Помощи от Германия за Газа бяха спуснати от въздуха с парашути

В крайбрежната ивица се очертава гладна криза
16 мар 2024 18:22, Анисия Иванова
32
Помощи от Германия за Газа бяха спуснати от въздуха с парашути
Снимка: БГНЕС/EPA

Първите доставки на помощи от Германия за хората в ивицата Газа бяха спуснати днес от въздуха с парашути като част от мисия на германските военни за оказване на помощ на населението там.

Германските въоръжени сили изпратиха в района на Газа два самолета С-130 "Херкулес". Всеки самолет може да транспортира до 18 тона товар. Самолетите излитат от Йордания, която е инициатор на въздушните доставки. САЩ и Франция също участват в инициативата.

Организации за оказване на хуманитарна помощ описват положението в Ивицата Газа като все по-отчайващо. ООН заяви, че в крайбрежната ивица се очертава гладна криза, ако доставките по сухопътните маршрути не бъдат разширени.

По време на първия си подобен полет германските военновъздушни сили пуснаха 4 тона хуманитарни доставки. Четирите палета са доставени с точност от височина около 1000 метра. Федералното министерство на външните работи заяви, че този полет е само началото на въздушния мост с помощи, съобщи БНР.

По суша под израелски контрол все още пристигат много по-малко храни, отколкото са необходими за снабдяването на приблизително 2,2 млн. души. Поради това САЩ и ЕС подготвят допълнителни доставки на помощи по море.

Днес 115-те тона храна и питейна вода, пристигнали от Кипър, бяха разпределени в Ивицата Газа. Операцията на организациите "Отворени ръце" и "Световна централна кухня" се смята за тест за морския мост на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
гневен мъж преди 1 месец
Никаква помощ на диваците-ислямски терористи.Физическо изтребление на плъховете.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помощите убиха палестинци, слагайте им по една аларма, като ги пускате тези помощи, за да не стават инциденти!
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От ООН отрекоха Хамас да са извършвали сексуално насилие над заложнички. Лъжите ще започнат да се оборват една по една. Всеки подкрепящ израелската страна е добре пак да си помисли.
25
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Дали са с изтекъл срок?
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хамас ги подкрепя Иран , Катар ,Турция , Сирия , Ливан, Йемен, Йордания , Египет , Мароко , Алжир , Тунис , Южна Африка , Венецуела , ....най- вероятно и още много ! Като цяло обаче , да се противопостави на ФАЩ , топки има само Путин!! Даже Китай е много разочароващо колко се подмазва и принизява заради ФАЩ!
23
15
 
8
 
! Отговори
Равенство преди 1 месец
Няма никаква разлика в рашизма и тероризма. Споменете си Буча и нападение над Израел. Поведението енавсякъде едно...човеконенавистно. Затова и Хамас първо и досега единствено бе приветстван от путин....все пак са от едно тесто...
22
10
 
11
 
! Отговори
Дано преди 1 месец
Дано в помощите има и обувки за танцуване,защото старите се изтриха,когато всички без изключение , жени,мъже,деца, стари и млади,но всички те ,като мирни палестинци танцуваха при вестта,че техните братя,роднини и приятели са обезглавявали и убивали, изнасилвали и мародерствали евреи.
21
10
 
13
 
! Отговори
Срам преди 1 месец
Европа се опозори за винаги с подкрепата на фашистите в Украйна и сега с подкрепата на ционистите убийци Израел.
20
15
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Целият свят видя че "вечните жертви евреите"не са нищо повече от фашисти и убийци,приказката им свърши вече.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям цирк правят всички държави с тези помощи. Виждаме че безсилието е огромно на уж силните.
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Симулират и те човечност като ФАЩисаните.... дето удариха и убиха 5 човека докато пускат некадърно пратките с "помощи". Западната помощ е такава... Това очаква и Бан тустан, ако не спрем това правителство и евро-джендърите! Съвсем близко са вече до целта.
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хага нали ги осъди евреите ,имаха 1 месец да представят доказателства ,че пазят цивилните и не извършват геноцид!! Какво стана?! Онези наглите , обвиниха ООН ,че подкрепя Хамас и продължиха с геноцида...!!
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човек няма как да не мисли ,че справедливост няма на този свят! Спасиха ги тези евреи , дадоха им земя ,която не е тяхна била от векове, дават им оръжия , пари и за благодарност към света ,тези извършват геноцид над палестинците!!!
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен всичко ,сега почна и Рамадан...! Вместо празници ,бомби и глад за палестинците! Нищо по- нечовешко не се е случвало от ВСВ!!! Обикновено ,тези който са преживяли нещо подобно или се надяват на никой никога да не се случва или ,като евреите , правят точно същото ,което са преживели на друг!!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия пак ли се опитват да хващат палетата докато падат или се научиха да чакат?
13
11
 
11
 
! Отговори
Антисемит преди 1 месец
Евреите не убиват само палестинските жени и деца, евреите убиват човешките ценности и човечеството. Лицемерието и наглостта на т.н. "западни демокрации" вече се набива като телефонен стълб в очите на хората. Ще дойде ден когато и западните държави, начело със САЩ и Германия ще бъдат наказани жестоко за причастността и подкрепата си за палестинския геноцид на евреите.
12
15
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Какъв срам и позор за запада,изкупува кървавата си вина с подаяния,вместо да накаже нацистите еврей.
11
6
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
А В ДРУГИЯ КРАЙ НА ПАЛЕСТИНА ДОСТАВЯТ БОМБИ ЗА ИЗРАЕЛ !!!
10
14
 
16
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
Абе, що не писахте, че след като са се приземили парашутите с помощите, терористите от Хамас откриват огън по гладната тълпа, за да я разкарат и за да сложат ръка върху помощите? А? Защото няма наблизо израелци за обвиняване. Подкупени съучастници на терора с жилетки "ПРЕСС". Срам.
9
1
 
7
 
! Отговори
Иван Анисий преди 1 месец
Управляващите парашутисти в България бяха спуснати от Посолството