Британското МО: Путин се опитва да сломи Украйна с постоянство

Русия иска контрол на съседката си
24 фев 2023 15:04, Йоана Цонева
49
Британското МО: Путин се опитва да сломи Украйна с постоянство
Снимка: БГНЕС

От 2014 г. стратегическата цел на Русия в Украйна много вероятно е била последователна - да контролира своя съсед. През 2014-2021 г. тя преследва тази цел чрез подривна дейност, чрез разпалване на необявена война в Донбас и чрез анексиране на Крим.

Това съобщи британското министерство на отбраната в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

На 24 февруари 2022 г. Русия се обърна към нов подход и започна пълномащабно нахлуване, което се опита да завземе цялата страна и да свали нейното правителство.

До април 2022 г. Русия осъзна, че това се е провалило, и се съсредоточи върху разширяването и формализирането на управлението си над Донбас и юга. Той постигна бавен и изключително скъп напредък.

Още по темата
През последните седмици Русия вероятно отново е променила подхода си. Нейната кампания сега вероятно се стреми основно да деградира украинската армия, вместо да се фокусира върху завземането на значителна нова територия.

Руското ръководство вероятно провежда дългосрочна операция, при която смята, че предимствата на Русия в населението и ресурсите в крайна сметка ще изтощят Украйна.

Констатацията на британското военно разузнаване е обобщителна, точно в духа на днешния ден, когато светът отбелязва 365 дни война на територията на Европа. И в обобщението на ISW преобладава също оценката, че с воля и постоянство руският лидер Владимир Путин смята да сломи съпротивата не само на Украйна, но и на западния блок, който се обедини около нападнатата страна.

Тази нощ ООН успя обаче да гласува втора резолюция за войната на Русия срещу Украйна, получила подкрепата на 141 държави и само 7 против - Беларус, Северна Корея, Еритрея, Мали, Русия, Никарагуа и Сирия.

Едновременно с това днес Китай излезе и с предложение за план за регулиране на конфликта в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Русия стяга... преди 1 година
...хватката, с която задушава Украйна. Води войната дистанционно и не се притеснява особено от времето, защото знае, че след като украинците капитулират, това ще е победа, която ще е победа срещу НАТО. И този резултат би вдигнал рейтинга на Русия и руското оръжие до небесата. За съжаление, всичко това се случва на гърба на обикновените украинци....
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали знаете - с труд и постоянство всичко се постига !
37
2
 
7
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 39 - Ако е суверенна и не се управлява от чуждопоклонник сигурно е така, но я си спомни България при управлението на Кики *** и коки. Изгодно ли ни беше? Имаше ли поне една разумна причина да си спираме газа? Причини има милиони, но аз нямам предвид от частен характер.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби така е,ама без ресурси няма как да стане не можеш да построи едно училище без техника,а техниката върви с петрол и колкото са ти по- евтини суровините толкова по-добре.Нещата вървят ръка за ръка.За това конфликт с доставчик на суровини за някакво парче земя не се прави Това беше отговора за ония дето си мисли не за 100 кв метра образно казано Китай ще си разваля отношенията с Русия и от това няма никаква икономическа изгода.Ама някой хора им е трудно да мислят.
35
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Ами Фактът е че Индия затъва икономически ако не вземе мерки за ограничаване на броя и обучение на населението си а Китай се опитват да го ограничат всички останали Западни "сили"... Така че и двете страни са пред сериозни избори изправени.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35.Боби.Аз това много добре го знам и знам,че Индия има 1200 тайна Т-90 като 800 е закупила,а другите са произведени по частичен лиценз са някой от нещата ги произвежда самата Индия,А Китай купи от Русия самолети Су-35.Русия и на двете продава петрол,а и на двете им е нужен и арабите не могат да им доставят количеството,което им трябва.И двете купуват и от Русия петрол и от арабите.Така,че не виждам,как някоя страна ще тръгне срещу себе си да търси конфликт с Русия за територия и то за нищо.
33
4
 
8
 
! Отговори
Лев преди 1 година
Това е умопомрачително заключение. От интернета ли го копирахте. Струва си всички милиарди на Английският данакоплатец. Ама като събереш един отбор юнаци от ранга на Джонсон начело, не ме учудва че военното разузнаване е доста осакатено. За жалост не мисля че Сунак може да го възстанови.
32
22
 
8
 
! Отговори
Слава Украине преди 1 година
Подкрепа за Украйна!Срещу окупатора!
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според британското МО постоянството и последователността са лоши качества.
30
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 24 - АКО НЕЗНАЕШ КИТАЙ,ПАКИСТАН И ИНДИЯ постоянно водят бойни действия за една сива зона в Хималаите. Там границата не е ДЕМАРКИРАНА. Когато се праща граничен патрул от всяка страна се пребъркват всики учасници(за ножове включително). единственото което им е позволено да носят са тояги(ФАКТ) и като има случай на сблъсък между два патрула почти никога няма фатални инциденти. Трите страни продължават по този начинда спорят за въпросната област - както се казва за принципа...
29
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Нека да ви дам малко статистика... за 2022 е имало над 150000 ПТП в РФ като са загинали над 30000 човека като над 500 са деца. Изобщо не говорим за смърт при престъпления и нещастни случаи в РФ са сурови условията. Така че 18000 жертви при СВО са както се казва между другото. Виж Жертвите които дава Ъкрайна са прекалено много. В Бахмут/Артемовск според Музикантите докато ВС РФ ги снабдяваше с достатъчно боеприпаси жертвите са били 1 : 6-7. Сега Вагнер и Генщаба се джавкат но ще мине и това...
28
4
 
1
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Т.ъ..п..
27
2
 
4
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Ако си постоянно ***, това също е постоянство.
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано запада да не рухне преди Украйна, че ще се чудим къде да бягаме.
25
0
 
19
 
! Отговори
Путин бил превърнал преди 1 година
Зимата в оръжие. Тая глупост посаха по едно време. После писаха че превръща Западното разединение в оръжие. Сега превръща постоянството в оръжие. А скоро ще превърне Пролетта в оръжие.
24
5
 
24
 
! Отговори
24 февруари 2022 преди 1 година
На Русия и писна от западното лицемерие и геноцида над Луганска и Донецка републики! ЗАЩО ли не се изненадваме че хайлилайклитата са представили не цялата истина което я прави НЕ-ИСТИНА?
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече е индийското МО! Срам за Албиона.Индийски зелен ром упрлавлява империята. Чърчил бил се обърнал в гроба.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21 Е ти що си мислиш,че Китай ще тръгне срещу единствения си съюзник в района.Може пък Индия, която не е в добри отношения с Китай да реши пък,че и трябва част от Китай.Що си ги мислиш тия глупости,че всички са срещу Русия заради една Украйна.Ми Украйна не е центъра на света и света може и само с една част от Украйна или там,каквото остане от нея,ама Света не може без Русия и нейните ресурси.
21
5
 
19
 
! Отговори
Лаура Кьовеши преди 1 година
Не мога да разбера как платени тролчета защитават укрите и азовците, при положение, че там са се горяли български знамена и има убити български граждани.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18 И защо да са клишета що тия от Донбас сами не искаха да са в Украйна.А да щото едни бандюги платени от украинските олигарси нахлуха въоръжени в домовете им.