Макрон обмисля да блокира социалните мрежи при нови размирици

Превръщат се в инструмент за събирания или за опити за убийства, каза той
5 юли 2023 07:00, Анисия Иванова
108
Макрон обмисля да блокира социалните мрежи при нови размирици
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският президент Еманюел Макрон обмисля да блокира социалните мрежи в борбата си срещу по-нататъшни размирици във Франция, предаде ДПА.

Ще бъде необходимо да се помисли за това за какво използват социалните мрежи протестиращите младежи и за евентуални забрани, заяви Макрон на среща с кметове в Париж, съобщи телевизия BFMTV.

"И ако нещата излязат извън контрол, може да се наложи да се поставите в позиция да регулирате (социалните мрежи) или да ги затворите. Това определено не бива да се прави в разгара на събитията и се радвам, че не се наложи да го правим", каза Макрон.

Още по темата

Още в петък президентът обвини социалните мрежи за ескалацията на насилието по време на протестите срещу полицейската бруталност. Според него изразилите се с насилие събирания са били организирани чрез социалните мрежи. Сега Макрон заяви, че за работата със социалните мрежи трябва да се мисли спокойно. "Защото когато те се превърнат в инструмент за събирания или за опити за убийства, това е истински проблем".

Междувременно в Северна Франция на границата с Белгия е засилен контролът, за да се спре вносът на фойерверки, съобщи днес вечерта вестник “Паризиен”, като се позова на префектура в района.

Целта е да се попречи на участниците в безредиците да се снабдят с фойерверки. Хора с пиротехнически изделия вече са били спирани и от двете страни на границата. Префектурата в Северна Франция разпореди забрана за продажба и пренасяне на фойерверки и бензин в бидони до средата на юли.

След смъртта на 17-годишния Наел от полицейски куршум по време на спиране на пътя  във вторник миналата седмица Франция е разтърсена от сериозни безредици. Неведнъж е имало случаи на грабежи, палежи и ожесточени сблъсъци между полицаи и бунтовници. Полицаят, произвел изстрела по младежа, се разследва по подозрение в непредумишлено убийство. (Пламен Йотински, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това са резултатите от "ценностите им", които се опитват да разнасят по света.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Франсетата пламнаха отвсякъде, но с рашките се занимават.
40
0
 
5
 
! Отговори
aa преди 10 месеца
браво истински мъж, ша блокара тикатока и няма да го бутнат от власт - аахахаххаааа, а змислех че киреца е на-*** на вселената
39
0
 
5
 
! Отговори
aa1820 преди 10 месеца
Макарон май се страхува от Демокрацията и свободата да общуваш
38
1
 
2
 
! Отговори
пена преди 10 месеца
Точно като в Русия и Китай... :-)
37
2
 
6
 
! Отговори
Дааам преди 10 месеца
Г-н Макрон забравил какво е Viva la revolition и че все още има гилотини тук там по муцейте в идеално състояния.Само едно заточване трябва да им се метне.
36
1
 
7
 
! Отговори
Дааам преди 10 месеца
Демокрацията НИ е по добра от Демокрацията ВИ.Важното е да е нашата ДЕМОКРАЦИЯ.Но жълтите жилетки не са лентяйският, наведен Български народ, ще го изметът следващият път със цялата му клика.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Диктатор!
34
1
 
11
 
! Отговори
Макрон-Киро преди 10 месеца
Да живее Евро-Демокрацията Хахахахаах
33
1
 
10
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 10 месеца
Киро Канадеца, Зе-клоунът забрани опозицията и през следващата година ще отмени изборите в Укропия. Ще се оправдае, че в условията на СВО, не е възможно да се проведат избори в 404.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нормално - 40 години франция се управлява от американски слуги - като се почне от митеран та до сега итой като макрончо е бил служител в американска банка - преди да стане президент
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Макрон е в паника и се тресе от страх при мисълта за нови размирици. Налага му се да обмисля да блокира социалните мрежи. Само преди година той наложи санкции на руските власти, че блокират социалните мрежи.
30
0
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 10 месеца
Някога си мислех че 1984 е предупреждение за да не се случи никога. Но както виждам първом Китай, а вече и Франция са я възприели като учебник за обществените си строй!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ай ай ай - сталин е херувимче пред тези "демократи"- колониална вашингтонска администрация
28
1
 
11
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 10 месеца
Не е лоша идея, след като отменим изборите и забраним опозицията.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 39 - Аз играя много Animal Crossing с малкия напоследък. Сигурно трябваше да почна, да събирам круши, да правя столове и да ги раздавам на комшиите ...
26
1
 
11
 
! Отговори
София преди 10 месеца
Шепа самозабравили се хора, които очевидно са проводник на нечии чужди интереси, но не и да бранят и защитават онези, които са ги избрали. Чудя се, кога ли ще се появи т.нар. колективно недоволство срещу управляващите в рамките на ЕС?
25
1
 
12
 
! Отговори
Жерми преди 10 месеца
Путин е виновен, че този спи с баба си.
24
2
 
17
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Дори в "лошата"Русия е по свободно вече от ЕС.
23
1
 
18
 
! Отговори
Bai Dun преди 10 месеца
Честита ви демокрация,когато Путин го прави това е тиранин , когато го прави Макарон това е демокрация !!!