Безредиците във Франция: Позорът и ужасите достигнаха до нови висини

Протестиращи се врязаха в дома на кмет във Франция
2 юли 2023 20:57, Йоана Цонева
141

В петата нощ на размирици във Франция - беше извършено нападение с кола в дома на кмет на град, южно от Париж. Пострадали са съпругата и децата му. Има признаци, че мащабът на насилието е намалял спрямо предишната нощ, но отново има арестувани - над 700 души. Най-тежко е било положението в Марсилия.

Броят на задържаните за изминалата нощ е 719, по данни на вътрешното министерство. За сравнение в нощта срещу 1 юли арестите бяха 1 300. Като дръзка проява на насилие се сочи врязването с автомобил в дома на кмета на градче в департамента Вал дьо Марн, южно от Париж, предаде Bulgaria ON AIR.

Самият кмет съобщи, че са пострадали съпругата и децата му, а нападателите, след като проникнали с колата, са "предизвикали пожар", докато семейството му е спяло.

"Позорът и ужасите достигнаха до нови висини", коментира кметът на Л'аи ле Роз . Със случая се заеха прокурори.

"Квалификацията на деянието в този случай е опит за убийство. Това е и съставът, по който е образувано разследването", поясни прокурорът - Стефан Хардюн.

През нощта френски градове отново станаха арена на тежки сблъсъци, часове след като беше погребан 17-годишният Наел в парижкото предградие Нантер, където беше застрелян от полицай. Смъртта му отприщи вълненията, които продължиха и тази нощ, но с отслабваща сила, според вътрешния министър.

Особено напрегната остава обстановката в Марсилия, където полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите. Там властите спряха движението на целия градски транспорт след 18:00 ч.

Вътрешният министър Жералд Дарманен подчерта в телевизионно интервю, че средната възраст на задържаните досега над 2000 души е 17 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
11
 
! Отговори
решението преди 10 месеца
Отнемане на гражданство,затваряне на граници за нови скакалци.Товарете протестиращите на кораби и самолети и кой откъдето е дошъл ,заедно с цялата рода.Ако са бели-в затвора за кражби и мародерство.Съсипаха хубавата страна тази мързелива ***!
112
3
 
4
 
! Отговори
ГейНади преди 10 месеца
Направете им на тези хора един Прайд ... раздайте им презервативи ... лагализирайте не само марихуаната, ами и твърдите наркотици... Нека се ббоцкат и да правят любоф , а не война ...... НАЛИ това е Демокрацията ...
111
0
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
връщаите ги обратно в африка това не подлежи на интеграция
110
0
 
12
 
! Отговори
Додо преди 10 месеца
Звездичките в долният ми конетар са за "пpocт". Тук цензурата е тотално възмутителна и неприемлива!
109
0
 
24
 
! Отговори
Додо преди 10 месеца
Априори, някой задава ли си въпросът, защо няма улични метежи с палежи в Москва, Пекин, или Токио, а все в градовете- центрове на либералната демокрация - Минеаполис, Сиатъл, Портланд, Брюксел, Париж? Отговорът е ***, но неудобен - защото харакирито на либералната демокрация са отворените граници, "свободното движение на хора и услуги", пропонирано за "панацея" от Глобо-Х0мо! За огромно съжаление, абсолютно всеки път в историята, такива сливания на различни раси и етноси водят до геноцид. Факт
108
0
 
14
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Кадафи , садам бяха диктатори - докато тези момчета освободени от тяхната диктатура искат да изградят - свободна и демократична франция
107
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре дошли в ко4инатта франция!
106
0
 
16
 
! Отговори
Демократ преди 10 месеца
Кадафи бе лош - тези са от добрите борци за демокрация
105
0
 
18
 
! Отговори
Киро Х преди 10 месеца
Основна причина, поради която мултирасовият мултикултурализъм не работи и винаги завършва с геноцид е, че заедно с културните, етническите и религиозните различия, между групи хора с повече от 20 точки разлика в осредненото IQ на етногрупата, никога не може да има спойка, разбирателство и/или съжителство. Проблемът е супер сериозен, дори екзистенциален, както в момента надяваме се научават французите! И не, метежниците не са "франзуци", както казват по медиите! Просто нарочно създават объркване!
104
1
 
25
 
! Отговори
Додо преди 10 месеца
Във Франция гори едно безумие. Безумието, на една абсолютно изтрещяла нация, отворила границите си за нашественици и обрекла себе си на геноцид в собствената си държава! Дано по-скоро изгори тази лудост!
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поне от нас да се поучат. Един беше казал "По-добре танковете да дойдат". Грешката му беше, че каза това не когато трябва и не като заплаха за онези, които наистина бяха заслужили. Онези, заслужилите за разправа с танкове, вече бяха взели като заем от чужди банки 10 милиарда и си ги бяха сложили в джоба, който заем впоследствие българският народ изплати като поп.
102
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Муамар Кадафи предупреждаваше! Бутането на режима е опасно за вашето здраве.
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Иранци няма, трябва да нападнат Иран, да свалят режима и да дойдат иранци, бягащи от ислямизма, да строят ислямска Франция.
100
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е отмъщението на Муамар Кадафи и Саддам Хюсеин.
99
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еми те племената, които дойдоха в Европа само това могат да правят. Да рушат, да чупят и да мърсят. Ако можеха да създават ценности, Африка щеше да бъде рай, ама не е. На фишките гледах едно сравнение - Бунтовете във Франция. Озверяла тълпа пали коли, обръща кофи за *** замярат кого ли не с какво ли не.... И бунтът на Пригожин в Ростов. Танковете по улиците, хората се разхождат, и един чистач минава през кадъра. Мете улицата край бордюрите. Голям срам за французите. Колко магазина унищожиха о
98
0
 
26
 
! Отговори
Нормално преди 10 месеца
След като напълниха Франция с лош, ама много лош материал, какво друго да стане. Южна Франция вече не се различава много от отсрещния бряг на Средиземно море.
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Във Франция има революция. Народът срещу демократите. Диктатурата ще бъде отхвърлена! :)
96
2
 
9
 
! Отговори
КОЛЧО СЛЕПЕЦА преди 10 месеца
Е ТОВА НЕ ВИ Е ЛИДО, МУЛЕН РУЖ И КАН-КАН. ДОМИНИОНЪТ С ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ ДА СЕ ОПРАВЯ...
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Следващите избори Льопен 80%, което ще е ужасно.
94
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Новите европейци ще сринат Европа. Това им е в кръвта. Онзи откраднал кола, не с е подчинява и иска да бяга, за да го застреля полицая вероятно и онзи е направил нещо, от което полицая се е почуствал застрашен. Иначе предполагам, че не е толкова побъркан, за да го застреля ей така. Като цяло толерастията към такива новодошли кърлежи дето само смучат помощи и не работят ще и нямат намерение да се социализират и да спазват правила ще срине и премоделира Европа.