Зеленски: Орбан няма причина да ни блокира за ЕС

Още чакам да ми отговори, каза той
Обновена: 13 дек 2023 15:48 | 13 дек 2023 15:47, Стела Стоянова
103
Зеленски: Орбан няма причина да ни блокира за ЕС
Снимка БГНЕС, архив

Унгарският министър-председател Виктор Орбан "няма причина" да блокира присъединяването на Киев към Европейския съюз, заяви украинският президент Володимир Зеленски в навечерието на срещата на върха на ЕС, предаде АФП.

"Помолих го да ми каже една причина за това. Не три, не пет, не десет. Кажи ми една причина", каза Зеленски за разговорите си с Орбан. "Чакам", каза той пред репортери в Осло, където се срещна с петима скандинавски лидери.

Лидерите на ЕС ще бъдат в Брюксел от 14 декември, за да обсъдят подновяването на подкрепата си за Украйна, като на масата са макроикономически пакет от 50 млрд. евро и обещание за официални преговори за членство.

Още по темата

Орбан заплаши, че ще наложи вето и на двете мерки, което ще доведе до провал на срещата на върха и ще остави Украйна - и нейната съседка Молдова, която също се надява на преговори за членство - на студено почти две години след като Русия започна тотална инвазия на територията на Киев.

Унгария настоява, че има принципни възражения срещу кандидатурата на Киев за членство, като твърди, че военната администрация на Зеленски не е направила достатъчно за борба с корупцията.

Орбан отново се обяви против започването на преговори за членство в ЕС с Украйна, като го нарече "ужасна грешка".

Междувременно Зеленски заяви, че се надява да проведе "много конструктивна среща" с Орбан, "защото имаме общи граници", пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
5
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 5 месеца
И БЪЛГАРИЯ Е ОРЯЗАХА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ, НО СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НИ, СЕ ПРИМЕРИХМЕ, ИМАМЕ ДЪРЖАВА И ТО ДОСТА БОГАТА.
57
2
 
7
 
! Отговори
Адмирации преди 5 месеца
Последните няколко месеца, много техника войска и оръжие се местят към Балтика и Скандинавието, очевидно с Украйна се приключва, и е време да се разчистят сметките с балтийски и скандинавски нацисти, с общо население колкото Москва. След като Русия превземе и Норвегия, те реално ще са съседи с любимите Англосаксонци, ще ги дели едно море, дали тогава ще са така агресивни?
56
2
 
19
 
! Отговори
Mногознайко преди 5 месеца
Зельо, Зельо всички те изоставят, първата причина е че много крадеш, втората че не искаш да сключиш примирие, третата е че още 2014 не се възпротиви за вземането на Крим, четвъртата е че ти наляха милиарди и нищо., петата е че има милиони украинци бежанци и всички ги храним, шестата е че в украйна се провежда етническо прочистване на всякакви народности и т.н.
55
2
 
9
 
! Отговори
Име преди 5 месеца
Има, зелено човече, има!
54
3
 
21
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 5 месеца
Никакъв европейски съюз за Украйна.Европа ще пламне .УКРАИНА С ОТНЕТИ 20 ПРОЦЕНТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА И ЩЕ СИ ОСТАНЕ ДЪРЖАВА , НО ДА БЪДЕ НЕУТРАЛНА.Донъл Тръмп, точно това ще режисира.
53
3
 
33
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Украйна е най-корумпираната държава в Европа. Не случайно Брендо я е избрал , за да се покрие. Нещо като африканска държава, но в Европа.
52
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна трябва да е в Африка не в Европа там от маймуни ще станат хора:)))
51
0
 
0
 
! Отговори
До 57 преди 5 месеца
На Орбан. В ютуб има клипове.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 55 Да бе на кой на Наколенков ли щото само на него може,а колко да е велик щом един министър му каза,че е нагъл просяк точно на зеленчука
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До тук Украйна е похарчила 250 тона банкноти от по 100 долара . Не ви ли се струва нормално някой все пак да пита за какво са похарчени 250 тона банкноти от по 100 долара и 100 евро ? Или да не пита само да дава ?
48
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гледах видеото. Зеленски го беше притиснал в един ъгъл и му набиваше канчето, както на нашия *** през лятото. Орбан се потеше обилно и не знаеше накъде да гледа. Беше жалка картинка. Зеленски е друга бира.
47
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Орбан е ДЪРЖАВНИК , а Зелев -- кой и кЪФ е ?Това не е нашият Премиер , да се кланя на Зеленио !
46
1
 
31
 
! Отговори
Турция преди 5 месеца
чака 25 години, ама не съм чул Ердоган да мрънка сека седмица за това. Баси досадното човече.
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отговаряйки на въпроса дали Унгария ще напусне Европейския съюз, той каза: "Няма да напусне, ще влезе. Влезте! Моят план не е да напусна, а да превзема Брюксел".Унгарското правителство многократно е заявявало, че очаква промени в ръководството на ЕС след резултатите от изборите за Европейски парламент, които трябва да се проведат през юни 2024 г. Будапеща им отдава голямо значение и се надява те да укрепят позициите на десните партии в Европа.
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
To и нac нeмaт npичини ga ни блokиpaт зa Шeнreня, aмa ни блokиpaт...
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами има не,тя украинската простотия няма място в ЕС,щото украинците нямат проблем само с руснаците дето са в Украйна,а също и унгарците и всякакви малцинства само дето руснаците са много и ви казаха да си гледате работата
42
1
 
23
 
! Отговори
mda преди 5 месеца
И как може дърважа, която се намира в текуща войда, да бъде приета в ЕС? Ако утре Украйна влезе в ЕС, това не означава ли, че ЕС/НАТО (понеже по-голяма част от ЕС са членове на НАТО) трябва да обяви война на Русия и забавалението Трета Световна Война да започне? Боже, прибери си вересиите!
41
0
 
15
 
! Отговори
Орбан преди 5 месеца
Причините са много: Борбата с корупцията, Върховенството на Закона, Неконкурентна икономика, която ще бъде смачкана от западните фирми(това още Макрон им го каза). И най-важната причина - с Наркомани НЕ преговаряме!
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Будапеща няма да позволи на ЕС да започне преговори за присъединяване на Украйна. Дори, ако Унгария е единствената страна в блока с такава позиция. Европейският съюз е напът да направи ужасна грешка, която трябва да бъде предотвратена. Дори и 26-те останалите страни-членки на ЕС да искат да я направят, а само ние ще бъдем против, добави още Орбан.
39
19
 
0
 
! Отговори
Некъф преди 5 месеца
Защото Орбан е къртицата на МАсква както и македонците са къртицата на МАсква в НАТО!