Унищожиха руска база заради снимки в социалните мрежи

Руски войници издали местонахождението си
Обновена: 3 яну 2023 13:38 | 3 яну 2023 13:38, Йоана Цонева
169
Унищожиха руска база заради снимки в социалните мрежи
Снимка: БГНЕС

Украинската армия се похвали, че е унищожила база на руснаците в село Правие Саги в Херсонска област. В случая руснаците сами са издали локацията си, тъй като в социалните мрежи редовно са били публикувани снимки от пребиваването им в комплекса Grand Prix, информира УНИАН.

"Руснаците се чувстваха добре в удобните си домове, докато не долетяха "подаръците" от HIMARS."

Въоръжените сили на Украйна са унищожили няколко сгради от комплекса. Все още не е ясно колко са жертвите. Местните хора обръщат внимание на факта, че руснаците са се издали сами.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна съобщава пък за удар в село Чулаковка в Херсонска област, отново по база на руснаците. И този удар е бил нанесен още на 31 декември, но за него се разбира днес. Украинската страна съобщава за 500 убити и ранени руснаци в Херсонска област, макар и да не става ясно дали този брой убити са следствие само на единия удар. Информацията не е потвърдена.

Още по темата
Вчера руското МО не спомена подобен удар, макара и да призна за загиналите в Макеевка. Признанието се появи следобеда, повече от 12 часа след като украинските представители съобщиха за удара, който са осъществили навръх Нова година.

В новогодишната нощ в Макеевка, Донецка област на Украйна, е обстрелвана сградата на професионално училище, в което са настанени руски мобилизирани. На следващия ден местните проруски власти съобщават само за около 15 ранени, но руските "патриотични" блогъри пишат, че нещата може да са много по-лоши.

Ударът по сградата в Макеевка изглежда е бил нанесен точно в момента, когато руската телевизия излъчва новогодишното поздравление на президента Путин, във видео на фона на войници.

В социалните мрежи се разпространява видеозапис на първите минути след атаката с HIMARS на украинските въоръжени сили, за която се твърди, че е насочена към местоположението на мобилизирани войници в Макеевка. Видеото показва, че сградата на професионалното училище е напълно разрушена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
17
 
6
 
! Отговори
Заемите от САЩ преди 1 година
2015 година Руската федерация изплаща напълно военните заеми направени за "помощта от САЩ" за Втората световна война. Веднага след това Украйна започва да трупа нови заеми към САЩ за да води война с Русия, която помощ най-вероятно отново ще изплаща Русия, след като присъедини Украйна към Руската федерациа след края на войната.
35
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18. САЩ се включват във войната през юли 1944 г. Тогава Червената армия е вече в Европа. Но, въпреки това, Райхът пак щял да победи, ако не са били САЩ, така ли? Аз пък мисля, че се намесиха, за да не вземат руснаците цяла Европа. Вярно, помагали са им с много неща, но не и с оръжие. И тази помощ Русия я изплаща до 2013 г.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Брейка ще марширува на 9ти Септември нали уж бил преродения Иван Козарев!:)))))))
33
11
 
30
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
СССР с помощта на САЩ и Великобритания победиха Германия във ВСВ.Но само 5 години след войната в Германия хората са живели много по добре отколкото хората в СССР.След като в Русия олигарсите изнасят всичките пари от доходите на страната за да купуват замъци в чужбина,яхти,футболни отбори,след като и децата и внуците им са в чужбина-Русия е обречена! Тя няма бъдеще!Останалите там руснаци освен да се напиват от мъка друго няма какво да правят.Те са в безизходица.
32
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да ги прости! Отишли са при него пияни и щастливи! Какво му трябва на човек?
31
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18, по онова време американската помощ е само 2,7% от необходимата на СССР техника. И то по данни на самите САЩ. Нищо не е подпомагало СССР, даже т.н. "съюзници" с ГОДИНИ отлагат откриване на втори фронт, чакайки Германия да нанесе вреди на Съветската армия. Дори след откриванто на такъв, цялата "съюзна" войска има битки с не повече от 4-6 дивизии дневно, докато същото за СССР е с 50-60 немски дивизии. А помощ в техника почти НЕ Е давана. Но пък днес пропагандата и глупаците са много.
30
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците днеска са унищожили 500 укрофашисти с ракетен удар. Гледах видео как някакъв френски журналист излъчва на живо и зад него пада ракетата и утилизира над 500 укрофашисти. Франсето е извадило късмет, щото преди 15 минути е бил точно в ударената база и за малко и той да си отиде заедно с укрофашистите.
29
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шамарс за Вагинерите.
28
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има кой да марширува на 9ти май.Подочух че Киро Брейка ще води неколцина български шумкарчета :))))))))
27
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберите подкрепят Путин. Ще обявят партиен траур за загиналите герои на Путин.
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брадатия чеченец ще поства ли в тик ток от Украйна. Имало е защо рашистите да забранят фейсбук.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първата дроно-фейсбуко-телеграмо-туитърно и т.н. война.
24
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха,ХА, ХА, рублите свършват човеко подобните от Масква злобеят, но ще връщат Крим, нямат друг избор.Честито путинисти, 24год ще е посрещнем без вас!
23
8
 
22
 
! Отговори
Ауууу преди 1 година
Няма да има кой да марширува на 9ти май.
22
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропската страна съобщава за 500 убити и ранени руснаци в Херсонска област. ------ - Зе-клоунът е принуден да се хвали, защото в противен случай западът ще му спре подпомагането. Така ще е през цялата 2023 г - имитация на успешни действия.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Mpъcна" е цензурирана дума ... Олеле.
20
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 - Няма да е Украйнското, спокойно. САЩ и Европа не искат силна ни Украйна, ни Русия.
19
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно за 7 януари зарята над украйна ще бъде нещо грандиозно.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Call of Путиииишумкарски Мат!:))))))))))
17
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато руското знаме се е развило над райхстага, СССР е бил подпомаган от целия свят, автомобилите на армията са били американски, храната, кръв за болниците,металите, горивото са идвали от САЩ, кораби, катери всичко е било давано на руснаците. А да развеят знамето над райхстага авияцията на САЩ и Англия са сравнили германските градове със земята. А България е дала 30 000 убити във войната като армията в била част от трети Украински фронт. Без тази помощ СССР щеше да бъде победен от Райха!