Нужни са поне два нови бежански центъра за мигрантите, които ЕС ще върне

Мигрантският натиск ще се увеличи, липсват качествени кандидати за МВР
14 мар 2024 12:23, Анисия Иванова
192

Започва поетапното преместване на бежанците от "Овча купел" към други центрове в страната. Причината е амортизиране на сградата, но това съвпада и с недоволство от страна на жителите на квартала.

"Ако ги преместим на места, на които има по-малко жители, процентно те ще станат повече и ще възникнат пак проблеми. Въпросът е какви мерки се взимат и каква е тяхната социализация.  Абсурдно е в централните части на столицата да има такива центрове за бежанци, трябва да са на места, лесни за контрол и охрана", коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Той е категоричен, че мястото на МВР е във и около такива центрове, които не трябва да се охраняват от частни фирми.

"Важно е какво полицейско присъствие има в София - патрулно-постова дейност и районните инспектори или тежко въоръжени полицаи. Те са въоръжени с автомати - има ли основание да се разхождат полицаи с автомати по улиците?", попита доц. Иванов.

Според него полицията разполага с огромен ресурс, без да въвежда в действие такива полицейски патрули.

Бившият зам.-ректор на полицейската академия коментира и бежанския натиск към страната. Според него той е намалял през зимните месеци, когато хората не рискуват да тръгнат към Европа в лошо време. Очакванията му са натискът от външната граница да се засили с идването на пролетта.

"Бройките за целево за увеличаване на граничните полицаи няма да даде незабавен ефект. Тези 1264 щата, ако сега се отварят, тече дълъг процес на запълване и заработване на терен на тези хора. Първите полицаи ще започнат да работят след 2-3 години", прогнозира гостът.

Като основен проблем пред държавата той посочи липсата на дългосрочна визия. Изчисленията му показват, че трябва да бъдат отворени поне два нови бежански центъра за мигрантите, които се очаква ЕС да ни върне.

Пред Bulgaria ON AIR той алармира, че има огромен проблем с кадровия ресурс в МВР - няма достатъчно качествени хора, които да влязат в системата.

"Няма атрактивност на тези позиции за държавни служители. Качеството на хората, явяващи се на конкурс драстично пада - физически, наркотици, лошо образование - ние няма откъде да вземем хора", посочи доц. Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
14
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Мястото им е в София. Направете бежанския център в Банкя и един в Драгалевци.
49
0
 
20
 
! Отговори
Малко тъп преди 2 месеца
Не мога да разбера защо сме длъжни да приемаме,издържаме и търпим тези същества. Защо ,защо сме длъжни да го правим? ЗАЩО?
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами то доста чужда реч се чува по улиците на София/по Бг също/, от цял свят са се преселили хора, сега и емигрантска ще се чува.:))
47
0
 
23
 
! Отговори
Не! преди 2 месеца
Нужно е армията по границата да стреля н месо! Нужно е незаконно влезлите престъпници мигранти да бъдат екстрадирани там откъдето са се пръкнали! Нужно е подписалите Шенгенистанския слугинажен договор да бъдат в затвора за национално предателство и държавна измяна! Нужно е всички платени анализатори,доЦЕНТи,професУри,всичколози,говорящи празни глави,грантаджии,платени ми$$ирки на Посолството да бъдат осветени и регистрирани като чужди агенти! Нужен е закон за защита на България от господарите!
46
1
 
13
 
! Отговори
Кадир преди 2 месеца
На картонения кораб и към америка
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако рекат да приемат Турция в Шенген, първо с радиоефира и през космоса, и ние да им извием ръцете да им пращаме мигрантите, че от там са минали!
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В квартал В. Левски, който се пада от другата страна на София спрямо Овча Купел, редовно засичам групи от млади муджахидини. Недейте лъга, че тези "бежанци" са под контрол, защото е видно за всички, че не са.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами честито! Европа, явно, е обхваната от мазохизъм.
42
0
 
21
 
! Отговори
Напомняне преди 2 месеца
Добре дошли в новият световен ред! Да са ни честити и нашите (не)продажни управници ! Какво си мислитехте, когато гласувахте за тези лъжепатриоти? Не се ядосвайте много, това е само началото, ще има и още извращения към народа ни.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мигрантите вече идват от ЕС, а не от Турция! Кой ги примамва да идват в ЕС? Май не сме ние с кеш парите джоб параса и безплатните наеми! И кой ще плати репатрирането им със самолети?! Това са милиони евра за да ги върнем обратно! Немците си задържат годните за работа, а трафикантите на мак и талибаните тук при нас! Става опасно! Трябват нови правила и правото ни задължително да ги разпределяме по села и градове и задължение да работят по разпределение поне 5 години и ако откажат- на самолета.
40
17
 
3
 
! Отговори
УЛАВ преди 2 месеца
Пращайте ги към прованса! И без това там няма хора и много селища са обезлюдени, тъкмо да пооправят демографията.
39
0
 
16
 
! Отговори
Good преди 2 месеца
Нужни са ежемесечни полети до Кабул и Дамаск за да връщаме туристите.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва ни хов Хитлер да порасчисти тая ***!
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо Бг не ги върне на Гърция и Турция, от тях са влезли в Бг. ЕС им казваше {добре дошли}, не Бг, сега Гърция ще е без тях, Турция е пълна с такива, Бг ще стане същата. ЕС плаща на Турция да ги задържа на нейна територия, на Бг не. Не са виновни мигрантите, всеки търси по добър живот, а политиките. При първа възможност ОАК ще отидат там, тук едва ли някой ще иска да остане. Нали ЕС са със застаряващо население и им трябва подмяна с младо, защо млади хора връщат, а не ги интегрират.
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НИКАКВИ ЦЕНРТРОВЕ!!!!!!!!!! НЯМА ДЕТЕСКИ ГРАДИНИ , НЯМА ОБЛАГИ ЗА НАРОДА - СТИГА СТЕ ХРАНИЛИ ХАРАНТУЛНИЦИ! ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ !
35
0
 
11
 
! Отговори
Питайте Меркел преди 2 месеца
когато покани големите компании,за да и кажат колко от един милион са назначили и те не се явиха,а и пратиха статистика колко са започнали работа каква беше посочената обща цифра?Не помня добре,но някъде прочетох,че били 250.Да изучим немския опит в социализацията и да го надградим дори.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нужно е при първата проява на насилие, престъпно деяние или неспазване на вечерния час, да се връщат в родната им страна, без право на влизане повече в ЕС.
33
1
 
10
 
! Отговори
решението е преди 2 месеца
да ги пропускаме без проблем по пътя им към Европа нека ни ги връщат колкото си искат накрая,ще кандисат и ще си ги приютят даже може и транзитна такса да им вземаме
32
1
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 месеца
МС и НС, те и без друго са ***
31
0
 
14
 
! Отговори
М,да преди 2 месеца
Нали спестихме сто милиона загуби на превозвачите при сухопътния Шенген.