Scooter, Scorpions, Fusion DJ Rally, Предизвикателствата на Чили...

Най-интересното в културния календар тази седмица...
4 окт 2010 12:55,
2
Scooter, Scorpions, Fusion DJ Rally, Предизвикателствата на Чили...
Scooter. Снимка: Болкън Ентъртейнмънт

4 октомври, понеделник

ПРЕМИЕРА:

Писател в сянка
Чакахме новия филм на Полански като деца рождения си ден – трескаво, с огромно нетърпение и очаквания за куп приятни изненади. Добрата новина е, че филмът, който най-сетне е на големите екрани и у нас, няма да разочарова киноманите – качество, напрежение, силни роли, мъжкарска режисура, брилянтен сценарий. Задължителен.

Аз, проклетникът
Децата винаги си падат по лошите герои и точно на това залага продуцентът на Ледена епоха – Крис Меледандри, в новия си филм „Аз, проклетникът“. В него двама привидно опасни злодеи се борят за световно господство над лошотията, обградени от оригинални помощници, предизвикващи не страх, а смях...

КИНО

Намасте България

Въпреки могъществото и влиянието на Планетата Боливуд, родните екрани рядко предават съобщения от територията на любовта и музиката – индийското кино. Тази есен до 10 октомври всеки ден Намасте България ще показва девет от най-добрите боливудски кинохита. Филмите, които се излъчват всеки ден от 19,00 в Cineplex, разказват за любов, а покрай нея – и за мода, религиозни противоречия и дори средновековни конфликти. Всичко това – гарнирано с музика и танци.

ТЕАТЪР

Отворена брачна двойка
Какво по-добро в дъждовния ден от малко смях? Ами много смях! Смело можем да определим „Отворена брачна двойка“ като най-добрата комедия на миналия театрален сезон. Страхотна актьорска игра, великолепна режисура, оригинално сценографско решение и изключителна музика. Постановката на Мариус Куркински разказва за умопомрачително неуспешния опит на една брачна двойка да живее в отворена връзка...
Театър 199 Валентин Стойчев
4 октомври (понеделник), 19,30

5 октомври, вторник

КОНЦЕРТ

Scooter
Немското техно чудо Scooter ще взриви зала Христо Ботев с последния си суперуспешен албум The Ultimate Aural Orgasm, който представят със световното си турне Under the Radar Over the Top. Екстремен сет, килограми пиротехника и най-новото в светлинния и звуковия дизайн – това могат да очакват всички, които са готови да си го причинят.
Зала Христо Ботев
5 октомври (вторник), 21,00

КИНО

Бялата лента
Филмът на Ханеке, номиниран за 2 Оскара, разказва историята за серия странни събития, които се случват в германско селце. Необяснимо и неумолимо, детското насилие изведнъж завладява жителите му, съживявайки раждането на нацизма в началото на миналия век в Германия...
Дом на киното
5 октомври (вторник), 20,30

ТЕАТЪР

Карнавал
Поредната премиера по текст на Камен Донев отново се случва в Сатиричния театър. Карнавал преплита в серия комични ситуации шест двойки в различни етапи от връзките си – току-що запознали се, преживели първата искра на привличане, срещнали се отново след години... Всички те преоткриват радостта от живота и надеждата за ново начало, които любовта провокира.
Сатиричен театър 
5 октомври (вторник), Сцена Щастливеца, 19,00

6 октомври, сряда

СРЕЩА

Предизвикателствата на Чили
Интересни разкази от първо лице и снимки на чаша чилийско вино в уютна и непринудена атмосфера ще представи срещата с Родриго Фика – чилийски алпинист и пътешественик, планински водач и авантюрист. Той е един от четиримата чилийци, които първи прекосяват южните ледени полета на Патагония – достижение, сравнимо с достигането за първи път на Южния полюс.Родриго Фика ще разкаже още за експедициите си до Охос де саладо – най-високия вулкан в света, очарованието на Андите и тайните на Антарктика.
The Fridge
6 октомври, 19,30, вход свободен

КИНО

Храна за душата
След поредица от тежки емигрантски драми Фатих Аким му отпусна края със забавната Soul Kitchen – история за двамата братя и техните съмишленици и врагове по пътя към мечтания собствен ресторант.
Euro Cinema
6 октомври (сряда), 21,30

КОНЦЕРТ

Блуба лу
След като няколко пъти представиха великолепния си нов албум Quadrotopia, Bluba Lu вече са на вълнàта на новия си проект Blubabox, който включва електронни парчета от старите им албуми, от Quadrotopia Remixed, както и чисто нови тракове, които ще представят за първи път цялостно тази сряда. После ще последва турне в няколко български града, така че не пропускай да го чуеш първи!
Sofia Live Club
6 октомври (сряда), 21,00

ТЕАТЪР

Господин Колперт
В последните години Театър София активно поставя най-доброто от новата немска драматургия и част от нея са пиесите на Давид Гизелман. „Господин Колперт“ е черна комедия, оригинално решена в попарт стил от младия режисьор Крис Шарков, която се върти около присъствието или отсъствието на труп в гардероба...
Театър София
6 октомври (сряда), Зала 49, 19,00

7 октомври, четвъртък

ПАРТИ

Fusion Dj Rally
Уникалното за България събитие в продължение на месец предизвика българските диджеи да смесват български фолклор с модерен звук. Големият финал ще представи петимата финалисти, които ще смесват както автентичен акапелен български фолклор, така и инструментални композиции на Оратница и Балкански коне с авторска продукция в стиловете дъбстеп, дръм енд бейс, транс, експериментал и др. Партито ще открие Balkansky (дъбстеп проектът на DJ COOH) и народната певица Санка Мишева. Освен диджей, ще чуем и живи изпълнения на фолклорна формация Кипри. Нека бъде фюжън!
Sofia Live Club
7 октомври (сряда), 20,00

КОНЦЕРТ

Help Me Jones
Родната ню уейв-диско гордост с поредния си концерт, включващ новаторски звук, привидно несъчетаеми стилове и оригинални текстове.
Кино Влайкова
7 октомври (четвъртък), 20,00, 5 лв.

КИНО

Торемолинос 73
Забавна и умилителна, „Торемолинос 73“ е карикатурна и нежна комедия за двама съпрузи през 70-те, които попадат в порно индустрията заради безкрайната си наивност и желанието си да имат дете...
Euro Cinema
7 октомври (четвъртък), 16,00

8 октомври, петък

ТЕАТЪР

Железният светилник

Панаирът на младите в Младежкия театър е в разгара си, а петъчната вечер е отделена за постановката на един от най-обещаващите млади режисьори – Стайко Мурджев („Пухеният“). Темата на неговата интерпретация на класиката за забранената любов между Катерина и резбаря Рафе Клинче на Димитър Талев е връзката между рода и съдбата на отделния човек.
Младежки театър
8 октомври (петък), Голяма зала, 19,00

9 октомври, събота

КОНЦЕРТ

Scorpions
Поредното гостуване на Scorpions у нас ще промотира новия им албум Sting In The Tail. То е част от световното им турне Get Your Sting And Blackout World Tour 2010/2011 с 47 дати на няколко континента, с което немските рок легенди се сбогуват със своите фенове и  преустановяват своята концертна дейност.
Стадион Академика - Плиска
9 октомври (събота), 20,00

Brujos In Bulgaria
След едноседмичния творчески уъркшоп с хубавото име Sonimar (Слънце и море) на перкусиониста на Ojos de Brujo Макс Моя и бразилския композитор и продуцент Шуша Леви ще можем да видим резултата от работата им с българските им колеги. Единайсет музиканти ще ни омагьосат с горещи ритми и импровизации от далечния юг под наслов  Brujos in Bulgaria.
Soul In Da Hole
9 октомври (събота), 22,00

ТЕАТЪР

Грозният
Тази седмица освен „Господин Колперт“, театър София ще ни предложи и другата си пиеса по модерна немска драматургия – „Грозният“ от Мариус фон Майенбург – дело на чудото на новата българска режисура – Василена Радева. Отличена с няколко театрални награди, постановката е ироничен, авангарден и безмилостен поглед върху понятието красота в съвременния свят. Абсолютно задължителна спирка на столичната сцена!
Театър София
9 октомври (събота), Зала 49, 19,00


10 октомври, неделя

ТЕАТЪР

Заминавам
Вероятно последният ни шанс да видим постановката – дипломен спектакъл на класа на проф. Здравко Митков. Пиесата разказва за Грамов – жител на малък град, който изведнъж размахва билет пред близките си и се сбогува с тях. Основният му мотив е, че иска да избяга именно от тях, а решението – съвсем сериозно и напълно окончателно. Точно затова никой не му спестява какво мисли за него...
Младежки театър
10 октомври (неделя), Камерна зала, 19,00

ИЗЛОЖБА

Мирон Цонвир
Неделният ден е чудесно време за разпускане, но и за малко енергия. Поезия, романтика, воайорство, скандал и цинизъм – фотографиите на култовия документалист на ъндърграунда от 80-те години на миналия век  Мирон Цовнир определено няма как да ни оставят безразлични. Самоцелно брутален или нежен, той е един от създателите на запомнящи се образи, изобличаващи лицемерието и показващи социалната истина, с всичката й лудост, перверзност и мизерия.
Червената къща
Всеки ден до 31 октомври (неделя), зала Гъливер

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: scooter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хау мач ис дъ фиш?
1
0
 
0
 
! Отговори
Иво Иванов преди 13 години
Коцерта на Scorpions не е на стадион Академик, а на стадион АкадемикА, който се намира зад Плиска.