Макрон обмисля да блокира социалните мрежи при нови размирици

Превръщат се в инструмент за събирания или за опити за убийства, каза той
5 юли 2023 07:00, Анисия Иванова
108
Макрон обмисля да блокира социалните мрежи при нови размирици
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският президент Еманюел Макрон обмисля да блокира социалните мрежи в борбата си срещу по-нататъшни размирици във Франция, предаде ДПА.

Ще бъде необходимо да се помисли за това за какво използват социалните мрежи протестиращите младежи и за евентуални забрани, заяви Макрон на среща с кметове в Париж, съобщи телевизия BFMTV.

"И ако нещата излязат извън контрол, може да се наложи да се поставите в позиция да регулирате (социалните мрежи) или да ги затворите. Това определено не бива да се прави в разгара на събитията и се радвам, че не се наложи да го правим", каза Макрон.

Още по темата

Още в петък президентът обвини социалните мрежи за ескалацията на насилието по време на протестите срещу полицейската бруталност. Според него изразилите се с насилие събирания са били организирани чрез социалните мрежи. Сега Макрон заяви, че за работата със социалните мрежи трябва да се мисли спокойно. "Защото когато те се превърнат в инструмент за събирания или за опити за убийства, това е истински проблем".

Междувременно в Северна Франция на границата с Белгия е засилен контролът, за да се спре вносът на фойерверки, съобщи днес вечерта вестник “Паризиен”, като се позова на префектура в района.

Целта е да се попречи на участниците в безредиците да се снабдят с фойерверки. Хора с пиротехнически изделия вече са били спирани и от двете страни на границата. Префектурата в Северна Франция разпореди забрана за продажба и пренасяне на фойерверки и бензин в бидони до средата на юли.

След смъртта на 17-годишния Наел от полицейски куршум по време на спиране на пътя  във вторник миналата седмица Франция е разтърсена от сериозни безредици. Неведнъж е имало случаи на грабежи, палежи и ожесточени сблъсъци между полицаи и бунтовници. Полицаят, произвел изстрела по младежа, се разследва по подозрение в непредумишлено убийство. (Пламен Йотински, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Диктатор!
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"ДЕМОКРАЦИЯ" в ЕССР
60
4
 
19
 
! Отговори
Перниканец преди 10 месеца
Макароня почна да действа като диктатор...Още от малък го видех, че не е читав
59
2
 
13
 
! Отговори
Уха преди 10 месеца
Блокирай, пък ще гледаме версия Мария Антоанета, в ролята Макрон.
58
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 75 преди 10 месеца
Може да се направи нещо много смислено, но ще бъде придружено с големи сътресения. Все пак, ако армията се намеси и бъде добре организирана, не е невъзможно тези да си идат обратно в Северна Африка, без значение, че са родени във Франция. На тяхно място да вземат украинци за всички сектори, в които недостига работна ръка. Тук сме писали и какви ще са последиците, ако Русия стане част от ЕС. Изглежда малко вероятно, но оттам в Европа ще дойдат всякакви кадри, хем са бели и са християни.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Евала Баце мека китка напред !
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вземи си блокирай границите ти..
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Макарона е забравил, че всички велики революции в историята започват от Париж.
54
3
 
17
 
! Отговори
Диктатура преди 10 месеца
Макрон обмисля да блокира социалните мрежи при нови размирици => А наричат Путин диктатор ?!?!?!?!?! Честит евро-атлантизъм от диктаторски тип!
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е повърхностно мислене и няма да реши нищо! Подобно избягване да се посрещнат проблемите е пагубно. Проблемите са гетата, мигрантите оставени на себе си, безумните безцелни помощи, неитегриращото образование. Проблемът е, че се формира нова мюсулманска нация и тя търси вече да се еманципира и не се смесва с местното население французи, а започват да живеят разделно. Изобщо въпросът е дали може вече нещо смислено да се направи....
52
1
 
3
 
! Отговори
Оцеляващ преди 10 месеца
Гейтс скоро пуска нова пландемия , самоче без интернет и ток освен в вилните зони на ротшилд запасявайте се с храна и вода
51
0
 
8
 
! Отговори
Дядката преди 10 месеца
Кажете му на тоя , спящия с бабички , че пожар не се гаси с бензин!Кого заплашва?
50
0
 
2
 
! Отговори
Неолиберален преди 10 месеца
Поглед върху правата на човека и свободата на словото - но след ковид истерията може ли да ни учуди?!
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Макрон е пътник. Лошото е че начинът по който ще си отиде няма да му позволи да се прегрупира като шеф в някоя световна организация. Ще се скрие зад баба си и толкоз.
48
0
 
6
 
! Отговори
Bormann преди 10 месеца
Колкото повече стягат хватката върху народа, толкова повече ще губят контрол върху масите, но зиониста не може да се промени. Не му и трябва защото системата работи от векове. Създай войни и мизерия за да има страдание и после докарай "демокрацията" като отговор. Накарай плебея да свикне да живее "под наем" и накрая го остави гол като пушка. Когато почне да се усеща, да се противи, да вилнее го удари с нещо тежко и ако продължи, направи нова война за да го унищожиш и замениш с нов и по ***....
47
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Набутаха в Франция милиони бежанци, тям Французи няма, има потомствени вече френски араби, афроамериканци и Индийци.В париж ако сте се разхождали неможе да се види бял човек на улицата.Всичко е със тъмни оттенъци.Сега ще си сърба попарата.Така ще стане и тук.Впрочем в целият евросъюз.
46
1
 
11
 
! Отговори
Дааам преди 10 месеца
Путин спира Фейсбук-ууууаааааа Диктатор фашис, Джудже, кръвопиец....Макрон спира Фесйсбук- демократ, истински либерал, хубавец, браво, не им трябва, как ще изявяват собствено мнение..... да ви п.я на Евро ценностите и П-ския съюз.
45
0
 
8
 
! Отговори
али преди 10 месеца
Демокарация, правто на хората да бъдат информирани и чути. Какво става със ценостите ????
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И тоя изплиска легеня.
43
1
 
8
 
! Отговори
Какво ще направи преди 10 месеца
мaймyнчe, ако му дадеш автомобил? Ще го използва като танк. И с интернет така, ползват го, за да организират зулуми. Много мразят държавата, която свали предците им от клоните, направи от бедуините-номади хора с уседнало местожителство и им даде възможност да се приобщят към далеч по-напреднала цивилизация. После даде на част от тях френско гражданство и ги сложи на вимето на социала, за да бозаят вече 2-3 поколения от парите на данъкоплатците. M.мyнчeтaтa много искат да унищожат тази система.