Нужни са поне два нови бежански центъра за мигрантите, които ЕС ще върне

Мигрантският натиск ще се увеличи, липсват качествени кандидати за МВР
14 мар 2024 12:23, Анисия Иванова
192

Започва поетапното преместване на бежанците от "Овча купел" към други центрове в страната. Причината е амортизиране на сградата, но това съвпада и с недоволство от страна на жителите на квартала.

"Ако ги преместим на места, на които има по-малко жители, процентно те ще станат повече и ще възникнат пак проблеми. Въпросът е какви мерки се взимат и каква е тяхната социализация.  Абсурдно е в централните части на столицата да има такива центрове за бежанци, трябва да са на места, лесни за контрол и охрана", коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Той е категоричен, че мястото на МВР е във и около такива центрове, които не трябва да се охраняват от частни фирми.

"Важно е какво полицейско присъствие има в София - патрулно-постова дейност и районните инспектори или тежко въоръжени полицаи. Те са въоръжени с автомати - има ли основание да се разхождат полицаи с автомати по улиците?", попита доц. Иванов.

Според него полицията разполага с огромен ресурс, без да въвежда в действие такива полицейски патрули.

Бившият зам.-ректор на полицейската академия коментира и бежанския натиск към страната. Според него той е намалял през зимните месеци, когато хората не рискуват да тръгнат към Европа в лошо време. Очакванията му са натискът от външната граница да се засили с идването на пролетта.

"Бройките за целево за увеличаване на граничните полицаи няма да даде незабавен ефект. Тези 1264 щата, ако сега се отварят, тече дълъг процес на запълване и заработване на терен на тези хора. Първите полицаи ще започнат да работят след 2-3 години", прогнозира гостът.

Като основен проблем пред държавата той посочи липсата на дългосрочна визия. Изчисленията му показват, че трябва да бъдат отворени поне два нови бежански центъра за мигрантите, които се очаква ЕС да ни върне.

Пред Bulgaria ON AIR той алармира, че има огромен проблем с кадровия ресурс в МВР - няма достатъчно качествени хора, които да влязат в системата.

"Няма атрактивност на тези позиции за държавни служители. Качеството на хората, явяващи се на конкурс драстично пада - физически, наркотици, лошо образование - ние няма откъде да вземем хора", посочи доц. Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чашата прелива. Винаги съм бил против о,но явно тези се оказват последният шанс да ни спасят. Очевидно Борисов,Киро,Пинокио и тези около тях не ни взимат на сериозно,че не искаме бежанци. Какво друго остава на нормалните хора освен се хванат за клечката Възраждане.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кой не скача е червен!!!!!
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 41. Като скриеш проблема няма да го направи по-малък. Напротив може да се окаже че се е разрастнал.
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАЛИ НЯМАШЕ ДА ВРЪЩАТ И ТОВА БЕШЕ КОНСПИРАЦИЯ?? Буквално преди два месеца писахте така??
66
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как пък тези бежанци са все едни брадати мъже. Как пък не дойдоха жени.За какво са ни тези. Да ни изнасилват жените ли. Да видя някое семейство с деца ОК. Ще го приема.Ама някавки тумби съмнителни типове не мерси. Ми то на джамияга пред ЦУМ става страшно. Оня вие по цял ден. Някакви странни лица се вият на опашки. Им ми не трябва равенство и простотии. Искам диктатура. Да се знае,че тук е християнска държава и кой откъде е.Няма децата на внуците ми да са малцинство тук и да ги мачкат след години
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За бг няма жилища в София а строят за чужденци. Закриване на сички центрове и връщане на смъртното наказание за да се испразнат затворите. Който го фанат отива затвор. В противен случйа 100 милиона ще наводнат бг след Шенгене.
64
0
 
18
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 месец
Денков каза че само 15-20 човека ще върнат, ама не каза на ден ли на час ли толкова!!!
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е ценна за запада като географско разположение и територия. Какви хора я обитават е без особенно значение. Ето защо ние сме перфектната "държава" за голям бежански лагер в покрайнините на ЕС. Хората с българско самосъзнание пречат, особенно тези с топли чувства към една определена държава помогнала за нашето освобождение.
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам защо се готвят да ги социализират, вместо да ги върнат откъдето са дошли. И още центрове ще строят. Наистина ни превръщат в гето
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
единия ще е в Бойчиновци. просто още го крият. местят затворниците в враца вече... :)
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма детска болница, ама нови бежански лагери ще строим,
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоест идеята е да ги махнете от витошка и да ги пратите в провинцията, да не бият на очи а, ах вие хитреци
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се инвестира в ограда както е в Тексас и дронове които да следят за тях и термокамери както и полицаите да имат право да ги отстрелят при опит за бягство в наша територия. А в САЩ дори има диви животни които ги изяждат
57
0
 
11
 
! Отговори
Темата с мигрантите преди 1 месец
ще се тиражира като най-важната в близкото бъдеще, но нека не забравяме, който е виновен първо за мигранстката вълна, и второ за тяхното "настаняване" и "интегриране". Виновни са *** от ЕС (в това число и нашите), които обслужват външната политика на САЩ.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ги бяхме оставили свободно да си преминат през страната,без да ги регистрираме,нямаше да могат да докажат,че са минали оттук.
55
0
 
16
 
! Отговори
Не са само в овча ку преди 1 месец
Честно казано военно положение си е. Това не са жени с деца мигранти, изглеждат като армия от млади мъже, идващи поетапно. И с това право да ги връщат на първата държава, в която са попаднали, е ясно, че целта е ислямска България и Гърция, от небето ли ще падат в Германия, Австрия и Сие?!
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като няма откъде да вземете хора,изпратете жандармерията на границата.Не може да стоите със свалени га.щи и да се молите да не влизат или да не ни ги връщат.
53
0
 
12
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
нужна е стена тип ГДР- ФРГ или САЩ - МЕКСИКО но по две . нормалния свят няма нужда от полу човеци ! за тва налазване е виновна меркел , защо никой не и потърси сметка , тва неиното добре дошли е престъпление срещу нормалните хора по света .
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сапунджията нали подаде оставка, да се отказват от менте подписа му и въздушно капковия шенген и да си държат тарамбуките при тях - по евтино ще излезе и властта ще има по-малко грижи. А иначе може д аизмъкнат стотина милиона евра от австрийските фирми тука под формата на глоби
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До кога Урсулите и Бг-Урсулите ще ислямизират ЕС ?