен ХИМАРС а ракетите често се свалят от РФ ЗРК. Данни от пентагона средно 5:1 а на важните направления е 10:1 РФ има преимущество в артилерия. Буквално вкопават ВСУ в земята. За това и Ъкраинците имат подобни жертви на фронта. И то постоянни. ВСУ се оплакват че РФ артилерия стреля денонощно не може да се спи сигурно РФ артилеристите работят на смени...
37
7
 
4
 
! Отговори
Ташко Гаргарски преди 1 година
Тавариши, при бахмут е ясно, украинци не останаха и сега руснаците се бият помежду си понеже още не са разбрали че са победили врага, а и нали там са много формации - вагнеровци, кадировци , чмобове, зеки, та пукотевицата няма да спре и продължава по инерция. Но я кажете нещо за Макеевка, че на 1ви там се получило май голямо земетресение, коетп срутило едно училище върху главите на нещастните чмобове от саратовския вилает.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 3 дни Пригожин се беше наврял в едно мазе пълно с черни чували с трупове за да ги поздрави с настъпващата Нова година и ги увери че ще бъдат поставени в цинкови костюми и изпратени по родните места.
35
3
 
2
 
! Отговори
Колев преди 1 година
Е и,когато двама се карат третият печели ,кога не е било по тези места да не се бият,поне за 4 път последните 100 години,руснаците за пореден път тормозят запорожието и казаците,после ще се отеглят,пак и някой *** ще подпише ,но чакайте след години някой друг руснак пак ще нападне тук пак да освобождава,и така винаги що за хора са това славянски ***
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35..Не бе още броят ония 5000 дето дадоха фира в Бахмут около Коледа,щото Залужни им даде много умна заповед.С пикапи и БМП да правят контраатака по укрепени позиции.Само ти явно не си видял как украинците ги изнасят в чували ,а войника ругае тоя дето е дал заповедта.
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците извадиха ли всички изпотрепани от Макеевка или продължамат да сглобяват франкенщайни?
32
2
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Нерде Бахмут, нерде Берлин.
31
11
 
4
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Абе лилипутинофилчета, зековете *** като мухи, вие ми бъл ВАТЕ рушистка пропаганда. Я първо вижте, кои формират кремлинската групировка и тогава ми разправяйте приказки за лека нощ! Те руснаците не искат да воюват, а вие се ПЛ юн ЧИте в тяхна защита!!! Извод от дотук казаното - в платените публикацийки няма грам мисъл има само дребнодушие/ МАло Душ ие! Най-много се моля повечето от вас да не са реални люде, а творчески изЧ адия на ТР ол ферма!
30
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Впечатляващи кадри излизат от Бахмут - полета със замръзнали руски останки. Технологиите са добро нещо, лети дрона, пуска бомба, насочва артилерията и най-важното - снима. Оттам насетне какви изявления и оценки прави руското министерство по специални операци е ирелевантно.
29
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Статия с високопарни слова. Защо Бахмит е толкова важен. Защото пробият ли там РФ ще отхвърли ВСУ на достатъчно разстояние както направи и в Луганск - ВСУ няма да обстрелва Донецк. Освен това след приемането на артилерийската тактика РФ просто стреля по ВСУ позиции докато там мърда някой какво от това че за това трябват 15 вагона със снаряди. ЧВК проверява и ако всичко е наред се премества цялата галимация малко по-назапад. Класическа Война на изтощение СССР/РФ води такава от 1947г(кое събитие)
28
15
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Укронацитата - горди наследници на Wafen SS и фундамент на бъдещата евроармия, с храброст и чест мачкат източната орда.
27
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Козяк пропагандаторите се засилиха имаме Телеграм канали преди два дни 5 човека от ВСУ бягайки от Бахмут викаха само това останахме от цял батальон. Ама вие си слагайте плюсчета ние виждаме какво става снощи голяма заря в склад на ВСУ и то точно пред очите на френски тв канал. Над 100 човека, боеприпаси и HIMERS са пратени при Бандера.
26
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за месец са утилизирани около 30К Укронацисти на Бахмут там за сега е най стратегическото място за утилизация на фашисти. Не знам какви глупости пишат нашите *** но на Бахмут са единственно ЧВК Вагнер а тя не е много голяма групировка. Пак copy paste от англосаксите от типа една жена каза.
25
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости на тракалета. Руснаците са тръгнали да ображдат Бахмут и, ако вече не са, то скоро ще отрежат пътя за доставките на гарнизона. Готви се нов Северск. При Бахмут са наемници и милиции. И се бият с елитните части на Украйна. При това силно укрепени. Украинците гонят хората от долните етажи на сградите и там те се настаняват за да ползват цивилните за щит. Вече няколко пъти високопоставени укри заявиха, че града не е важен. Ясно накъде вървят нещата.
24
5
 
3
 
! Отговори
Червен батко преди 1 година
Не вярваме на никакви американски институти, те казаваха че Киев ще бъде превзет за 96 часа, а то 90 дни бахмут не могат да превземат.