Бебе почина, лекари се борят за живота на майката във Варна

Жената вкарана в родилното на 31 декември, лекарите уж слушали тоновете на бебето, но...
9 яну 2009 15:01,
109
Бебе почина, лекари се борят за живота на майката във Варна
Снимка: Булфото

Бебе почина преди обяд в родилното отделение на варненската болница МБАЛ "Св. Анна".

Все още лекарите се борят за живота на 32-годишната майка Цветелина Демирова.

Съпругът на родилката твърди, че терминът й бил за 13 декември 2008 г.

Цветелина била приета в родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна" 30 минути преди полунощ на Нова година.

Жената била доведена от варненското село Орешак от сестра й Наташа и съпруга й. Била приета по спешност.

Около 2 ч. се обадила на лекарите и казала, че има силни болки, но никой не й обърнал внимание.

Сестрата Наташа се обадила по телефона на директора на родилното д-р Стефан Скочев, за да се оплаче.

Той обяче я уверил, че всичко е наред, но въпреки това отново не била вкарана в родилна зала.

От 31 декември до днес Цветелина била под наблюдение в родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна”.

Вчера последно са прослушвали сърдечни тонове на детето и са я уверили, че всичко е наред.

Днес обаче се оказало, че тонове липсват и детето е мъртво. Родилката веднага била вкарана за спешна операция.

Д-р Скочев е казал на роднините на Цветелина, че операцията е тежка.

По техни думи матката на родилката е отстранена.

В средата на миналия декември млада жена на 23 години почина в същата болница часове след нормално раждане на първото си дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
До 43В белите страни, отдавна процента на мътрвородени бебета е сведен до минимум, а при нас, с всяка година, случаите се увеличават!!! А определено нова техника има, определно хората имат по-добра здравна култура, а сега те питам, къде е причината тогава? Май някои, не са лекари, въпреки Хипократовата клетва която полагат? Мисля, че доста лекари започнаха да гледат на нас, като на източници за допълнителни доходи, а не за хора, които имат нужда от адекватна лекарска помощ!!! Мъжът да го намери този и да го стреля! Това е! Една алчна твар по-малко в докторската гилдия!
47
0
 
1
 
! Отговори
A преди 15 години
Не пишат глупости хората. Действително има много лекари за съд. Както в София - Майчин дом. Съсипаха живота на цялото ми семейство, добре че успяхме да го преживеем, но беше много трудно.Брат ми беше жертва точно на такива доктори при раждането си. До 12 години успяхме да го задържиме.Благодарение нескопосаното им *** замалко да убият майка ми и брат ми.Това се случва 1979 г.
46
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
СКЪПА БЪЛГАРКО,И ТИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ,ЧЕ НЕ ПЛЮЕМ ПО КАДЪРНИТЕ ЛЕКАРИ,КОИТО БЕЗСПОРНО ГИ ИМА,ДОРИ И В БЪЛГАРИЯ,В СТАТИЯТА СЕ ПИШЕ,ЗА ТОЧЕН,КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ С НЕ -КАДАРНОСТ,А НЕ ЗА НЕЩО ДРУГО! ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО! ПЪК МОЖЕ БИ ТИ СИ "КАДЪРЕН" ЛЕКАР! ОК! БЕЗ ИЛЮЗИИ И ЗАБЛУДИ!
45
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А, ти "българко" (43) вместо да се срамуваш, по-добре се замисли,какво щеше да е , ако се беше случило на теб??? Или ти защото си много компетентна, сама ще се израждаш?????
44
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
мръсни убийци на всякаде в аг отделенията
43
0
 
1
 
! Отговори
българка преди 15 години
как не ви е срам да пишете глупости по сайтовете,за съжаление хората умират и защо лекарите трябва да са виновни за това?срам ме е че съм българка.едва ли някъде по света има толкова злоба,некомпетентност и простотия.ами като сте толкова отворени защо не сте станали вие лекари.
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
az li4no bih mo otrqzal glavata pred vsi4ki v koridora ako tova se slu4i na moqta jena,kolq go kato prase pred vsi4ki,taka 4e majat na tazi jena spokoino s pravo da mu reje 6ibanata glava,nqma druk na4in osven smyrt za doktora
41
0
 
1
 
! Отговори
Правда преди 15 години
Убийци мръсни...... Искам съд и затвор за виновните.
40
0
 
1
 
! Отговори
ком .39 е за 34 не преди 15 години
НОМЕР 35 ИЗВИНЯВАМ СЕ КОМЕНТАРА МИ НА НОМЕР 39 Е ЗА 34
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
НЯМА КАКВО ТОЛКОВА ДА СЕ МИСЛИ НОМЕР 35 ,ВСИЧКО СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ТЕРМИНА НА ЖЕНАТА,ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ НИКОЙ ЛЕКАР ДА НЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ,КОГА Е БИЛ ТЕРМИНА!И.... ОСВЕН ТОВА ОТ УСУКАНА ПЪПНА ВРЪВ НА БЕБЕТО НЕ СЕ УМИРА,А ОТ НЕКЪДЪРНОСТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ТОВА !АЗ СЪМ РОДЕНА СЪС УСУКАНА ПЪПНА ВРЪВ,СИНЯ ,МАЙКА МИ С ОГРОМНИ КРЪВОИЗЛИВИ И В КРАЙНА СМЕТКА ЛЕКАРИТЕ СА ОВЛАДЯЛИ ПОЛОЖЕНИЕТО-И ДВЕТЕ СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ! А ТОВА СИ Е ЧИСТА НЕМЪРЛИВОСТ И НЕКЪДЪРНОСТ ЗА ЛЕКАРЯ! ТЕРМИНА ЖЕНАТА САМА НЕ МОЖЕ ДА СИ ГО ИЗЧИСЛИ-ЗА ТОВА СА ЛЕКАРИТЕ!!!!!
38
0
 
1
 
! Отговори
хан Крум преди 15 години
СМЪРТ НА ТАЗИ ***!СМЪРТ!СМЪРТ!Хиляди са примерите на болни,които висят в болницата със седмици,докато не им подсксжат на кой колко да си платят.колко и да са *** им е било ясно ,че обричат бебето и майката на сигурна смърт.и пак са чакали кинти,за да и направят секцио.това не са лекари,не са и хора.СМЪРТ!СМЪРТ!СМЪРТ!
37
0
 
1
 
! Отговори
efi преди 15 години
сега е по-зле отпреди *** демокрацията.Родих секцио на 38 години и за докторите беше много важно всичко да е ок.Голямо внимание ми отделяха,не бяха сигурни в термина ми защото бебето беше доста едро за термина който им казвах аз.И си ме прибраха за един месец в болницата-да съм им под наблюдение.Но всичко е въпрос на късмет,верно.Много съм благодарна и винаги ще е так на доктор Протопопов от варненския родилен дом.Велик доктор беше и Кисьов,лека му пръст--той на видеозон казваше термин,тегло дължина и пол,от раз!
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
З4 глупостити ги пишеш ти. Демирови не е рядко срещана фамилия в България, поне за мен, а и какво значение има името. Моя позната забременя инвитро във Варна. Със съпруга си теглиха заем за процедурата. На няколко пъти се е оплаквала от болки по време на престоя си за раждане, но също са и казали че няма никакъв проблем и чуват добри тонове, беше бременна с близнаци. Докато в един момент спрели да чуват тонове и спешно я оперирали. Установили, че едното бебе е починало преди около седмица и разлагането му е причинило смъртта и другото.
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не доктори, аз им викам докторя-престъпници в манти
34
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
ах,ох,проклети доктори,ужас.Не възклицавайте.Информацията се разминава дори в името на майката.Пак някой журналист не е доразбрал нещо.Демирова е небългарска фамилия. Защо мъжът казва термина ,а не жената. Тя глухоняма ли е?Я,помислете малко. Жалко за детето,но убиецът може и да не е доктора. Стиге с тея глупости.
33
0
 
1
 
! Отговори
Burgazlia преди 15 години
Не знам кой ги назначава тези доктори в Бургас и Варна, но в тези два града попаднеш ли в болница не е ясно дали ще излезеш. Онзи ден тези в бургас не разпознаха счупена от изкълчена ръка.Е, варналии поне разбраха, че все пак е счупена, но пък как я наместиха- ръцете си оставиха. Сега варианта е или крива ръка или ново чупене в София!
32
0
 
1
 
! Отговори
- преди 15 години
Споко, 25, има хора дето са толкова ***, мързеливи и нещастни, че плюенето осмисля целия им живот, изпълва цялото им ежедневие и се е превърнало в тяхно хоби, професия и задължение.Остави ги на съдбата им защото Господ достатъчно ги е наказал.
31
0
 
1
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Това вече е прекалено! Въртят и сучат само за да си "измият" ръцете и да се оневинят! Неуточнен термин и разлика в датата 1 месец - те да не работят в Средновековието?! Чувала съм за отклонения от 5-6 дни, но 1 мес. и отгоре?! Хората ли са?! Нали имате ултразвук, който показва точно развитието на плода и коя седмица е! Сега ще изкарате и жената виновна. Жената е раждала и преди, ако е "изтичало" нещо от нея е щяла да съобщи.Кого ли залъгвате?
30
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 15 години
Дано този път не им се размине! Това не са лекари, това са некадърници и непукисти. Как може да оставят да преноси детето почти месец след термина?! И сега ще обвинят я майката, я бащата и пак ще излязат невинни. Догади ми се!
29
0
 
1
 
! Отговори
uoni преди 15 години
az sam rajdala v tazi bolnisa i iskam da vi kaja 4e ima takiva koito naistina ne obrashtat vnimanie no ima i savesni navsqkade sa taka vsi4ki sa interes4ii