Полша изгражда една от най-мощните армии в Европа

Тя ще има най-мощната сухопътна армия в региона
24 апр 2023 08:27, Елка Василева
101
Полша изгражда една от най-мощните армии в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Полша изгражда една от най-мощните армии в Европа и е на път до две години да разполага с най-мощната сухопътна армия в региона, заяви министърът на националната отбрана Мариуш Блашчак, цитиран от ДПА.

Блашчак направи това изявление вчера в град Воломин по време на предизборната кампания за парламентарните избори, които предстоят тази есен. Управляващата партия Право и справедливост вече започна да се обръща към гласоподавателите.

Министърът подчерта, че условието за укрепване на армията е неговата партия да остане на власт. "Ако гласоподавателите, народът, ни даде още един мандат, можем да се срещнем тук във Воломин след две години и аз ще мога да ви покажа, че полската армия е най-мощната сухопътна армия е Европа", обеща той.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
Путин-ха-ха-хи... преди 1 година
Ще...щее...очаквай от умрел писмо...
94
0
 
2
 
! Отговори
просчовекслабадържав преди 1 година
До АнонименНИЕ КАКВА ПОУКА ДА СИ ВЗЕМЕМ ОТ МИНАЛОТО СИ БРЕ АЛАХОВЕЦ, ДА НИ РОБИТЕ ЛИ ПАК ДА СЕ ЗАБЪМ НА ОСВОБОДИТЕЛКАТА ЛИ?
93
0
 
4
 
! Отговори
"СОРОСОУНИКАЛЕН преди 1 година
соросопаденийните сайтове пускат такива клипове като "подвизи" като ей на този клип, когато са обградили едничък войник и вместо да го пленят, го убиват като животно. ЕЙ ЗАТОВА РУСИЯ ЩЕ ВИ СМАЖЕ ОТРЕБКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САДИСТИТЕЕ НЯМАТ ПРАВО НА ПОБЕДА ОТ САМИЯ БОГ ИМ Е ОТНЕТО. ЕТО ВИ КЛИП НА НЕ ВОЙНИЦИТЕ А НА УБИЙЦИТЕ НАЦИСТИ. ТАКА ЩЕ СВЪРШИ ЗЕЛЕНСКИ ТОВА Е ЛОГИЧНАТА БОЖИЯ СПРАВЕДЛИВОСТhttps://actualno/europe/unikalen-blizyk-boj-mejdu-ukrainski-vojnik-i-naemnik-ot-vagner-v-bahmut-video-18-news_1955391.htmlПрочети още на: https://dnes.bg/index/20
92
0
 
4
 
! Отговори
сдфсдфдсф преди 1 година
Мдааа толкова силна че няма накъде...
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои са си взели поука от миналото за разлика от нас
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 91 "А глупавите политици избиват народите си ..." " а какви са народите дето ги избират и не заслужават ли сами съдбата си?
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това и е хубавото на англосаксонската политика - други вадят кестените от огъня вместо тях а те печелят. Насъскай Украйна и Полша срещу Русия и им гледай сеира. Ето така се прави от умните политици. А глупавите политици избиват народите си и плащат за войната сикономиката си. Въпрос на умела пропаганда за промиване на мозъците и насъскване.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не ме интересуват. Важното е АЗ да не им плащам за това. Затова - Вън от ЕС и НАТО!
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 78 "И нас да ни бяха думкали като Полша ..." - нас са ни думкали повече от полша... но И те са си го зазслужили, при това напълно!
86
5
 
2
 
! Отговори
предНАТОчертано преди 1 година
Полша и Турция ще имат обща граница на Дунав
85
1
 
9
 
! Отговори
справка историята преди 1 година
Поляците са хиените на европа. Колкото и зъби да вдят - накрая все някой им ги избива!
84
3
 
10
 
! Отговори
След Украйна, преди 1 година
наред е Полша! И украинците в началото се афишираха "една от най-мощните армии в Европа" а сега три танка на кръст нямат и са на хранилка от НАТО!
83
0
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
Ако започнем да ги тормозим, Турция може да направи точно същото като РФ.
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па с какво се хвали, мощна армия !!!
81
0
 
7
 
! Отговори
Онзи. преди 1 година
Света се управлява от болни мозъци които са алчни за пари и власт или поне така изглежда. Когато хората спрат да се подчиняват на властите ще дойде трайния мир.
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрънкат скъпи сухопътни, конвенционални железарии...война се печели с дронове и авиация не с числеността и кашимерия...Факт!
79
3
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Поляците си ги бива, но за да има истински ефект- махнете намордника на германците и ги оставете да се въоражат и да се подготвят както те си знаят. Ние също трябва да се стегнем и освен снаряди трябва да започнем и производство на ракети, танкове, бмп, кораби, дронове, изстребители- ясно е, че няма да са на нивото на последните поколения, но дори и с няколко поколения назад няколко хиляди единици подобна техника са си сериозна възпираща сила.
78
2
 
3
 
! Отговори
истината преди 1 година
Скоро идват да ги издържате споко.
77
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още преди пет години военни експерти казаха че при една война на Полша с Германия бундесвера капитулира след две седмици хахахаха.Стягат ги за пушечно месо на юнайтед олигархс
76
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност правилното заглавие би било "САЩ изгражда най-силната армия в Европа, използвайки полски войници". Полша от края на ВСВ е нашата на САЩ, наречена "Хиената на Европа" от самият У.Чърчил.