Унищожиха руска база заради снимки в социалните мрежи

Руски войници издали местонахождението си
Обновена: 3 яну 2023 13:38 | 3 яну 2023 13:38, Йоана Цонева
169
Унищожиха руска база заради снимки в социалните мрежи
Снимка: БГНЕС

Украинската армия се похвали, че е унищожила база на руснаците в село Правие Саги в Херсонска област. В случая руснаците сами са издали локацията си, тъй като в социалните мрежи редовно са били публикувани снимки от пребиваването им в комплекса Grand Prix, информира УНИАН.

"Руснаците се чувстваха добре в удобните си домове, докато не долетяха "подаръците" от HIMARS."

Въоръжените сили на Украйна са унищожили няколко сгради от комплекса. Все още не е ясно колко са жертвите. Местните хора обръщат внимание на факта, че руснаците са се издали сами.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна съобщава пък за удар в село Чулаковка в Херсонска област, отново по база на руснаците. И този удар е бил нанесен още на 31 декември, но за него се разбира днес. Украинската страна съобщава за 500 убити и ранени руснаци в Херсонска област, макар и да не става ясно дали този брой убити са следствие само на единия удар. Информацията не е потвърдена.

Още по темата
Вчера руското МО не спомена подобен удар, макара и да призна за загиналите в Макеевка. Признанието се появи следобеда, повече от 12 часа след като украинските представители съобщиха за удара, който са осъществили навръх Нова година.

В новогодишната нощ в Макеевка, Донецка област на Украйна, е обстрелвана сградата на професионално училище, в което са настанени руски мобилизирани. На следващия ден местните проруски власти съобщават само за около 15 ранени, но руските "патриотични" блогъри пишат, че нещата може да са много по-лоши.

Ударът по сградата в Макеевка изглежда е бил нанесен точно в момента, когато руската телевизия излъчва новогодишното поздравление на президента Путин, във видео на фона на войници.

В социалните мрежи се разпространява видеозапис на първите минути след атаката с HIMARS на украинските въоръжени сили, за която се твърди, че е насочена към местоположението на мобилизирани войници в Макеевка. Видеото показва, че сградата на професионалното училище е напълно разрушена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че не са празнували новата година 1063 *** мобилизирани.Някой бандеровец ги е видял и се е обадил по телефона на който трябва.После е лесно.
55
8
 
29
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЙНА преди 1 година
Мале,мале тия ако така дават фира и пет мобилизации нема да ги спасят от пълна капитулация.
54
27
 
6
 
! Отговори
Nuclear blast преди 1 година
Нали ни е ясно, че операторите на тези ракетни комплекси не са от "украинската армия", нито наемници от натовски държави, а най-вероятно американски военнослужещи. Сетете се до какво може да доведе това.
53
2
 
36
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Руснаците в кой век живеят.С тия моб.телефони с едно обаждане си вече жива мишена.
52
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Врагът сам идва, няма нужда да се гони из необятната Русия.
51
11
 
32
 
! Отговори
Слава Украйна преди 1 година
1944 времето беше с Русия, защото се защитаваше от агресия.Сега времето е срещу Русия , защото тя е агресора.
50
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехе. Кеф, майна. Пък тия вчерашните загинали пак от руска глупост. Да се съберат в сграда, която отдавна е известна, че е щаб и да си наредят всичките коли около нея, та всички да разберат че са там. И то в обсега на украинските сили.
49
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като руснаците изпаднали в екстаз от охолния живот в Украйна се почуствали "велики".За жалост радостта им е била кратка!Ще се пиберат в матушка Русия в дървени балтони.
48
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще съберат нова доставка на вагнеровци? Пригожин: "Контракта им свърши, връщат се у дома."
47
3
 
28
 
! Отговори
Ефрейтор преди 1 година
Руска му работа.На война ли са отишли или на сватба да празнуват.Телефони,селфита,водка,голям купон само че за последно.Командирите явно са им пълни ***.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зимата ще бъде лято, защото войната е мир и робството е освобождение.
45
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците все пак трябва да понесат някакви жертви, за да оправдаят гъбичния удар върху укритата. Всичко върви по план.
44
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са руските македонци. Каквито за нас са македонците, такива са украинците спрямо руснаците. Македонци и украинци са изкуствено създадени нации с изкуствен език.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дали е така,моб.телефони и спътници.Не е сигурно,може да е агент,шпионин ,слушалка.Сега в Укр.е пълно с такива.Некой е дал информацита и после е лесно да ти вземат координатите с Химарсите.Надземните съоражения са много опасни в съвремените войни.
42
4
 
19
 
! Отговори
123 преди 1 година
Цялата им прокълната "държава" да унищожат
41
3
 
10
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Абе предлагам тия наши другарЕ, дето са заели полит позиции по отношение на войната да заминават за съответната армейска част и да се свършва. Ние нямаме никакви интереси в тая чужда война. Типично по нашенски - българи ще се бият с българи :)
40
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия е на купонна система до края на 50-те години. Американците ги хранят, за да не станат комунисти. Цяла Европа тръгва по пътя на комунизма и се вдига срещу САЩ. САЩ дават милиарди и американско говеждо и американска царевица по Плана Маршал срещу комунистическата заплаха.
39
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
надменноста и глупостта се наказват задължително.малко по малко руснаците ще се научат да воюват..Колкото български потомствен шумкар се научи да лети размахвайки ръцете си!:))))))))))))))
38
9
 
23
 
! Отговори
Юндолин преди 1 година
Те руснаците са заблудени и принудени да се бият , заради Путин, но се чудя на нашите комунисти и привърженици на руските управници в БГ. Защо бе , другари сте толкова наивни и вярвате на руския цар?Колко време ви трябва да разберете ,че украинците ще спечелят тази война,защото защитават отечеството си , семейството и земята.Справедлива кауза.
37
8
 
16
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
До Анонимен 17 Алоу ТОВАРИШЧ има една малка разлика урки ли укри ли са си в домовете а тия никой не ги е канил на Украинска земя и в тия училища и хотели няма други освен руските и чеченските навлеци .