Русия и Украйна търпят сериозни загуби в Бахмут

Руснаците действат на малки състави
3 яну 2023 11:43, Йоана Цонева
105
Русия и Украйна търпят сериозни загуби в Бахмут
Снимка: БГНЕС

В средата на декември руските военни и частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" засилиха атаките си с пехотни сили край град Бахмут в Донецка област. Много от тези операции обаче са били слабо подкрепени, пише британското военно разузнаване в ежедневния си доклад за хода на войната в Украйна,

През последните десет дни Украйна прехвърли значителни подкрепления за защита на сектора и честотата на руските атаки намаля от пика си в средата на декември. И двете страни претърпяха големи загуби, се казва в доклада.

"В момента руските настъпателни операции в този район се извършват само на ниво взвод или отделение. Малко вероятно е Русия да постигне значителен пробив край Бахмут през следващите седмици", казаха от британското разузнаване.

Още по темата
В обобщаващия анализ за годината Американският институт за военни изследвания (ISW), въз основа на украинските твърдения, че руснаците изпитват недостиг на артилерийски снаряди, предполага, че този недостиг може да попречи на руснаците да предприемат сериозна офанзива край Бахмут или от Беларус в близко бъдеще.

Според представителя на източната група на украинските въоръжени сили Серхий Череватий руските войски в района на Бахмут вече не действат като ротни и батальонни тактически групи, а действат на малки групи от десет до петнадесет войници.

"По подобен начин през август 2022 г. руските сили в Херсонска област бяха деградирали от ротни и батальонни тактически групи до отделни групи с размер на отделения", коментират експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Путин каже от утре на фронта се остава само пожелание, вдругиден войната ще свърши, защото всички чмобики ше изнесат обратно домой.
22
16
 
27
 
! Отговори
Верваме ви преди 1 година
Е това е вече сигурен източник. Американския институт въз основа на украински твърдения ?!? Ако беше китайски институт въз основа на руски твърдения щеше да бъде лъжа. Обаче сега абсолютна истина. Според авторката заработила няколко пробити долара от Козяк, информацията е като от една баба ми каза че една нейна съседка и казала че един пенсиониран бръснар е чул нещо си ама не знам си какво.
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Cмъpтта е по приятна от жизнь в маскве!
20
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички знаят,че това са глупости.В района на Бахмут действа само ЧВК Вагнер, които не са под прякото командване на руснаците.Руснаците действат само с артилерия там.Само в края на декември след заповед на Залужни за контраатака украинската армия даде около 800 жертви на ден и пак се прибра в града.Основния проблем за руснаците,е че има доста цивилни в града.Вече се атакуват самите доставки към града,а не толкова самата армия.В Соледар са почти изцяло останали само наемници.
19
5
 
18
 
! Отговори
Грозни преди 1 година
Добре, че са ежедневните доклади на британското разузнаване и речите на Зеленски, че да знам какво се случва в Украйна. Поредния доклад как руснаците свършвали боеприпасите. Още през май мин.г. им свършиха ракетите, сега украинците просто пестят електричество като седят нарочно на тъмно и студено.
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това евроатлантическите КоооПои,се кефят,че загиват братя славяни и още наливат масло в огнището.Не виждат ли,че до 20г християните ще са малцинство в Европа .Явно целите се изпълняват акуратно.Вместо да се лобира за мир,те правят кеш от войната.
17
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
укрия губи по 200-500 укропитека в зависимост от попътния вятър на руските ракети и снаряди.
16
9
 
10
 
! Отговори
Соловьов преди 1 година
Телевизионният водещ и рупор на кремълската пропаганда Владимир Соловьов се обърна към руските войници и ги призова да не се страхуват да умрат, защото смъртта е само преход към нов етап от живота. Изявлението си той направи по контролираната от Кремъл телевизия Россия 1. Животът е силно надценен. Защо да се страхуваме от това, което е неизбежно? Нали ще отидем в рая? Значи смъртта е край на един земен път и началото на друг път, каза той. Гостите в студиото подкрепиха казаните глупости...
15
10
 
5
 
! Отговори
БАЙДЪН преди 1 година
Ние украинските загуби ще компенсираме! Някой друг да се нагърби с руските и руски Маршал! Ако не, жалко за русията!
14
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американофилчета,Хайде стига вече с тая " Хага" бре ! Един Измислен Холандски " съд" с никаква тежест!-:)) Един Милошевич не можаха да осъдят,та същите го признаха за невинен!-:))
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стратегическата авиация на Русия трябва да изсипе стотина тона бомби над Бахмут, и това ще реши проблема. ----///----- Само дето ислямистите в Ракка немаха даже стингер, да не годорим за С-300 и всичкото останало ПВО на ВСУ. Освен това Просията е вече десетина стратегически бомбъра в минус.
12
4
 
24
 
! Отговори
До карачанаков преди 1 година
От всекидневните скимтeжи на едногласните и наркоманите , и от разясненията на базираните тук и там медии, на нас ни става ясно , че в Украйна даже не са забелязали за дърмона който ядат. Вероятно засега само 150 000 мераклии за евроинтеграция нема да се върнат при семействата си живи. Но това не е проблем за демократичният запад .
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ША СВЪРШАТ ЛАДИТЕ, ЕЙ!
10
11
 
15
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Каракачамаков: Какво е това "МАЦКВА" бе Качамак? Не е добре да се правиш на неграмотен, не че не ти личи.
9
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Процесът в Хага не е бъдеще! Присэдата над путин и русия вече е произнесена!
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро играта на война ще свърши и май ще започва истинска. Големи, малоточни ракети, бомби,, жертви. Резултатът накрая ще е същият.
7
10
 
1
 
! Отговори
От 5 преди 1 година
**** да се чете MЕЛЕЗИ.
6
21
 
11
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Ааааа това не е вярно Русия да губи ,ако не вярвате питайте ШАЙгу,ПЕСков,ЛЪВровМарчето.Е че ,,МАЦКВА,, утанула ,че казармата е срутена ,че има НЯКОЛКО погибли това не е загуба. Русия ще УДОВЛЕТВОРИ ВСИЧКИ ИСКАНИЯ на близките на загиналите заяви ген.КОКОШинков.
5
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички знаем , че загубите на окраинските *** са в пъти повече.Така и трябва. Лизaнето на крaварски тoпки си има цена. Най - хубавото е , че цената я разбра целия свят , и кандидат лизaчите ще се замислят вече.
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А USA ДОВОЛНИ ПОТРИВАТ РЪЦЕ