Мъск опроверга твърдението, че спира Х за Европа

Нарече новината фалшива
19 окт 2023 23:15, Стела Стоянова
10
Мъск опроверга твърдението, че спира Х за Европа
Снимка БГНЕС, архив

Мъск опроверга новината, че обмисля да блокира своята социална мрежа X (бившия Twitter) за европейските потребители, кято бе съобщена от Business Insider.

По-рано там се появи информацията, че американският бизнесмен е все по-недоволен от факта, че трябва да се съобразява със Закона за цифровите услуги (DSA), който влезе в сила през август, и проучва начини да направи приложението недостъпно в региона. Въпреки че Мъск е обсъждал поне два пъти с еврокомисаря по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон мерките, които X трябва да предприеме, за да се съобрази с DSA, той е загубил търпение към ситуацията, се казва в статията, пише "Сега".

"Приемете публикацията с доза критика, тъй като BI има смесен опит в отразяването, особено около компаниите на Илон'', се казва в профила на платформата X Daily News. Самият Мъск също коментира: ''Още един напълно фалшив Business Insider. Това не е истинско издание'', написа той.

Още по темата

Вярно е обаче, че в последно време между Мъск и ЕК има напрежение. По-рано Тиери Бретон заяви, че Еврокомисията е започнала разследване дали Х спазва новия закон, като твърди, че социалната мрежа може да е разпространила дезинформация за израелско-палестинския конфликт.

От 25 август насам Европейският съюз реши да засили контрола върху дейността на 19 онлайн платформи, които попадат в категорията "особено големи" в рамките на DSA. Сред тях са X, TikTok, Instagram, YouTube, Google и Amazon Store. Според Бретон приоритетите в новия закон са защитата на децата и борбата с дезинформацията, включително "проруската пропаганда". Той отбеляза, че Еврокомисията ще проверява всички тези платформи за съответствие с европейските правила и ще ги санкционира, ако бъдат установени нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ЕвропаИлън Мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Пешев преди 6 месеца
На кой му пука от какво е недоволен. Ще се съобразява ако не аут. Няма да ни липсва тази клоака пълна с дезинформация
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Големия "гений" дето всички му се кланяха видяхте ли какво се оказа? Едно абсолютно нищо което обаче притежава не знам колко си милиарда. Сега и да се сцепат отзад само ще му дишат праха и щат не щат ще търпят и наглостта му и любовниците му и възможността да унищожава всичко което си поиска. Не е глупав този който яде баницата а този който му я дава.
4
5
 
4
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
До 5, това беше идеята, казано му беше да го купи и баталяса! Този е поредната кукла на конци, която изпълнява поръчки!
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя и-ди-от уби работеща марка Туитър и я смени с едното нищо Х. Това Х е толкова голяма глупост че няма думи да се опише.
2
0
 
4
 
! Отговори
Вин преди 6 месеца
Язък за изхабеното интернет пространството, цял ден не спряха да го дъвчат пишман журналята!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ко?Не!