Васил Божков предава акциите на Левски на премиера Борисов

Те ще бъдат връчени в 9:00 часа в Министерския съвет
Обновена: 13 май 2020 08:19 | 13 май 2020 07:58, Александър Попов
288
Васил Божков предава акциите на Левски на премиера Борисов
Снимка: БГНЕС

Васил Божков и мажоритарният собственик на акциите във футболния Левски обявиха официално на кого ще бъдат предадени. Ето какво гласи официалното им съобщение. 

След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

"Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на "Левски", който неведнъж е заявявал своята готовност да се "погрижи" за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

Още по темата
След като премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите –  оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят "Левски" без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на "Левски". Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК "Левски" за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик в 9:00 ч. в Министерския съвет. 

 

Още новини за Левски четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежко е пожарникар да играе шах с математик...
218
1
 
10
 
! Отговори
От Цесекар... преди 4 години
Аз съм цесекар до гроб,но това е подигравка в пълния смисъл на думата за един "стар" футболен гранд....
217
4
 
19
 
! Отговори
Б преди 4 години
Малоумно да е чета как основната драма на държавата ни в момента била някакъв скапан футболен отбор. Не е за вярване как част от обществото застава на страната на престъпник, укриващ се от правосъдието, защото бил "унижил" премиера на страната им. Сигурно Борисов трябва веднага да пренасочи бюджетните средства и да отреже от парите за болници или безработни за да спасява футболния отбор - щото той ни е най-скъпото в момента, по -скъпо от живота! Запалянковците - пример за морала на нацията..
216
3
 
26
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
И Божков ли почна да се гаври публично с *** от Банкя ? Как не го е страх от главния прокурор ? Нали селяка с каскета се заканваше , че ще го докара от Дубай с белезници...
215
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Muhliovci, za koi sa se vzeli?! Na koi sviat si vaobraziavat che sa? Shube gi e v carska bistrica arena ot ovcete i prasetata....:-)
214
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шах и мат .
213
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде сега всички фенове на Левски ,да се съберат пред министерския съвет при връчването на акциите,за да видят Борисов ,какво ще предприеме за спасяването на отбора от сега нататък.
212
0
 
23
 
! Отговори
Е,гати преди 4 години
подигравката!?!?!?
211
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А манекена или бижутера, както там беше прякора на това гебрерастко Гов но Йовов, не е ли в конфликт на интереси като Шеф на Тотото и спортен клуб, на който същото това Тото е спонсор ?
210
2
 
19
 
! Отговори
Горчив смях преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ЦЯЛА СЕГА СЕИР ГЛЕДАНо за футболния клуб ми е мъчно. Няколко поколения от моето семейство сме левскари, по традиция.
209
3
 
11
 
! Отговори
Зори преди 4 години
Чака се наивникът, който да се закопае като спонсор на Левски.
208
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това е,мога само,да се възхищавам на господин Борисов.За десет години на власт,къща в Барселона и собствен футболен клуб.После умните и кадърните не успявали в България.Само лаят бедните неудачници.Господин Борисов,от бодигард на Живков и след това шофьор на Маджо,с ум,кадърност и труд се издигна до Властелин на България.Цяла Европа,му се възхища и го дава,за пример.И всичко това без,да емигрира и,да плюе как в България, успявали само "връзкарите".Отделно има и млада и хубава жена и дъщеря.
207
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко отказва да ги вземе, Диков връща акциите в Нове холдинг, но собственика вече ги е джиросал, т.е. отказал се е от тях! Щом няма кой да приеме акциите, клуба реално няма собственик и изхода е един - фалит на клуба от подуяне, присвоил си името на Апостола!
206
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега агитката на Левски пред министерски съвет
205
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно на бати Бойко ли прехвърлил тия акции брее? тая работа мирише на далавера от 100 км..
204
2
 
31
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Хаха, много умно от страна на Божков. По този начин настройва привържениците на Левски срещу Бойко Борисов и управляващата партия. Това си е един доста добър натиск към правителството. Ейй добри са тези нашите мафиоти, мутренските времена в Бг, не са отминали.
203
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евалла на Черепа ! Голям играч ! Сега Буда ще се крие поне една седмица. Най-лошото е, че строителните обекти ще опустеят - няма да има кой да снима работниците.
202
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Боцко, ово е стандарт. Къща в Барцелона и собствен футболен клуб. Киро Гела дали завижда? Хаха, браво на Черепа. Беше ясно, че няма да пожали бившите си ортаци...
201
2
 
4
 
! Отговори
аноним преди 4 години
До така трябваРешава се съдбата на футболен отбор Левски. Бойко да вземе акциите! Сега са дошли в България. И да има капан в това, няма да позволя никому и да гъкне против приемането на тези акции от Бойко. Защото отборът е български и интересите на България са над личните сметки на Божков, над партиите, над самолюбието.Какъв си и какво МОЖЕШ да не позволиш!? Можеш да се пенявиш тук анонимно!Отборът отдавна е на някой, беше и на Михаил /Майкъл/ Чорни! Пий си гинко билобата!
200
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже съм виждал как бъдещия министър-председател на България хваща подхвърлените му ключове на колата от един казва се Румен...с прозвището Пашата за да отиде да му я измие, мога със сигурност да ти кажа, че на Тиквата не само ще му омекнат коленете , а и малкото мозък който има ако се срещне с Черепа...