Орбан поиска всички средства на Унгария срещу ветото за Украйна

Той окачестви решението за преговори с Киев като "лошо"
15 дек 2023 13:27, Стела Стоянова
114
Орбан поиска всички средства на Унгария срещу ветото за Украйна
Снимка БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан защити решението си да наложи вето на пакета от помощи на ЕС за Украйна в размер на 50 милиарда евро и заяви, че все още може да спре присъединяването на тази страна към блока, след като тя получи вчера зелена светлина да започне преговори за членство, предаде Ройтерс.

На срещата на върха в Брюксел другите лидери на Европейския съюз заобиколиха възраженията на Орбан, като уредиха той да напусне залата, докато те предприемаха историческата стъпка да се съгласят да започнат преговори за присъединяване с държава, която е във война. Те обаче не можаха да преодолеят съпротивата на унгарския премиер, който поддържа тесни връзки с Русия, срещу преразглеждането на бюджета на блока, за да се насочи жизненоважна финансова подкрепа към Украйна и да се осигурят повече пари за други приоритети на ЕС, като например управлението на миграцията, отбелязва Ройтерс.

Още по темата

Орбан заяви пред унгарското държавно радио, че е трябвало да блокира пакета от помощи за Украйна - част от по-широк многогодишен бюджетен план - за да е сигурен, че Унгария ще получи средствата, които иска, от бюджета на ЕС.

"Винаги съм казвал, че ако някой иска да промени бюджета - а те го искат - то това е чудесна възможност за Унгария да даде ясно да се разбере, че трябва да получи това, което й се полага. Не половината или една четвърт от него", подчерта той.

Унгарският премиер окачестви започването на преговори с Украйна за присъединяване към ЕС като "лошо решение" . "Унгария не носи никаква отговорност за това, можем да спрем този процес по-късно и ако е необходимо, можем да ударим спирачка, и крайното решение ще бъде взето от унгарските депутати", подчерта Орбан./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: УнгарияУкрайнаорбанЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е политик, който държи на собствения народ,а не като нашите, които си подават задниците на колонизаторите.
55
3
 
26
 
! Отговори
злокачествен тумор преди 5 месеца
Нема принципи , има само пазарлъци . Закривай това сборище ЕС , само това е решението . Ще се спазарите , ще ти отпуснат средствата , после ще ти лепнат я въглероден отпечатък , а квоти някакви , рекет всякакъв . ЕС вече не е това , което е било замислено , или пък е замислено като друго а заявено не това , което ще е трябвало да е .
54
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След фиаското в Украйна САЩ само чакат да стане готов завода на TCMS в Калифорния и ще сдадат Тайван на Китай. А Унгария ще си върне земите от Украйна и ще има обща граница с Русия, и Унгария ще бъде основен газов хъб на Европа когато ЕС се разпадне. Освен това Сърбия и Унгария ще бъдат ключови играчи в "Един пояс, един път" за Европа. Неслучаийно Орбан и Вучич бяха поканени в Китай на форума "Един пояс, един път", а Брюксел, Париж и Берлин не бяха. А България, която се изпокара с всички, отива в небитието.
53
8
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
А тримата заедно,Бойко,Шиши и Киро пердашат МОЛОЧА
52
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Унгария разказаха за преимуществата на АЕЦ "Пакш-2". Преимуществото тук е точно едно: в условията на тотален недостиг на енергия, който ще настъпи в Европа в близко бъдеще, именно Унгария ще бъде един от оазисите, който лесно ще се извиси над околните папyаcи.
51
6
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
На Бойко като гледам така му е добре! Ти му мисли!
50
3
 
10
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 5 месеца
Шиши пердаши ППиДБ ежедневно, Христо Иванов вече му свикна на пеефския харпун да влаза изодзадка, ама по-интересно ми е как на бойко дзадника му изтръпва от пеефския, уж е мъжага, ама яко го помпа и него хахахаха
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Орбан: Унгария няма да напусне ЕС, а ще превземе Брюксел
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Президентът Зеленски със съвет към окупаторите: "За тези, които разбират само руски. Искате да живеете - бягайте!"
47
1
 
8
 
! Отговори
сина преди 5 месеца
кмета "демократ" руши паметника, вдигнат от дядо му и баща му - мууухахахахаха те това са демократите в България - пълна измяна! Добре, че не съм им симпатзант, иначе щеше и мен шишо да ме пердаши по цял ден и да ми изскочат очичките, като на асена василева - жената на тони парфюма
46
12
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Няма русия свое! Всичко ще и бъде отнето!
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Орбан не приема с "въздушните граници" да му дадат четвъртинка от полагащите му се пари! Има топки този мъж!
44
3
 
14
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 5 месеца
Бойко, до кога ще се хващаш за палците, като видиш галя - пратеничката на посолството на памперса ?!? Доста вече ти разшириха халката, бойко ? И шишо те пердаши от сутрин до вечер, а бойко ?!?
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Връщайки Украйна, Русия връща своето.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Достатъчно е Китай да наложи морска блокада на Тайван, и Аппле заедно цялата промишеност на Европа, на първо място автомобилната, ще умрат на момента. И какво могат да направят САЩ? Дали ще започнат ядрена война с Китай затова, че е изолирал територия, която самите САЩ признават за част от Китай?
41
9
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
И в Авганистан не бързаше русията,но на само деветата година издъхна! После всички знаем какво последва РАЗПАД!
40
3
 
15
 
! Отговори
сина преди 5 месеца
Орбан търгува за народа и страната си, а нашите като викнеш "Стой" веднага си свалят гащите, свикнали са даги онодат - шишо оноде кирочвице от сутрин до вечер, а Галя от посолството оноде шишо! Това е положението в милата ни родина!
39
4
 
27
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 5 месеца
Орбан е политически мъж на място, а не като нашата жена сапунджийката Денкова, прасенцето шишо, банкянската тиква, обратния асена василева и лудия кирчо! Ние нямаме нищо, ние сме слуги на памперса от сащ, а Орбан е Човек и пази народа и страната си! Нашите са мижитурки долни продажни!
38
0
 
12
 
! Отговори
Хунка преди 5 месеца
Тоест цялата работа е била за пари.
37
9
 
5
 
! Отговори
Хунка преди 5 месеца
До една баба----вечно ще е приятелю, руснаците винаги са били роби и ще си останат така.