Лукашенко загрижен за заплахата от Трета световна война

Беларуският президент заплаши Запада с ядрен удар в случай на поражение на Русия
23 апр 2023 08:38, Йоана Цонева
53
Лукашенко загрижен за заплахата от Трета световна война
Снимка: БГНЕС

Един от най-приближените на Владимир Путин – Александър Лукашенко, е загрижен за заплахата от Трета световна война поради руско-украинската война.

„Фашисти, нацисти и други боклуци... Деструктивните сили се опитват да пренапишат историята, да отрекат нашия общ принос за велика победа и да оправдаят престъпните си действия от онова време и днес“, каза Лукашенко, цитиран от УНИАН.

Още по темата
Той се оплака, че уж заради „конфликта“ в Украйна държавата Беларус е „въвлечена“ в Третата световна война.

„Убеден съм, че не са успели тогава и няма да успеят и този път“, каза той на подчинените си.

На 31 март беларуският президент заплаши Запада с ядрен удар в случай на поражение на Русия във войната с Украйна. "Украинците вярват, че ще спечелят? Това са глупости. Невъзможно е да се победи ядрена сила. Ако руското ръководство разбере, че ситуацията заплашва разпадането на Русия, ще бъде използвано най-страшното оръжие", аргументира се политикът. Русия обяви по-рано, че ще разположи ядрени оръжия в Беларус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дон Кикот Напротив. Западът и сега се напишшшква само при тая перспектива. А ако (като) излети първата ядрена ракета - ще се и наачка като тебе, когато те пратят на фронта да се биеш с руснаците за интересите ба бай ти Дън.
30
6
 
6
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Тоя мишок не разбра че запада не го е страх от стари съветски ядрени ракети.
29
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Придворното пуделче пак джафка.Набийте му един шут,че да млъкне.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В една световна война трябва да има 2 сили. В случая имаме слаба русия, изтормозена от войната в украйна ако някой смята че може да нападне света жестоко се лъже...
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова сме се овъртяли от история на фили,фоби и всякакви други щуротии,че сме забравили как се живее нормално.Животът е твърде кратък за да се занимаваме с глупости.Само борби за власт и пари,пари,пари пари....
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът трябва да е една държава,ако въобще е нужно да съществува такова понятие.Тези деления на земята са архаични.Утре ако ни нападнат извънземни,ние по между си ли ще воюваме?
25
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нацистите от нацистка Германия са слагали буквата "Z" на концлагерите, а на всеки победен град слагали буквата "V". Та в тази война кои точно са нацистите?
24
4
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
Пускай прахосмукачката тогава вместо да се правиш на "умен" тук!
23
5
 
18
 
! Отговори
Tъпите русофили преди 1 година
нямат копейки за едно кафе в кварталното барче и затова висят по цял ден в сайта да пишат глупости.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На финала ще долети някой огромен астероид и ще ни погуби като динозаврите!Тогава няма да има никакво значение кои въъшки своят кучето и си мислят,че е тяхно!Земята е една на всички!Ама явно не е узряло човечеството достатъчно,щом още води войни.
21
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайна е руска, до преврата през 2014 си беше в ОНД с Русия и Беларус. Янките нямат работа там. Ще бъдат изгонени от цяла Европа като бяха изгонени от Близкият изток. Ако се инатят и се правят още на рамбовци, щатите ще бъдат унищожени като хитлерова германия.
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соростията отново с опорки на килограм. Някакви глупости за чингиз хан, тролла толкова ли може да измисли? Ми6 поне лъгаха че руските ракети били свършили.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Война в 21 век е безумие!Накрая тя земята, дето я своим и воюваме за нея,ще се разтресе яко като в Турция и Япония,и ще ни погълне всичките!Потоп ще стане и ще се преобразуват и континенти и земи нови!Чак след хиляди години ще се възроди нов живот.
18
7
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Монголските орди на Чингиз Хан " предавш крепостта или ви избиваме до крак", Русия XXIв " или побеждаваме в Украйна или хвърляме ядрено оръжие".Някаква разлика?
17
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победа над Русия, така или иначе няма да се случи. Както и прочутото украинско контранастъпление. Може да пробват някакво мижаво телодвижение по посока Крим, но украинските солдати стават все по-слабо мотивирани от ден на ден.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядрено оръжие не трябва да се употребява.То затова е произведено за да плаши с него.Иначе кой каквото търси,това намира!Някой изобщо знае ли защо започна тази инвазия в Украина?Причина реална няма,както нямаше и когато САЩ нападнаха Ирак,Либия и всичката ''пролет''дето организираха там.Ту едните,ту другите си измислят причини и после се оказва,че причини няма.
15
5
 
7
 
! Отговори
хаха преди 1 година
и тоя е ял пици , повярвал си че е безсмъртен и при трета СВ Беларус ше остане на картата :)
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако трябва 3та световна, за да ви затриемм коммунисти... значи ще е има :))) Вие сте тези които търсите войната. Изтеглете се от Украйна.
13
4
 
15
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Ейй много се страхува от "деструктивни" елементи. Ще му унищожат рахата организиран около 5-6 олигарси, които третират останалата част от населението като рая, и пълнят касички и чекмеджета. Същия този модел, замислен от КГБ и наложен в цяла източна европа:):)
12
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукашенко бърка в здравето на всички умнокрасавци. Нищо не можаха да му направят и прачт кълбета през глава на място като чуят за него.