Зеленски: Орбан няма причина да ни блокира за ЕС

Още чакам да ми отговори, каза той
Обновена: 13 дек 2023 15:48 | 13 дек 2023 15:47, Стела Стоянова
103
Зеленски: Орбан няма причина да ни блокира за ЕС
Снимка БГНЕС, архив

Унгарският министър-председател Виктор Орбан "няма причина" да блокира присъединяването на Киев към Европейския съюз, заяви украинският президент Володимир Зеленски в навечерието на срещата на върха на ЕС, предаде АФП.

"Помолих го да ми каже една причина за това. Не три, не пет, не десет. Кажи ми една причина", каза Зеленски за разговорите си с Орбан. "Чакам", каза той пред репортери в Осло, където се срещна с петима скандинавски лидери.

Лидерите на ЕС ще бъдат в Брюксел от 14 декември, за да обсъдят подновяването на подкрепата си за Украйна, като на масата са макроикономически пакет от 50 млрд. евро и обещание за официални преговори за членство.

Още по темата

Орбан заплаши, че ще наложи вето и на двете мерки, което ще доведе до провал на срещата на върха и ще остави Украйна - и нейната съседка Молдова, която също се надява на преговори за членство - на студено почти две години след като Русия започна тотална инвазия на територията на Киев.

Унгария настоява, че има принципни възражения срещу кандидатурата на Киев за членство, като твърди, че военната администрация на Зеленски не е направила достатъчно за борба с корупцията.

Орбан отново се обяви против започването на преговори за членство в ЕС с Украйна, като го нарече "ужасна грешка".

Междувременно Зеленски заяви, че се надява да проведе "много конструктивна среща" с Орбан, "защото имаме общи граници", пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
18
 
1
 
! Отговори
Спор преди 5 месеца
Няма спор на Орбан с Украйна..има нареждане на путин до неговата марионетка Орбан...
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За да бъде приета, която и да е държава в ЕС, то трябва тя да няма териториален спор със съседите си. Няма как Украйна да бъде приета. Това е. Най-много, но не и сега да имат статут на кандидат. Турция обаче такъв има он 25 години и не се вижда някога да бъде приета. Това ще е и с Украйна.
36
2
 
8
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Първо влез в Москва, а после ЕС.
35
5
 
8
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Тук съм съгласен със Зеленски, хубаво е да започнат преговори, да ги отдалечи от Русия. Ще има отражение и върху войната. Но да каже Зеленски, ЗАЩО действа в Украйна по подобие на Путин? Защо преследва опозицията? Колко опозиционни кметове смени чрез съда? Това демократично ли е? Защо иззема цялата власт? Иначе в ЕС, без ЕС, ако си недемократичен, все тая.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като спечелиш войната се обади. Хайде, чао!
33
2
 
18
 
! Отговори
Пфф преди 5 месеца
Коя част от Украйна ще влезе в ЕС? Днес Авдийвка е в ЕС, утре е в Русия? Вдругиден, обратното. Тоя чува ли се какво говори или просто си прави вятър на устата?
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин искаше Украйна да бъде мирен буфер между НАТО и Русия. САЩ и НАТО искаха Украйна да бъде воюващ буфер между НАТО и Русия.
31
0
 
12
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Да вкараме Русия в НАТО и ЕС.
30
2
 
10
 
! Отговори
нафърфорий преди 5 месеца
Зеленчук, шъ видиш ЕС през крив макарон, питай Туркието..., а и не съ знай кое ще се разпадне по-рано - 4.0.4 или ЕС!? -)))))
29
2
 
30
 
! Отговори
стига бе преди 5 месеца
Верно ли? То не е само Орбан, всички имаме причина, но само Орбан им тoпku. Останалите са пудели на САЩ, цялото ЕС е васал на САЩ, та затова ЕС прави какво му наредят.
28
3
 
23
 
! Отговори
Хм преди 5 месеца
Първа и най-важна причина Орбан да блокира Украйна-защита на националния интерес на Унгария. Предостатъчно.
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленски разори САЩ.
26
2
 
17
 
! Отговори
ти да видиш преди 5 месеца
А с какво сте заслужили да влезете там?Помним всички бивши соц страни след колко дълги преговори,лишения,изпълняване на изисквания и т.н. успяха да си заслужат мястото там,а укрите за това че се опълчиха на Русия им е достатъчно да ги приемат в ЕС?!?!?Какво е това малоумие бе хора от евопата?!?!?!?
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Просякът иска да влезе в Квартала на богатите и да точи фондове.
24
1
 
3
 
! Отговори
Шегобиец преди 5 месеца
Има, има!
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как да нема причина. Американците седяха 20 години в Афганистан с цялата си бойна мощ без подводници по разбираеми причини-местните си нямат море . Та за 20 години похарчиха 100 милиарда долара. Вие за 16 месеца похарчихте тройно повече и загубихте войната.Никой не обича губещите гн-Зеленски.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Орбан е политик и патриот и сам решава каква политика ще води, натовски ***!
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ех,кеф ако ги блокира украинските фашисти )
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя го режат отвсякъде, наша Сталинка като го запрегръщала, ще кажеш, че е видяла родния си син. Че и 900 млн. долара му дават МВФ. Някой държи ли му сметка за изразходването на тия средства?
19
0
 
16
 
! Отговори
я стига! преди 5 месеца
ЕС трябва първо да реши съществуващите проблеми и едва след това да си създава нови с приемането на нови членки! Първоначално добрата и демократична идея за общ съюз през последните години се *** в безумна, тромава бюрократична система, функционираща в противоречие с интересите на гражданите. А напоследък и във войнолюбива с фашизоиден уклон структура.