Родители отказват имунизациите за бебета си

Щатската мода крие рискове за живота им, твърдят педиатри
18 окт 2009 16:01,
122
Родители отказват имунизациите за бебета си
Снимка: Булфото

Родителите у нас масово са започнали да отказват задължителните имунизации за малчуганите си.

За това алармираха водещи детски лекари, участници в Деветия конгрес на Българската педиатрична асоциация в Пловдив.

Причината била новата мода, която идвала от САЩ - отвъд океана мълвата носела, че ваксините можели да причинят стерилитет и други необратими проблеми с човешкото здраве.

Парадоксално така ромите се оказвали по-стриктни по отношение на здравето на децата си. При повикване от джипито, те незабавно водели своите хлапета в кабинетите за имунизация, пише вестник „Стандарт”.

Според участниците в конгреса новата щатска мода крие опасности от връщането на болести като вариолата, дифтерита и детския паралич, за които от години смятаме, че сме ги преборили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
До 48... Не съм лекар и много са малко лекарите на които вземам за 'чиста монета' изказванията. Смятам че ако някои печели от това аз да съм болен, той едва ли е човека за съвет. Разбира се, че ако мога да сваля температурата без лекарства няма да взема такива. За това не споря изобщо. Пак ще повторя - реагирах само на принципното изказване 'абе те ваксините не работят...'
62
0
 
0
 
! Отговори
Педро преди 14 години
На доктори вече не вярвам, така добре ме оправиха, че ще ми държи влага цял живот. Вече сам се лекувам и съм по-добре /да чукам на дърво/
61
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
Веселине, не съм излъган и не си разбрал, ако смяташ че препоръчвам всички ваксини на всеки (още по-малко лекарства). Аз изкючителнои ряко вземам лекарства и си избирам внимателно от какво да се ваксинирам. Примерно, когато ходя в Африка и Южна Америка се ваксинирам иначе не.Това за което спорех е изказването ти по принцип, че не вършат работа. Това не е вярно.
60
0
 
0
 
! Отговори
48 преди 14 години
The WIZARD, незнам дали си лекар, но на мене ми писна да ми дават акъл специалисти с бели престилки, как еди кое си било така, другото иначе, а третото въобще не можело да стане.Като става въпрос за хигиената - говорим за скока в качеството и пpеди около век, а не сега. Сегашното ниво на прекаляване с препарати за хигиена наистина води до много заболявания, които праволинейната медицина общо взето не лекува успешно.Същите лекари, които ме убеждават в ползата от ваксините, ме гледат като извънземен защото свалям температурата на детето си с хомеопатия. Е да, ама на другия ден хлапето беше вече в морето, забравило че предната вечер е било с 39 градуса. А "безобидната" химия, която ми изписват на два пъти доведе до задушаване на дъщеря ми :-(
59
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 14 години
до 42 това което казваш е така.Синът ми беше приет студент в САЩ и от университета изискаха да представи имунизационен статус за проведените в България имунизации в противен случай не можеше да започне учебната година.
58
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
До 55... Отиди да си се молиш и не занимавай форума. Молитвата си е персонално действие. Защо раздуваш тука на всеуслушание? Объркал си олтара
57
0
 
0
 
! Отговори
Veselin преди 14 години
Съгласен съм донякъде с добре излъганият/та The Wizard ,има такъв момент когато хората са откъснати от природата и се държат в стерилна среда ,нивото на имунта им система пада .Но за другите мниния които лансира в подкрепа на ваксината ,и отказва да приеме другата гледна точка ,е нямам думи ,някой ще каже че е смешно.Чуствам се като Гелилео Галилией ,който е казал че Земята е кръгла :).
56
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
До 48.. Не знам за кои клишета говориш и защо намесваш антибиотиците. Точно за да не се налага да се пият антибиотици има нужда от ваксини.Предишния си коментар пишеш за хомеопатията - никой не е против нея (поне аз не съм). За съжаление така се е завъртял света, че знанията там просто не са развити достатъчно за да стигнат за всички за съжаление.Ваксинирането като действие и логика е много по-близко до хомеопатията от колкото до антибиотиците (нищо че се прави със спринцовка)
55
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Imunizaciqta opredeleno podobrqva glupostta na Glupaka :) Glupaka se poznava po tova 4e ne pravi vryzka mejdu pri4ini i posledstviq, no za smetka na tova vqrata v slu4ainostta e silno razvita. Vqrata i poznaniqta za Boga i Prirodata sa slabo razviti, NO vqrata v horata vaksinite, 4i4o doktor i kakvo kazvat sysedite e "centralen kulturen Panel" v jivota. A posle ... ama za6to stana taka. Za koito ne prou4va ne6tata v dylbo4ina, vinagi ima nepriatni iznenadi :)
54
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
Само този аспект беше пропуснат (52) и се чудех кога ще се появи някой и него да застъпи. И на 52 ще му кажа - прав си. Ще си хвърлиш топа непорочен и без помощ от вън.
53
0
 
0
 
! Отговори
ot 48 преди 14 години
The WIZARD, ако слушах винаги тези с реалните условия досега цялото семейство щяхме да сме отровени с антибиотици, а половината да сме с по един два ивадени вътрешни органи. Добре че все още има някой друг лекар, който мисли с главата си, а не с клишетата, които му набиват от подопечните на фармацевтичната мафия \"научни\" среди.
52
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Vaksinite sa za plebeite! Ako jivota e poro4en, s vaksina ili bez vaksina vse 6te se zarazi6 s ne6to! Nqma vaksini za vsi4ko! Ot druga strana vaksinata e 4isto zarazqvane - priemane na ne6to vredno kato polezno. Otdelno na mentalno nivo 4ovek se dresira da o4akva nqkakvo spasenie otvyn, koeto e totalno sbyrkana naglasa! NO, za drugi vaksinite sa "polezni", te trqbva da se vaksinirat kakto i da im se lsoji 4ip. Iskate ili ne taka sedi vyprosa
51
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Тази модна простотия ако не е тръгнала от онзи развъдник на усоиници БГ МАМА... Еи жени без работа на едно място...
50
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
Айде още един знаеш... АманОк, бе... аз със това започнах - не се имунизирайте, не пийте лекарства... Прави сте.Това която казвам само е не давайте акъл на другите. Оставете ги да са зле ида си се имунизират.
49
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
Веселинчо, защо пак го подкарваш бе? Нали се разбрахме, че първо малко ще се поинтерсуваш от тези неща (ама от книжките и реалните изследвания, а не от приятелите си на улицата). Вярно си забелязал това за след войните и за хигиената, ама си изпуснал 'дребен' проблем - колкото по-висока е хигиената (то за продължително време) толкова по-ниско е нивото на имунната ни система. Т.е. много по-лесно се разболяваме от много повече неща. Имунизациите подобряват точно нашата имунна система,а не лекуват
48
0
 
0
 
! Отговори
Do The Wizard i drug преди 14 години
Сигурно сте гледали в "правилните" учебници кривата показваща спада на заболеваемостта от дадена болест след въвеждането на ваксинациите - с 10 % на година (цитирам по памет). САМО ЧЕ НЕ ВИ ПОКАЗВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕДХОДНИТЕ ГОДИНИ, ЗАЩОТО ТАМ СЕ ВИЖДА, ЧЕ РЕЗКИЯТ СПАД НА ЗAБОЛЕВАЕМОСТТА Е ЗАПОЧАЛ МНОГО ПРЕДИ ВАКСИНАЦИИТЕ. Така че прочетете малко повече независими източници и тогава спорете.СПАДАНЕТО НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯ ВЕК СЕ ДЪЛЖИ НА ПОДОБРЕНИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ И НАЙ-ВЕЧЕ НА ХИГИЕНАТА, А НЕ НА МАСОBОТО ВАКСИНИРАНЕА за тези с ограниченото мислене, които се изказват пренебрежително към хомеопатията - добре че ви имаповече такива, та да можем да се вредим при малкото добри хомеопати в България.
47
0
 
0
 
! Отговори
Veselin преди 14 години
Между другото пика на епидемиите ,мисля е след войните ,така че нормално е сега когато нямаме световни войни и хигиената на хората от миналите векове е на много добро ниво ,съвсем нормално е хората да живеят по дълго.
46
0
 
0
 
! Отговори
ваксинка преди 14 години
Уф, дайте да ви бодна, какините! Съдържам чип, живак, формалдехид, ракови клетки, квото ви душ иска. Обичам да бода малки беззащитни дечица. Нали фармамафията на Рокфелер и сие ми плащат парици. Кого ще бода, не ми пука!
45
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
До умник Гого...Гого, днес няма повече болести. Днес знаят за повече, мойто момче. А дали работят или не ваксините и ти гледаи домашното дето оставих за утре в предишния коментар.
44
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
До тъпaкa Веселинчо и всички останали ненормалници със самочувствие на знаещи...Препоръчвам ви да си следвате идеите и да не се ваксинирате. Това рано или късно ще подобри генотипа на полулацията. В същият момент, ако обичате да си пазите за собствено ползуване тъпизмите си. Твърдението че ваксините неработели може да бъде изказано само от изключително ограничен и не знаещ индивид. За домашна работа ще ви оставя само един въпрос - колко е продължителността на живота преди ваксините и сега.