Родители отказват имунизациите за бебета си

Щатската мода крие рискове за живота им, твърдят педиатри
18 окт 2009 16:01,
122
Родители отказват имунизациите за бебета си
Снимка: Булфото

Родителите у нас масово са започнали да отказват задължителните имунизации за малчуганите си.

За това алармираха водещи детски лекари, участници в Деветия конгрес на Българската педиатрична асоциация в Пловдив.

Причината била новата мода, която идвала от САЩ - отвъд океана мълвата носела, че ваксините можели да причинят стерилитет и други необратими проблеми с човешкото здраве.

Парадоксално така ромите се оказвали по-стриктни по отношение на здравето на децата си. При повикване от джипито, те незабавно водели своите хлапета в кабинетите за имунизация, пише вестник „Стандарт”.

Според участниците в конгреса новата щатска мода крие опасности от връщането на болести като вариолата, дифтерита и детския паралич, за които от години смятаме, че сме ги преборили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
tuistar преди 14 години
Ето и мнението на Международната група за най-съвременни изследвания, в която влизат учени и лекари от различни страни: "Какво се случва през последните 50 години? Обмислено и съзнателно вкарване на биологични токсини в човешкото тяло, които увреждат здравето, репродуктивните способности, интелигентността и социалното поведение. Като резултат се проявяват социални заболявания, включващи проблеми с обучението и усвояването на знания, престъпност и други инволюционни феномени, които позволяват на определени социални групи да контролират съзнанието на населението чрез поддържане на конфликти, като по този начин пречат на планетарната еволюция и същевременно жънат огромни печалби от биологичната и неврофизиологичната дегенерация на обществото."
122
0
 
1
 
! Отговори
tuistar преди 14 години
Ваксините постепенно отслабват волята на човека, става консервативен и затворен за нова информация и прогресивно оглупяване!!!
121
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 14 години
Здравей Веселин,Скоро ще имаме бебе и никак не бихме искали да му правим никакви ваксини, но не знаем какво да правим със задължителните ваксини???!!! Пиши ми, много моля(djordjo7***abv.bg), как вие сте успяли да не поставяте тези ваксини!Благодаря предварително!
120
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
P.S.: Като казах детство имах предвид точно пубертета (не се бях уточнил).
119
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
И това може да стане в случаите когато има усложнения като орхит.Но си е опасно, мисълта ми беше че трябва да се ваксинираме.
118
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 14 години
Да, така е, съгласен съм.
117
0
 
1
 
! Отговори
до някой преди 14 години
Аз пък искам да уточня, че ако момчето изкара заушка преди пубертета няма проблем-никакъв. Проблемъте, ако се изкара не в детска възраст, а в пубертета и по-късно. Като незнаете не пишете глупости по форумите. За сведение баща ми е прекарал заушка на 6, а майка ми е била бременна от него 5 пъти.
116
1
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
до: lioСамо искам да добавя към коментара ти, че прекарана заушка в детството води до стерилитет при момчетата. Дори и да си се излекувал няма гаранция че някой ден ще можеш да имаш деца.
115
1
 
0
 
! Отговори
lio преди 14 години
преди да започнете да си сложете в главите следното :заушка ,хемофилна инфлуенца тип б причиняват менингит-възпаление на мозъка засягат слуховият апарат и причиняват тотална глухота ,епилепсия и познавателен дефицит (малоумие ако по предпочитате ) дребна шарка -причинява енцефалит ,слепота и СМЪРТ тетанус -причинява болезнена смърт -неконтролируеми спазми в мускулатурата птичи грип -над 180 умрели деца в америка (няма ваксина ) кой от вас иска да си играе на господ с детето си
114
0
 
0
 
! Отговори
drdoolittle преди 14 години
На No 105 мога да кажа само ,че има много здраве да подпечатам с личния си печат и подпис имунизационен паспорт на дете което няма имунизация, колкото и пари да бута. Истината , че не е имунизирано ще лъсне много ясно, когато детето ѝ почине от тетанус, докато се рови в някакви *** на двора. Никой няма да ви кани с бъклица и дрян за имунизации . Само че, отидете при личния си лекар и заявете писмено отказа си от имунизации с дата и подпис. Ние няма да носим отговорност за тъпите ви решения.
113
0
 
0
 
! Отговори
drdoolittle преди 14 години
В момента за децата само една ваксина не отговаря на европейските изисквания-Дифтеткок, затова доста родители си купуват Tetraxim или Pentaxim. По обещанията на българското МЗ от средата на следващата година ще влезнат в имунизационния календар безплатно. Всички други ваксини освен споменатата са абсолютно същите които се правят в САЩ и Великобритания. Хората, които имат деца и пребивават с тях в чужбина знаят това много добрe.
112
1
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
До: VeselinНапълно подкрепям мнението на Kate. Има качествени ваксини които трябва да бъдат задължителни, но ние както винаги изоставаме и се "влачим" след останалите европейски държави с години назад.Не ми е безразлично, че има неваксинирани (не само деца, и възрастните подлежат на ваксинации) защото колкото повече са неваксинирани, толкова по-големи епидемии ще се очакват, а това застрашава и ваксинираните! Но ти едва ли ще го разбереш, затова - да има строги санкции срещу неваксинираните!
111
1
 
0
 
! Отговори
Kate преди 14 години
Нещо покрай грипните ваксини и объркахте нещата . За грип и аз не се ваксинирам ,както и децата ми. Не боледуваме повече от някоя хрема последните десетина години. Но другите ваксини : туберколоза , детски паралич и прочее абсолютно не бива да бъдат пропускани! Това е огромна безотговорност и от простотия незачитане здравето на децата ви!
110
0
 
0
 
! Отговори
Veselin преди 14 години
до 105 ,много ти благодаря за информацията ,успокои ме наистина .А иначе децата ти на колко години са ,забелязваш ли някаква разлика спрямо ваксинираните деца ?
109
0
 
0
 
! Отговори
Veselin преди 14 години
до някой-си :) ,живея в "културната" ни София .Колкото до това ако не ми се ваксинират мойе деца ,нали вашите са ваксинирани ,и щом са ваксинирани значи тези болести няма да ги ловят :).
108
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
до: VeselinТи май не помниш как беше при социализма, а?Няма тън-мън, няма брутално-мутално. Ваксинират те и точка!Ако не те е еня за собствените ти деца помисли за другите хора с които живееш в града (евентуално), или може би живееш на село? В крайна сметка, надявам се че не живееш някъде в Балкана с овцете - в колиба до кошарата?Редно ли е да допускаш да се сеят зарази?
107
0
 
0
 
! Отговори
maika преди 14 години
това е истината!
106
0
 
0
 
! Отговори
maika преди 14 години
ama mnogo si elementaren! promit mozak!
105
0
 
0
 
! Отговори
maiaka преди 14 години
moje da go zapishesh navsiakade. lekarite sa si prodajni i kato im platish shte ti podpechatat imynizacionia karton na deteto. taka napravix za moeto dete koeto ne e vaksinirano.
104
0
 
0
 
! Отговори
асал и баш доктор преди 14 години
Според мен фирмите които произвеждат ваксините и работят с правителствата ,печелят луди пари от невежествето на хората .