Васил Божков предава акциите на Левски на премиера Борисов

Те ще бъдат връчени в 9:00 часа в Министерския съвет
Обновена: 13 май 2020 08:19 | 13 май 2020 07:58, Александър Попов
288
Васил Божков предава акциите на Левски на премиера Борисов
Снимка: БГНЕС

Васил Божков и мажоритарният собственик на акциите във футболния Левски обявиха официално на кого ще бъдат предадени. Ето какво гласи официалното им съобщение. 

След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

"Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на "Левски", който неведнъж е заявявал своята готовност да се "погрижи" за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

Още по темата
След като премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите –  оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят "Левски" без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на "Левски". Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК "Левски" за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик в 9:00 ч. в Министерския съвет. 

 

Още новини за Левски четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
4
 
16
 
! Отговори
sorry преди 4 години
Черепа,пак с няколко хода напред пред полираните мозъци!Мъка за Борисов с няколко десетки милиона от акции напред,но иначе -пак назад!Боко,Боко феновете ще те довършат!Централният играч,финансовия министър Горанов го отпиши,не е във форма!Успехи!
238
8
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
...И КОЕ МУ Е "ГЕНИАЛНОТО" НА ЧЕРЕПА В СЛУЧАЯ??!КАТО ВСИЧКИ *** У БЪЛГАРИЯ ---ЧЕРЕПА НА Е НАЯСНО , ЧЕ :МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НЕ МОЖЕ ДА ПРИДОБИВА НИЩО !!!!Със същия успех , Божков може да му джироса и цялото злато на Дубай , со се петролните кладенци!*** , НАПРАЗНО СЕ РАДВАТ!НАПРОТИВ---ЛЕВСКАРИТЕ , ТВЪРДО ЩЕ ПЛАЧАТ , ОТ ТАЗИ ТЪПНЯ...ХА,ХА,ХАААААААААФАЛИТА ---ЩЕ Е СИГУРЕН И ЗАКРИВАНЕТО НА ОТБОРА -СЪЩО!
237
7
 
2
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 4 години
Арабите ми се обадиха .че са уведомили ВБ със кой полет го връщат в БГ ! Затова са тези ПОСЛЕДНИ ЦИРКОВЕ ! От летището в килията на Г.М. Дим......а там няма телефони и журналисти. А сам събрал данни дако ЗАКОВА за поръчки на УБИЙСТВА .а това значи ..ДОЖИВОТЕН...без замяна
236
1
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 244 АнонименДържавата и отговорните и институции как ще съберат вземанията си от ББорисов също ще видим как действа! А Бочко има лична собственост!
235
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЕВСКАРИ вие още ли вярвате в божков та не виждате ли че тои се гаври с вас зачеркнете го с дебелият фулмастер както каза един професор голега на хоноризис и така нататък стоичков
234
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХА ХА ХА -ГЕНИАЛЕН ХОД НА ЧЕРЕПА ,ДОКАЗА СЕ ,ЧЕ ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЧОВЕК С АКЪЛ ЗА РАЗЛИКА ОТ КРАДЛИВИЯ И ПРОДАЖЕН ***.СЕГА ДА ВИДИМ ТИКВАТА КАКВО ЩЕ ПРАВИ,ЗАЩОТО ТОЙ ЗАГРАБИ БИЗНЕСА НА БОЖКОВ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЪСИПА ЛЕВСКИ.НАЛИ Ш*АНЯВКА НАЛЯВО И НАДЯСНО ТВЪРДИ,ЧЕ Е БОЛЕН (ЛЕВСКАР) ,Е СЕГА ЩЕ ГО ВИДИМ АКО ТИКВАТА ДОПУСНЕ ЛЕВСКИ ДА ФАЛИРА ЩЕ РАЗБЕРЕ КАКВО Е ДА ТРЪГНЕШ СРЕЩИ СИНЯТА ЛАВИНА,КОЯТО ОЩЕ УТРЕ СЕ ОРГАНИЗИРА ЗА ПРОТЕСТ ПРЕД МС СИ ИСКАНЕ ЗА ОСТАВКА НА ТУЛУПА-Ш*БАНЯК
233
7
 
6
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 4 години
Б.Б.--- НЕ МОЖЕ ДА ПРИДОБИВА АКЦИИ от когото и да било , поради това че е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ!ЯВНО НА "МАТЕМАТИКА" БОЖКОВ---ТОВАНЕ МУ Е ИЗВЕСТНО!ОСВЕН ТОВА --ТЕЗИ АКЦИИ СА БЕЗ ПОКРИТИЕ И ИМАТА СТОЙНОСТТА НА -СТАРИ ТАПЕТИ!ТАЗИ ИНТРИГА ---Е СКРОЕНА ОТ ЗАГУБЕНЯК , КОЙТО ОСВЕН ДА ФАЛИРА ФК-ЛЕВСКИ, ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ, ОСВЕН "ИЗГНАНИЕ" ЗАВИНАГИ ОТ РОДИНАТА!НЕЩО ПОВЕЧЕ--ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ХОРА , КОИТО ДА ГО РЕКЕТИРАТ ЗА ДА МУ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ.....ИЛИ ДА ГО ЛИКВИДИРАТ!ГАРАНЦИИ НЯМА!
232
0
 
4
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Бойчето е клошар ли? НАП има ли вземания от ПФК Левски собственст на Б.Борисв?
231
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
върна акциите към истинския собственик в сянка....какво се чудите? Левски беше даден на Божков да се :грижи" за него и уж нямаше да го пипат, обаче Бобо не си удържа на думата...
230
0
 
1
 
! Отговори
минувач преди 4 години
До 238Тоз пък 2млн.гласа!То няма хора в държавата ни, ти...
229
0
 
4
 
! Отговори
бай Миле преди 4 години
Ахахах... ***! Ако мислите, че на някой въобще му пука за лефски, щека, локо, берое, кренвиршите или който и да е отбор жестоко се лъжете!На управляващите им пука до толкова, че да могат да имат контрол върху агитките им за организиране на протести, размирици, поръчки/побоища и разпространение на наркотици.Странична дейност пък е усвояването на държавни и европейски пари под предлога, че отиват за "спорт".А ов.цете да ходят по стадионите или да смучат бира пред телевизора и да се радват..
228
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ ИЗГУБИ 2 МЛН ГЛАСА В МОМЕНТА ЗА ДОГОДИНА ЗА ИЗБОРИТЕ....
227
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Акциите са на БойкоНищо няма да стане,пак казвам,ако трябва ще променят закона и пак нищо няма да излезе от тази игра.
226
1
 
1
 
! Отговори
Акциите са на Бойко преди 4 години
До Анонимен 234: Прехвърлянето на акции е предмет на търговския закон. Не се иска подпис от получателя за да му се прехвърлят акции. Чети закона:"Джирото може да бъде пълно с посочване името на новия приобретател на акцията или бланково. И в двата случая е необходимо прехвърлянето на акцията да се заяви за вписване в книгата на акционерите. Вписването НЕ Е елемент от фактическия състав на прехвърлителната сделка. То обаче обуславя действието на джирото по отношение на акционерното дружество".
225
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Циркът на черепа! Направо с този номер е за фестивала в Монте Карло!
224
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не може да прехвърли нещо на някой ,ако лицето на което се прехвърля не се е подписало, трябва да се подпишат и двете страни,а Бойко не се е подписал,нито има законно право да има отбор като премиер,тъй че ,нищо няма да излезе от тази игра!
223
1
 
5
 
! Отговори
. преди 4 години
сега майката му е да преименуват и пререгистлират отбора но народа в Бате Борисов Банкя ФКлен клуб и да почват от зоните....
222
3
 
13
 
! Отговори
Кой крив, кой прав? преди 4 години
Какво искате от Божков? Обещали са му чадър пред данъчните служби ако издържа Левски. Сега му търсят 800 милиона данъци с години назад и той се отказва от Левски. А без него дружеството щеше да е във фалит отдавна.Сега собственик на 80% от акциите на Левски е лицето Бойко Методиев Борисов. Ще ги продава ли, ще ги подарява ли, нека той си реши. А ние ще гледаме сеира.
221
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков да беше построил поне един цирк, там да вложи парите.
220
1
 
11
 
! Отговори
Нов Клуб преди 4 години
ФК Бате Борисов-София