Бебе почина, лекари се борят за живота на майката във Варна

Жената вкарана в родилното на 31 декември, лекарите уж слушали тоновете на бебето, но...
9 яну 2009 15:01,
109
Бебе почина, лекари се борят за живота на майката във Варна
Снимка: Булфото

Бебе почина преди обяд в родилното отделение на варненската болница МБАЛ "Св. Анна".

Все още лекарите се борят за живота на 32-годишната майка Цветелина Демирова.

Съпругът на родилката твърди, че терминът й бил за 13 декември 2008 г.

Цветелина била приета в родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна" 30 минути преди полунощ на Нова година.

Жената била доведена от варненското село Орешак от сестра й Наташа и съпруга й. Била приета по спешност.

Около 2 ч. се обадила на лекарите и казала, че има силни болки, но никой не й обърнал внимание.

Сестрата Наташа се обадила по телефона на директора на родилното д-р Стефан Скочев, за да се оплаче.

Той обяче я уверил, че всичко е наред, но въпреки това отново не била вкарана в родилна зала.

От 31 декември до днес Цветелина била под наблюдение в родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна”.

Вчера последно са прослушвали сърдечни тонове на детето и са я уверили, че всичко е наред.

Днес обаче се оказало, че тонове липсват и детето е мъртво. Родилката веднага била вкарана за спешна операция.

Д-р Скочев е казал на роднините на Цветелина, че операцията е тежка.

По техни думи матката на родилката е отстранена.

В средата на миналия декември млада жена на 23 години почина в същата болница часове след нормално раждане на първото си дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Най-вероятната причина за смъртта на починалото тази сутрин в МБАЛ Св. Анна във Варна бебе е високо пукнат мехур на околоплодните води, което е предизвикало инфекция на матката, и от друга страна пъпната връв на бебето е била много къса и се е увила около врата му. Това съобщи директорът на родилното отделение в здравното заведение д-р Стефан Скочев. Той допълни, че плодът е изваден мъртъв, след операцията извършена днес, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна. Мъртвият плод е бил на момиче, което е тежало 3,7 кг. Родилката Цветелина Демирова е на 30 години и това е втора бременност за нея. По думите на д-р Скочев проблем е, че терминът не е бил уточнен. Освен това жената е правила аборт няколко месеца преди да забременее отново и матката не е била заздравяла. Когато родилката е приета в болницата от направено изследване на ултразвук е установено, че по-реална дата за термина е между 10 и 20 януари 2009 г.Когато е постъпила в родилното отделение на 30 декември шийката на матката е била твърда и незряла, и е нямала разкритие. Ултразвукът показал, че плода е жив и нормално развиващ се. От както е хоспитализирана на жената през ден са правени геникологични прегледи, а всеки ден запис с акушерски монитор, след което с цел предизвикване на раждане са започнали да й дават таблетки с Простин за предизвикване на родова дейност. Последният запис с акушерски монитор е бил направен вчера следобед и всичко с плода е било наред, заяви д-р Скочев. По думите му родилката е казала, че изпитва леки болки, но не се е наложило раждане, а вечерта за последно е усетила бебето да се движи. Сутринта след като д-р Скочев е установил, че жената има 2 3 см. разкритие е спукал мехура с околоплодните води, при което са изтекли зелени води с гнилостна миризма. Тогва жената е казала, че вчера е усетила нещо да изтича от нея, но не е обърнала внимание. При следващото изследване с акушерски монитор се оказва, че бебето няма тонове, а прекалено високото пукане на мехура е предизвикало инфекция на матката. Това е наложило д-р Скочев да започне раждане със секцио и да бъде премахната матката, за да може да се предотвратят тежки усложнения като перитонит например.Жената е получила голям кръвоизлив. По думите на д-р Скочев ситуацията е овладяна, но все още не се знае какво ще е развитието на случая.
27
0
 
1
 
! Отговори
Хехо преди 15 години
Мъртво бебе е извадено с операция тази сутрин в родилното отделение на МБАЛ Св. Анна във Варна. Това съобщи на пресконференция началникът на отделението д-р Стефан Скочев, който е извършил операцията, предаде репортер на радио Фокус-Варна. Той допълни, че причината за смъртта на момиченцето е механична, като част от пъпната връв е била увита около врата му. Д-р Скочев уточни, че е установил липсата на сърдечни тонове на детето при сутрешната си визитация, след което с операция е отстранил мъртвия плод и матката на майката, която е била инфектирала. По време на хирургическата намеса е бил засегнат голям кръвоносен съд на жената, но сега състоянието й е стабилно. За последен път сърдечните тонове на детето са били установени вчера около обяд, а майката е усетила движението му за последно през нощта. По думи на д-р Скочев, майката на починалото дете е Цветелина Георгиева от село Каменар. Тя е постъпила в болницата на 30 декември. Д-р Скочев подчерта, че прегледи са правени редовно и не е имало индикации за проблем със състоянието на детето. След преглед с ултразвук за дата на раждане е бил определен 21 януари. Теглото на починалото дете е било 3.7 килограма. Д-р Скочев добави, че вероятна причина за инфекцията, наложила отстраняването на матката на жената, е аборт, който тя е направила по собствено желание на 6 март миналата година. Той поясни, че след прекъсване на бременност е желателно да не се допуска ново забременяване в рамките на 6 месеца. Цветелина Георгиева е на 32 години и има едно друго дете, родено през 1999 година.
26
0
 
1
 
! Отговори
edin ot platilite преди 15 години
nikoi li ne mu e kazal na toia 4owek kakwa e tarifata na doktor skochew i `e triabwa da se plati na niakoi ot lekarite ili pone aku6er towa waji za wsi4ki bolnici w varna doktor pone 300 lv aku6er pone 100 ako se nadiawate na mai4in dom moje i nikoga da ne izlezete ot tam imam trima poznati s takiwa slu4ai no wsi4ko towa se pokkriwa umi6leno nali si pla6tata i ot tam da se mul4i
25
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
но не бързайте да плюете, бе , хора. В статията изобщо не става ясно за какъв проблем става въпрос. Може жената да си е имала здравословни проблеми, може да са били големи усложненията, може да са 1000 неща. Все пак не вярвам от немарливост да оставят родилка да преноси почти месец.... Каквито и да са - лекари са!
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
и този татко не е платил предварително на докторите-убийци!Дано поне има сили сам да търси възмездие!
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ИЛИ АКО УСМИВАШ НЯКОЙ! ОК АМА НЕ ПО ТОЯ НАЧИН!
22
0
 
1
 
! Отговори
Gery преди 15 години
Така се случи със сестра ми преноси детето с 2 седмици и точно на нова година лекарите не и обърнаха внимание искаха да празнуват даже и пари не искаха а детето преносено...добре че сега си е живо и здраво милото... До гуша ми дойде от тия лекари в България!!! Кога ще доживея да чуя има осъден лекар... мисля никога...Нищо свястно няма в тая държава...после младите бягали...Е как да останат тук при тия условия?!?!?!
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ТИ НЕ СИ ДОБРЕ БЕ НОМЕР 1 КОЙ И КАК РЕШИЛ-*** СМОТАН!"ДОКТОРЧЕТО" Е ЗА СЪД С НАЙ-СТРОГОТО НАКАЗАНИЕ! А НА ТЕБЕ Н.1 -НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ-ТВОЯ ГОСПОД ДА РЕШАВА ТАКА ИЛИ ЗА ТЕВЕ ИЛИ ЗА ТВОИ БЛИЗКИ!- МАЛОМОЗЪЧЕН!
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Това е ужасна трагедия за жената, ако оживее. Мъртво бебе и новината, че никога в този живот няма да бъде майка!Ама и аз да изпия едно кило ракия от село, и аз няма да искам да израждам, особено ако съм в критично състояние под масата и ме държи още седмица след това...
19
0
 
1
 
! Отговори
Дано спасят жената преди 15 години
всеки ден по някоя ужасяваща новина , това е ужасяващо , НЕЗАБАВНА ПРОВЕРКА И ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ ДИПЛОМИТЕ НА ТИЯ "доктори",че то вече не се знае на кого ще попаднеш. ДА ПАЗИ ГОСПОД
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Личи си, че не си с медицинска образование. След две седмиици преносване не може да се направи никакво секцио защото главата на детето одавна е малкия таз на жената и изваждането му не може да стане по този начин!! Просто се предизвиква медикаментозно раждане. Точно по този начин родих и аз, и слава на Бога аз и детето сме си ОК.
17
0
 
1
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 15 години
КАКВА Е ТАЗИ ПРОСТОТИЯ БЕ ??? В 21 век ЗДРАВА И ПРАВА РОДИЛКА ДА ОСАКАТЯТ ??? ТОВА ТАМ ЛЕКАРИ ЛИ СА ИЛИ ПРОФАНИ ??? УЖАС , КАК МОЖЕ ИЗНОСЕНО БЕБЕ ДА ГО ДЪРЖАТ 18 дни + още 9 ДО ДНЕС !! ДО ЕДНА СЕДМИЦА ПРИ ЕЖЕДНЕВНО НАБЛЮДЕНИЕ С АПАРАТУРА СЕ ДЪРЖИ РОДИЛКА СЛЕД ТЕРМИНА И СЕ ПРАВИ СЕКЦИО !!! КАКВИ ТОНОВЕ СА СЛУШАЛИ, ЧЕ ТОВА Е СПОСОБ ОТ ВРЕМЕТО НА БАБА МИ !! И СЕГА ПРИ ОТСТРАНЕНА МАТКА НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМАТ ДЕЦА. ДАНО ДА ОЖИВЕЕ И ДА ГИ СЪДЯТ ДО ДУПКА ТЕЗИ БЕЗДАРНИ ЛЕКАРИ ОТ ВАРНА !!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Саня преди 15 години
"Борят се"? Сигурно са й казали, че си въобразява и нищо й няма. Пази Боже от такива лекари!
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ужас! Дано да греша, ама имам чувството, че напоследък много такива новини почнаха да публикуват! Лоша работа! Самата аз съм млада и честно да си призная, направо ме е страх да забременея като чета такива ужасии. А и по рождение си имам малък проблем с матката, та направо... Пази Боже!
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ГАДОВЕ ИЗВЕРГИ ***!!!!!ЕЕЕЕЕЕ ТОВА Е *** ЛЕКАРИ НЕМАРЛИВИ САМО ПАРИТЕ ГЛЕДАТ-А НЕКАДАРНИ КОЛКОТО ИСКАШ,ЧЕ И ОТГОРЕ!
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В щатите за 5 години не е изпуснато нито едно бебе в болница, скоро се хвалеха и имат защо, при положение че там се раждат 5% от хората на земята!
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ТЕЗ ДА НЕ СА ОТ ХАМАС БЕ ???????????
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Porednata takava novina ot Varna???????? Tia tam shto ne vzeme niakoi da gi proveri be, basi neshtasnivcite tapi, kat ne im se raboti kato lekari da hodat na selo da kopat kartofi.... Basi ujasa, dano se opravi jenata, da e jiva i zdrava da si otgleda dr dete. :((
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Дано съпругът се окаже мъж и собственоръчно да пререже гърлото на доктора пред очите на целия му екип. Уверявам ви не е толкова трудно.
9
0
 
1
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Как са я оставили толкова време без никакви действия?!Терминът й е бил на 13.12, постъпва по спешност на 31.12, а те чакат още 1 сед., като само слушат тонове?! Те нормални ли са?! Това си е направо убийство! Нямам мед. образование, но знам, че когато бебето е преносено най-много се изчаква 2 сед. след термина и се прави секцио. Това лекори ли са?! Господ да ги накаже! Дано обаче преди него и властите се намесят!