Черно море спечели Купата на България след драматичен мач

"Моряците" надвиха Левски с 2:1 с човек по-малко на терена
Обновена: 30 май 2015 22:59 | 30 май 2015 22:58,
239
Черно море спечели Купата на България след драматичен мач
Снимка: БТА

Черно море успя да победи Левски с 2:1 след продължения и уникална драма, и така грабна Купата на България на стадион "Лазур" в Бургас.

Мачът се превърна в истински футболен празник заради подкрепящите двата тима фенове, а освен това отборите на терена дадоха всичко от себе си и до голяма степен оправдаха очакванията.

Голът за "Сините" бе на Антонио Аниете, който реализира в 71-ата минута и така на практика той бе на път да донесе трофея на тима си, но в 92-ата минута Бакари изравни. В 118-ата минута Курьор потопи в сълзи противника с гола на обрата.

"Моряците" обаче бяха с човек по-малко от 39-ата минута, когато Стенио бе изгонен след втори жълт и червен картон.

С победата си и трофея Черно море си осигури място в Лига Европа, като ще играе като непоставен от втория квалификационен кръг.

Това е първа Купа на България за тима изобщо.

Четете още новини от "Спорт" в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакам с нетърпение да разберем глобата, която очаква Уески, заради поведението на маймунизираната им публика! То не бяха димки и хвърлени обекти по играчи на Черно Море! Дано е достатъчно солена, за да закрият отбора.
124
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито на футболистите на Черно море!!! Така се играе, със сърце и душа. А Левски да не плаче, футбола се играе до последната секунда. Sorry!
123
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито на морските.Заслужиха си купата. А Левски със Стойчо Стоев ще стигнат далече.Само време му дайте.
122
0
 
26
 
! Отговори
До 167 преди 8 години
Кой те граби бе човек? До преди 3 години ходех в Созопол. Измами и селяния на всеки метър с много малки изключения. Лоша храна и обслужване, задължително надписани сметки, селската простотия да избутаме сезона а следващия, каквото стане. Масово софиянци си ходят в Гърция, малко по-скъпо но чисто и спокойно, без крадливи селяци. Тази година ще се усети какво е като спада в туризма е жесток. Така няма кой да ви "краде" и 5 лева няма да изкарате. Ще се молите някой да ви дойде!
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като прочетох за СИМЕОНОВ се изкефих на макс-бил е голяма работа.Един от великите вратари на България.На стадион Локомотив трябва паметник да му се направи.От фен клуба на ЛОКО какво чакат още.Направете дарителска сметка и ще участвам,а и много други ще се включат.Познавах го лично, лека му пръст.
120
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левски и ЦСКА имаха добри Детски школи. Преди около 10 години в Левски се появи Бисер Хаздай, после съвсем заслужено изгонен, който така корумпира така школата, че за да играеш в големите трябва да плащаш. Колко добри деца имаше и всичко "умря в талаша". Започна се с купуването и комисионните на чуждите футболисти от което добре печелеха само някои. Така и двата отбора западнаха финансово, лишиха се от СВОИ кадри и ето резултата.по-скромните отбори работеха, като Ч.море и с право сега се радват
119
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този мач беше напълно нагласен. От много време не бях гледал мач от българското първенство, и сега много съжелявам че гледах този "Финал", 3 часа напълно пропиляно време, голяма заблуда и лъжа...
118
1
 
26
 
! Отговори
loshp преди 8 години
Къде е Тити Папазов! Тити, цял живот черно море те клати! Стой далеч от Варна, помиярче!
117
5
 
10
 
! Отговори
софиянец до локо преди 8 години
И Локо София страдат от същата болест.Това беше велик клуб и редовно шамарехте червените едно време.Между другото ЛОКО са имали един велик вратар СИМЕОН СИМЕОНОВ.Бил е национален вратар две години и два пъти футболист на годината -1967-68 мисля.Та тоя мъж няма допуснат гол докато е пазел националната врата.Шапка му свалям и поклон до земята.Ако има истински локофенове -направете паметник на..
116
1
 
12
 
! Отговори
до 173 преди 8 години
забравяш да им кажеш, че в столицата има едва около 100 хил. столичани, другото всичко е навлеци от къде ли не - роднини на тия дето плюват по столицата.
115
0
 
6
 
! Отговори
SD преди 8 години
До АнгелДа и аз забелязах патрончето .Няколко пъти връщах клипчето.
114
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разберете, столицата винаги има предимства пред провинцията. Така е по много причини. Да се злорадстваш,че столичен отбор е паднал поради отношение към столицата е глупаво. В столицата е нивото което показва как и докъде е стигнала държавата защото провинциалния манталитет показва консервативност, робуване на отдавна забравени и ретроградни принципи. По поведение, облекло, отвореност към новото, говор и диалект столицата води с много напред. И когато някой се дразни от това значи признава това.
113
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подуенци ги наричат отборът на народа, защото като паднат то феноменално и всички са радостни. С човек по-малко да те обърнат това е една от славните страници в история на подуенци, редом с историите с Антверпен, Бате, Депрецен, Иртиш и т.н.
112
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде да не се делим на ЦСКА и Левски. Двата клуба заслужено си намериха мястото лошо управлявани и жестоко крадени/ЦСКА/. Черно море заслужи победата си и заслужават купата. Важното е да има качествен футбол у нас и да се работи с български деца а не да се слугува на незнайни чужденци. Почните ли преди години, само български играчи, пълни стадиони и добър нац.отбор. Сега ужасна корупция, липса на стратегия и некачествени треньори/ прости, неуки, без лични качества /. И простотията на феновете.
111
1
 
7
 
! Отговори
st. pauli преди 8 години
hah, moriazite sa prasnali poduene, hah:)
110
5
 
26
 
! Отговори
Бургазлия преди 8 години
Кефя се когато падат софийски отбори! ТОва са те софийските *** показаха го на стадиона!Като оставим настрани футбола писнало ни е то такива да ни ограбват софиянци по черноморието
109
0
 
13
 
! Отговори
bros преди 8 години
Опа, софеанец, у нашио град има 7-8 клуба ошше извън офицялно издигнатите в култ по партийна линия цески и уесека. А какво да кажем за организационния малшанс оставил жепейците извън европейските терени?!?! Три поколения от моята фамилия са тъжни по повода...Там има драма, а не при кратунковците на буратков и себеподобия. Снощи победиха по-добрите на терена, да им е честита купата!!! Ней=ка не забравяме, че Сф не е България!
108
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С това трошене на седалки накрая левскарите показаха, че не заслужават титлата.Истинските запалянковци ще подкрепят отбора въпреки загубата и ще поздравят противника.
107
3
 
35
 
! Отговори
Ботев Пловдив преди 8 години
Нито правителствени протекции,нито синьото БФС,дори съдията не са в състояние да осигурят победата на обора на народа.Парите свършиха,нови не се очакват,сините добичета ще започнат да копаят дъното.Повярвайте ми.
106
2
 
31
 
! Отговори
Левски без приз преди 8 години
Нито съдии, нито правителствени господа не помогнаха на Левски. Съдията даде само жълт картон на играч на Левски, когато играч на Черно море остана сам срещу вратаря и бе съборен от Левскаря. Но не се посвени да даде втори жълт картон на играч на Черно море, за да осигули победа за Левски. С 10 срещу 11, Черно море извоюва голяма победа. При това съотношение на броя на играчите, Левски доказа, че и Моуриньо да е треньор - все тая. БРАВО НА МАРЯЦИТЕ. ЧЕСТИТО. Министрите да си избършат сълзите.