"Без будилник": Цветя върху порцелан

Как сутрешното кафе и красотата на природата може да се съчетаят
4

Снимка: Личен архив

След по-малко от месец е един от най-обичаните християнски празници – Цветница. Няма семейство у нас без поне един именик, който да почерпи, а какво е празникът без подаръци? Идеите за това валят още отсега. А някои изгряват върху порцелан... Вижте как в "Без будилник".

Рисуването е страст, на която Добрина Андреева отделя всяка свободна минута.

Запалила се от малка, когато майка й я записва на курс по стъклопис. Децата рисували върху различни предмети и дори направили няколко изложби.

Хобито излиза на дневен ред отново преди две години, когато приятели й подаряват бои.

Те се оказали подходящи не за стъкло, а за порцелан, но Добрина решила да пробва. Харесало й и така всичко започнало отначало.

По професия тя е ландшафтен архитект и може би затова природата е обичана тема за нейните рисунки. Често пъти идеите идват от познати и приятели, а тя ги доразвива и така стават прекрасен подарък.

Цветята – от всякакъв вид, са любимият й мотив, но и на хората около нея. "Не знам колко момини сълзи съм нарисувала до момента", смее се тя.

Рисуването е увличащо занимание, а изработването на една чаша отнема 2-3 часа.

Дори рисунката да е еднаква на пръв поглед, всяка чаша става уникална, защото не може да се повтори едно към едно като щампа. Въпреки че изглеждат еднакви, като се загледате, не е така, обяснява тя.

Добрина не е забравила интереса си към стъклото и рисува върху стъклени бутилки и чаши за вино. Казва, че за порцелана има всякакви маркери, но й харесва работата с бои, защото резултатът е по-истински.

Нейна страст в свободното време са и народните танци. Има време и за тях, защото се разтоварва по друг начин. Естествено, пъстри носии също греят върху порцелана.

Новият й "модел" е в жълто. Не издава повече, но аз си представям слънчогледи или просто лято…
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
стаси преди 8 години
До ВеселинаБихте ли казали как се казва страницана във Фейсбук, защото от този адрес не може да се отвори :)
1
0
 
1
 
! Отговори
cat преди 8 години
Можеше и да напишете от къде човек да си купи.