Уикенд с Dnes.bg: Джо Кокър, Roxette, Onur Engin

Най-интересното в културния календар в края на седмицата
28 май 2011 08:51,
3
Уикенд с Dnes.bg: Джо Кокър, Roxette, Onur Engin
Снимка: Вирджиния Рекърдс/ Sony Music Entertainment

28 май, събота

МУЗИКА

Джо Кокър
Един от най-големите световноизвестни изпълнители ще гостува за първи път у нас. Джо Кокър ще представи новия си албум Hard Knocks Tour, както и най-големите си хитове, сред които You Can Leave Your Hat On и Unchain My Heart. В последните 40 изпълнителят е издал 21 студийни и четири лайв албума. Напоеният му с блус и соул глас просто не може да бъде сгрешен и е негова абсолютна запазена марка.Продал е милиони копия от своите албуми по целия свят и е създал невероятни и обичани хитове. Дойде моментът да им се насладим на живо. Още за концерта!
Зала Фестивална
28 май (събота), 20:00

ПАРТИ

Onur Engin / Funk Da Disco
Едно от последните за сезона партита от поредицата на DJ Ilko и DJ Marten Funk Da Disco ще срещне родните фенове на позитивния танцувален звук с турската звезда на електронната музика Onur Engin. Базираната му на семпли музика е повлияна главно от джаз, соул, фънк и диско. През последните три години получава положителни отзиви от големи имена като Laurent Garnier, Gilles Peterson, Andy Smith, Ursula 1000, Robert Luis, Michael Ruetten, Jeremy Sole, Dicky Trisco, Dom Servini, Simon Harrison, Solid Steel, Mo’ Horizons и Simbad. Специалитет му е седемдесеттарският звук, който не оставя краката спокойни...
Sofia Live Club
28 май (събота), 22:00

ТЕАТЪР

Тест
„Тест“ е спектакъл по наградената с Аскеер 2011 за най-добра пиеса на Елин Рахнев с режисьор Марий Росен. Спектакълът представлява уж обикновено интервю за работа, което се оказва крайно мъчение и за двете страни. Постепенно странностите и спецификите на теста се превръщат от забавно абсурдни ситуации в тъжни екзистенциални обобщения за пътя, който е поел модерният човек. Страхотна актьорска игра на Петко Каменов и Явор Борисов и неочакван финал.
Сатиричен театър
28 май (събота), 19:00

КИНО

Дзифт
Един от най-добрите български филми за последните 20 години. Соцреализъм, модерна ирония, тъмни герои, екшън, перфектен диалог, черен хумор и бясна динамика. Безкрайни шеги и хватки с езика, социалистически смешни лозунги, градски жаргон и кодове и символи в минало време. Особена черно-бяла атмосфера, често нарушавана от цветни елементи, които я допълват, но и я правят неимоверно странна. Още - тук. Входът за прожекцията е свободен.
Cineplex
28 май (събота), 23:59

29 май, неделя

МУЗИКА

Roxette
Шведско поп-дуо Roxette ще изнесe концерт в София, като част от дългоочакваното им турне, което започна на 1 март в Русия и което ще премине поне през още четири континента. Мари Фредриксон (Marie Fredriksson) и Пер Гесле (Per Gessle) се връщат на световната сцена с пълен ентусиазъм след шестте напълно продадени концерта миналото лято. У нас ще ги подгрява Нора. Още - тук и тук!
Стадион Георги Аспарухов
29 май (неделя), 20:00

КИНО

Според размера
Копродукцията на Израел, Франция и Германия предлага необикновена смесица от любов, смях и сумо. В нея четирима приятели стигат до заключението, че е безсмислено да се тормозят с диети, когато вместо това могат да излязат на ринга. Решението от своя страна води до безброй комични ситуации и насочва вниманието ни към социалния натиск върху хората с наднормено тегло. Филмът използва борбата сумо като начин за получаване на признание и протест срещу обсебения от мисълта за диети свят, а и показва спорта като начин за справяне с личните проблеми. Всеки от персонажите крие тайни и лични чудатости, които интригуват, разсмиват и поддържат напрежението. Режисьорите не оставят нито един повод за смях да им се изплъзне, но едновременно с това не се притесняват от забавни размишления за смъртта. Те не използват свръхтеглото на героите си като повод за подигравки и въпреки че много добре разбират съдбата им, не се отнасят с лъжливо състрадание към тях.
Дом на киното
29 май (неделя), 15:15

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
15
 
! Отговори
RT% преди 12 години
На Подуяне не стъпвам, който ще да идва!
2
1
 
16
 
! Отговори
до модераторите??? преди 12 години
защо цензурирате и оприделяте кой къде да пише това което мисли, това го пиша зашото само тук имам право на такова , ние демократична държава ли сме или придатък на някоя нова форма на подтискане на свободата на словото, в момента не ме интересува по горната статия пиша тук защото съм ограничен...жалки слуги.......
1
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 12 години
джо кокър идва за 3ти път в България!