СБ ще помогне на Киев за щетите от взрива на яз. Каховка

Наводнението ще остави стотици хиляди хора без вода
8 юни 2023 22:55, Йоана Цонева
28
СБ ще помогне на Киев за щетите от взрива на яз. Каховка
Снимка: БГНЕС

Световната банка ще подкрепи Украйна чрез извършване на бърза оценка на щетите и нуждите на страната след унищожаването на язовир "Нова Каховка" на фронтовата линия между руските и украинските сили, съобщава "Ройтерс".

Анна Бьерде, управляващ директор по операциите на Световната банка, посочи, че разрушаването на водното съоръжение има много сериозни последици за предоставянето на основни услуги и за по-широката околна среда.

Новата оценка на щетите ще се основава на предишния анализ на банката за щетите върху инфраструктурата и сградите на Украйна, който изчисли, че възстановяване на икономиката на Украйна след инвазията на Русия ще струва 411 милиарда долара.

Още по темата
Украинският премиер Денис Шмихал, заяви, че е разговарял с Бьерде за въздействието от срутването на язовира и тя го е уверила, че Световната банка ще извърши бърза оценка на щетите и нуждите.

Украйна твърди, че наводнението ще остави стотици хиляди хора без достъп до питейна вода, ще заблати десетки хиляди хектари земеделска земя и ще превърне най-малко 500 000 хектара, лишени от напояване, в пустини.

Международният валутен фонд също изрази загриженост за последиците от взрива на язовир "Нова Каховка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Плоскоземеца си безполезен безполов некъв който напразно тъпче земята. Кой би ти платил сорросоидче американското Непео ли.
22
0
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Защо Русия ще взривява язовирната стена, за да остави Крим без вода ли? Или Запорожката АЕЦ, която контролира? Толкова е елементарно, че всеки нормален човек сам ще си отговори на тези въпроси.
21
1
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Глупосттии Световната банка не помага, тя взема-пари, суверинитет, заробване. Не знам на каква основа ще помага, след като хората в тоя район са гласували за присъединяване към РФ. Освен да изгони хората и тогава да помага, друг начин не виждам. Другия вариант е да се договори с РФ, щом толкова иска да помага.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СБ явно са фашисти и те както и повечето правителства в Европа и САЩ и Нато.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самовзривиха си народонаселението а сега ще вземат и пари за това.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинското ръководство трябва да бъде осъдено за взривяването на стената за използването на собствения си народ като пушечно месо и за инсинуациите.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Плоскоземеца си безполезен *** който напразно тъпче земята. Кой би ти платил сорросоидче американското Непео ли.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СБ дава пари на престъпници които издавиха и избиха собствения си народ. Нали се сещате че тия пари ще бъдат печатани със всичките последствия.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А защо го взривихте, щом сте толкова загрижени. Заляти са територии, които са под руски контрол. Навремето нали пак вие оставихте Крим без вода и ток?
14
3
 
9
 
! Отговори
Хххх преди 10 месеца
Ей тия руснаци все сами си взривяват нещата..Северен поток , Кримския мост ...по едно време си бомбардираха АЕЦ-а (защо после престанаха да си го бобардират!!!) сега си взривяват ВЕЦ......дали ако се пуснат 10 000 тона авиобомби над киевчето няма да спрат да си взрияват собствените неща..
13
2
 
8
 
! Отговори
Айде преди 10 месеца
А щетите в Черно море, които ще доплуват и до нашето крайбрежие? Искаме поне 300 млн евро обещетение. От Зеленский. Той да си търси парите откъдето си иска.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Май само украинците могат да фалират САЩ. Още няколко язовира и ще стане.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абсолютно всичко от тези "международни онституции" е прогнило до костите. Нормалните държави ще трябва да пресъздадат света наново.
10
0
 
18
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 10 месеца
Дайте им пари. Ще взривят още!
9
1
 
8
 
! Отговори
От Ръководсво преди 10 месеца
Дежурния, гледайки филмите за Укр наводнени >500 000 текезесарски декари в които единствено младеж теглеше крава от водата, три 100кг пресета, една кокошка возеща се на дъска и две кученца бяха спасени. Във водата неплуваха нито удавени хора, нито животни. Да се разпитат хората от десния и левия бряг кой, кога и как им е съобщил да бягат от наводнението, за да не се издавят та даже и животните спасили. Там е ключа от мазето
8
1
 
6
 
! Отговори
Джо преди 10 месеца
На снимката е градчето Олешки. Страховито е да се види как е излеждало преди потопа. Между другото този язовир е дълъг над 200 км, с площ 2155 кв. км. За справка яз. Искър е 30 кв.км.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Надзирателите в нацистките лагери задеца, жени и пленници сабили укр зверове. По време на Гладомора бирниците които бесели, клали, разстрелвали и изгаряли хора, както 2014 в Одеса са били укри.Предателите по време на Наполеон, Кайзера и Хитлер са били укри. След всяко предателство на евреи, ранени войници и учители по руски на бесилки се люлеели телата на предателите. Оправията иска мигновен преврат,точна стрелба,здрави бримки и ампули с дроги, всеки да си получи заслуженото нечовешко отношение
6
1
 
6
 
! Отговори
Зелски 007 Коминтерн преди 10 месеца
🚰 aйдее, след Зеленогстическото оффшориране на >400 милярда евро, разпродажбите на 1000дите тонове оръжие и боеприпаси на опълченците и на африканерите , заблатяването на >500 000 декара с питейна вода и самоликвидирането на > 270 000 цивилни и военни пушечни мръвки (зеленски нарича така загиналите войници), най сетне дойде време да крадът и оффшорират парите на СВ и МВФ. Конгръчкайлейтънс ЗаразинБлатина
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Световната банка
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
те умрели, тез пари ша им дават