Унищожиха руска база заради снимки в социалните мрежи

Руски войници издали местонахождението си
Обновена: 3 яну 2023 13:38 | 3 яну 2023 13:38, Йоана Цонева
169
Унищожиха руска база заради снимки в социалните мрежи
Снимка: БГНЕС

Украинската армия се похвали, че е унищожила база на руснаците в село Правие Саги в Херсонска област. В случая руснаците сами са издали локацията си, тъй като в социалните мрежи редовно са били публикувани снимки от пребиваването им в комплекса Grand Prix, информира УНИАН.

"Руснаците се чувстваха добре в удобните си домове, докато не долетяха "подаръците" от HIMARS."

Въоръжените сили на Украйна са унищожили няколко сгради от комплекса. Все още не е ясно колко са жертвите. Местните хора обръщат внимание на факта, че руснаците са се издали сами.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна съобщава пък за удар в село Чулаковка в Херсонска област, отново по база на руснаците. И този удар е бил нанесен още на 31 декември, но за него се разбира днес. Украинската страна съобщава за 500 убити и ранени руснаци в Херсонска област, макар и да не става ясно дали този брой убити са следствие само на единия удар. Информацията не е потвърдена.

Още по темата
Вчера руското МО не спомена подобен удар, макара и да призна за загиналите в Макеевка. Признанието се появи следобеда, повече от 12 часа след като украинските представители съобщиха за удара, който са осъществили навръх Нова година.

В новогодишната нощ в Макеевка, Донецка област на Украйна, е обстрелвана сградата на професионално училище, в което са настанени руски мобилизирани. На следващия ден местните проруски власти съобщават само за около 15 ранени, но руските "патриотични" блогъри пишат, че нещата може да са много по-лоши.

Ударът по сградата в Макеевка изглежда е бил нанесен точно в момента, когато руската телевизия излъчва новогодишното поздравление на президента Путин, във видео на фона на войници.

В социалните мрежи се разпространява видеозапис на първите минути след атаката с HIMARS на украинските въоръжени сили, за която се твърди, че е насочена към местоположението на мобилизирани войници в Макеевка. Видеото показва, че сградата на професионалното училище е напълно разрушена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ручляците май забравиха, че са на война
95
11
 
3
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
На война жертви има и от двете страни.Да обстрелваш врага докато спи е предимство,но оцелелия враг ще си го върне на другия ден.тъпкано.Даже се чудя на командването на Руската армия.Вместо да ги запукат квартал след квартал и на четвъртия град сринат до основи и без население Украинските майдановци ще са напуснали Украйна и войя на умряло ще се чува в Австралия и Бразилия.Предполагам Украйна ще се пробва да обстрелва Кремъл,какво ще пробват Русите може само да гадаем.Засега се забавляват.
94
12
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Поредните укрофантасмагории!
93
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Химарс Великолепний- За тая Макеевка ще има още цял месец прочувствени статии и ще ни проглушават ушите. По каквато и тема да пишат, майсторски ще го извъртят към Макеевка! Пък дори и нищо да не остане от Украйна и последния украинец........... да не могат да го открият за мобилизация. Освен това украинците нямат абсолютно никаква заслуга за случката в Макеевка.
92
7
 
13
 
! Отговори
Химарс Великолепний преди 1 година
Докога ще разтягате тоя изсъхнал локум. Пускате няколко недоказани украински твърдения, за да се върнете с пиниз пак на Макеевка. Руснаците всеки ден пращат при Бандера около 1000 украински "патриота", ама ни гък ни стон за това от обективните медии. По същото време на случката в Макеевка на две точки от фронта недалеко от там руснаците изпариха по 150 украински войника, без да броим рота с натовци навътре в украйна. А жертвите в Макеевка не са 400! Не са и само 63. Но втората цифра е по-близо
91
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Още една хубава новина за България.
90
16
 
18
 
! Отговори
Когато четеш,гледаш преди 1 година
или слушаш украинските и западните медии,тиражирани в световната мрежа,разбираш, че руснаците са си свършили,оръжията или са били избити.И тогава изниква въпросът:защо в такъв случай победоносните украински войски не са стигнали до Москва,или поне да са си върнали ДНР,ЛНР и Крим?И защо все се обвиняват руснаците,че били срутили енергетиката или цивилни учреждения в цяла Украйна?С какво?Отговорът може да си го даде всеки.
89
15
 
10
 
! Отговори
Кажи това на путь0 преди 1 година
До Мир до 7 дни Казах!То хубаво казваш , ама има ли кой да те чуе??? таварищ путин не че и да чуе за "изтегляне" твърди , че цяла Украйна е руска и няма да миряса, не му пука какво ще стане и докъде ще стигне! Украйна не е искала война , не е нападала русия, дори един куршум , един войник не бе пристъпвал рашистната граница.... Докато обратното - е факт!!! Ипзрати послаанието си до тавариш путин, дето не му дфеме за живота на никого на тази планета. Иска да си чеше грандоманската краста.
88
0
 
10
 
! Отговори
До Българин преди 1 година
Да беше научил български, преди да станеш Българин
87
1
 
9
 
! Отговори
питанка преди 1 година
да питам само ако може: Дали не лъжат тия от ВСУ? Нали всичките им хаймърси руснаците им ги унищожиха, и то в пъти, долкото си спомням? Някои май лъже, и се питам КОЙ ЛИ Е ТОЙ ?
86
9
 
19
 
! Отговори
toti преди 1 година
При тия сателити и спътници,каквато и техника Русия да вкара в Украйна ще се знае и на часа ще бъде ликвидирана!!!Така Русия ще загуби милиярди за въоражение,а покрай нея и тези войничета /залудо/ще си идат млади и зелени!!Русия няма НИКОГА ДА СПЕЧЕЛИ ТАЗИ ВОЙНА И ИНАТА НА ПУТИН ЩЕ МУ КОСТВА ГЛАВАТА !!!
85
2
 
4
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Г- о Цонева дайте линк към побликуваното видео за което твърдите, че съществува. Желая да го изгледам.
84
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както виждаме, няма убити украински аойници, само пенсионери, жени и задължително деца. За сметка на това, руската армия гине с хиляди на ден. Ако да е вярно, Укоайна вече да е пред Москва. Проблемът е, че и така да стане, след това РФ ще стигне оттатък Карпатите.
83
11
 
33
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Изобщо, годината започва с добри новини! Все така да им върви на окупаторите - по хаймарски! Днес 500, утре 1000, накрая П у т л е р да опъне петалата!
82
13
 
5
 
! Отговори
математик преди 1 година
Русия е родината на най-добрата школа по вероятности и статистика - школата на Колмогоров. Цялата съвременна банкова система, експерименталната физика, биология и много други си служат със статистика.
81
8
 
30
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
До Русофил"тежко е да си русофил в тези дни" И позорно във всички други дни
80
12
 
35
 
! Отговори
Мир до 7 дни Казах! преди 1 година
Мир веднага тази война е лудост ! Руснаците да се изтеглят от окупираните територии.Да се даде автономия в състава на Украйна на Крим, Донецка и Луганска области и да се разположат международни мироопазващи сили гарантиращи правата на етническите руснаци.Тази война има потенциял да ескалира и премине в ядрена .Украинците са много витален народ смесица между много етноси и се учат бързо няма да се дадат и дори ще минат в настапление което ще доведе до отчаяни мерки от страна на Путин.МИР!!!!
79
3
 
3
 
! Отговори
Alex преди 1 година
оБстановки ХАЙМАРС ах хахаххахахаххахаххахаха
78
0
 
12
 
! Отговори
Война за чернозема! преди 1 година
След въвеждането на чиста и евтина енергия чрез синтеза и водорода петрола и газта няма да са търсени и новите природни богатства ще са водата и полодородната земя.Украйна и Русия изхранват полвината Свят със зърно.
77
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се знаеше още на 1 януари. А днес Руснаците им го върнаха, като унищожиха и те Украинска база с новодошли мобилизирани. Плюс 2 обстановки "Химарс" и няколко Шведски "Вампира"